Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové na víně se švestkami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 762 kJ /
1 855 kcal
Bílkoviny129,93 g
Tuky58,37 g
Vláknina23,55 g
Cholesterol 416 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy128,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V pánvi rozpálíme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, odložíme stranou, slijeme olej a výpek rozvaříme s částí vývaru. Krok 2: V kastrolu rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli nakrájenou na plátky, přisypeme mouku, zarestujeme, přidáme maso, výpek, jemně promícháme, zalijeme vínem a pak vývarem tak, aby maso bylo těsně ponořené. Dosolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut, občas zamícháme. Krok 3: Přidáme švestky a už bez pokličky vaříme na mírném ohni dalších 45 minut, až je maso křehké a omáčka zhoustne. Ozdobíme petrželkou a sezamem a podáváme s bramborovou kaší nebo kroketami.

Zveřejněno 6. 9. 2010

Poznámka autorky zizala

Zdroj: Lidl/Francouzská kuchyně

U nás nikdo nepije bílé víno, dala jsem tedy červené.

Zapomněla jsem na petrželku :-(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové na víně se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LQA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové na víně se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LQA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

lu.cka: Ahoj :-) Myslím, že jsi to vymyslela dobře:yes: Tohle jídlo jsem pochopitelně vařila, nedávám sem nevyzkoušené recepty;-) Důkazem je moje fotka. S tím vínem - dej, jaké máš, v receptu bylo napsáno bílé, já vařila s červeným polosuchým, ale myslím, že i suché červené by mohlo být, protože švestky jsou celkem sladké. Pro toho, kdo moc nemusí nasládlé maso, je suché víno ideální. Raději kvalitní, krabicovému se vyhni obloukem ;-):-)) Budu ráda, když mi potom dáš vědět, jak jsi dopadla :-K Držím pěsti :yes::-)

zizala: ahoj:) jo v pohodě děkuju na ty palacinky jsem úplně zapomela a přitom jsou tam tak znamé.. polévku jsem nakonec našla a vybrala jsem si rybi..jídlo které si vybereme na zkouškach budeme muset uvařit:D už si toto jídlo vařila?vypadá to lehce snad to i lehce pujde:)a co myslíš bude lepší do toho dat to červené nebo to bílé vino?

lu.cka: Tak to bohužel asi moc neporadím. Kromě cibulačky by byla dostupná krémová česneková nebo celerová polévka, ale i hovězí vývar s nudlemi ;-) Z masových jídel je slavné hovězí Bourguignon, Kohout na víně, Cassoulet, z moučníků třeba palačinky Crepe Suzette nebo koláč Tarte Tatin.
Tyhle názvy i recepty k nim najdeš na netu. Stačí to takhle?

na zavěrky mam tema muj soused je cizinec a vybrala jsem si fr.kuchyni a toto jidlo budu u skousek varit..chystam se jidlo uvarit nejprve nekolikrat doma...chtela jsem se zeptat jestli je to dobra volba:) a neporadil by mi nekdo fr. predkrm a dezert? neco orig.a zaroven lehkyho maji nejakou polevku ktera by se k tomuto jidlu hodila? vsude kam se podivam je cibulova cibulova...OMG děkuju předem za pomoc:)

Moc hezký recept i fotka;-):-K
Také bych se přiklonila k červenému vínu:-p+:yes::yes:

lucuska: tak to jsme měly stejný oběd ;-) Dusila jsem na nejmenším plamínku a ještě na "sporo".
Spagi: tak to jsem udělala dobře, muž měl načatou Kadarku z Lidla, je nasládlá...já ji nemám ráda, já raději sušší vína, ale taky se mi to k těm švestkám zdálo jako dobrá volba ;-)

lucuska (neregistrovaný/á) - doba vaření je vždycky jen orientační, mně třeba u tohoto receptu stačí v pohodě 50 minut se vším všudy. Ale když to vařívala babička na kamnech, kde se topilo dřevem, tak určitě to trvalo o hoodně dýl. Navíc žížalka píše o pomalém vaření, takže i to hraje roli ;-);-)

Nicméně recept pra pra prastarý a strašně dobrý :-p:yes::yes:,

jo žížalko - jestli tam k sušeným švestkám bylo původně bílé víno, tak by ho moje babka hnala až do budějc:-D:-D:-D, protože výhradně červené a nasládlé, jak by pravila (neptej se mě proč až tam, u ní to bylo oblíbený rčení) a já se tím řídím :yes:

Tohle jsem děla v neděli k obědu a super :yes:. Jen se mi moc nezdá ta doba vaření, po prvních 45 minutách už byla omáčka hustá a po dalších 45 by už se vypařila asi komplet ... Ale je fakt, že recept jsem měla od jinud a o pokličce se nic nepsalo :-/.

Jaruško - krásný recept i fotka:yes::-)+

:-8:-K Dík

To bude skutečná delikatesa a k těm švestkám se mi víc hodí červené než bílé víno, takže na mě ta tvoje změna působí jako krok k ještě lepšímu výsledku :yes:.
Díky za parádní recept, který rozhodně budu muset vyzkoušet.;-):-)

To musí být opravdu vynikající:yes::yes:+5

:-p:yes:

Nejen vypadá, ale bude to luxusní jídlo. Víno, švestky, to musí být šťáva:-p:yes::yes:

Tak to vypadá LUXUSNĚ :-p :yes::yes: + ;-)

Tématické fráze:
vepřové na víně, vepřové maso na švestkách, vepřové kostky na víně, vepřové maso se švestkami, hovězí na víně se švestkami, vepřová plec se švestkami, kadarka lidl, dušené vepřové maso na víně, vepřové maso dušené na víně, vepřové na červeném víně a švestkách, vepřové na víně a švestkách, plecko na vině, maso na švestkách, recept na svestkove vino, hovězí na víně a švestkách, dusene veprove lidl, vepřová plec na červeném víně se švestkami, plecko se švestkami, lídl recepty dušené vepřové s hlívou, maso se švestkami na víně

Suroviny:
plecko vepřové, cibule, víno bílé, vývar drůbeží, švestky sušené, mouka hladká, olej olivový, máslo, sůl, pepř, petrželka, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu