Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešný rybí salát

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 621 kJ /
2 299 kcal
Bílkoviny99,68 g
Tuky204,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 2,27 g
Sůl5,66 g
Sacharidy13,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso bez kůže povaříme v nálevu doměkka, obereme do misky, přidáme nakládanou zeleninu (pokud v ní není mrkev, povaříme spolu s masem). Krok 2: Přidáme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky a majolku (ne tatarku, je příliš kyselá). Pokud možno necháme rozležet a vychladit do druhého dne.

Zveřejněno 6. 9. 2010

Poznámka autorky isindy

Já jsem díky svému nesmiřitelnému vztahu k celeru použila Čínský salát viz foto, ale záleží na Vaší chuti.

Výborné řešení pro ty, co mají rádi rybí salát a jako mě je odrazuje představa použitých kůží a ploutviček ;)

Případně se dá takto obelstít potravinová alergie na rybí maso :)

Mami, díky, je to fakt dobrý :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešný rybí salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k78K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešný rybí salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k78K

Komentáře (26)

blanka: také si myslím, že uvaření masa v nálevu má svůj význam pro výslednou chuť :-) sice přijdeme o vývar na polévku, ale chuť masa bude podstatně pikantnější ;-)

Tenhle salátek je výborný, dělám ho už několik let.Je určitě lepší přidat do nálevu ten ocet a odpustit si vývar na polévku.Nechávám maso v tom vývaru i trochu zchladnout, zdá se mi to masíčko líp ochucené,jakoby víc nasaje tu chuť ryb v klasickém rybím salátu.Je to mńamka!!!!www.top recepty.cz

:yes:Včera jsem salát udělala,jedla jsem ho ještě neodleželý a byl výborný

Pavla (neregistrovaný/á) - tak to jsem moc ráda, že vám chutnalo, na Topkách je spousta úžasných receptů ;-)

Teda Isahu, Vy máte tak úžasný vychytávky :yes:. Včera jsem se pustila večer do tohoto salátu a něco tak dobrýho jsem už dlouho nevytvořila, klobouk dolů :-)

svetluš, to jsem ráda, každé vyzkoušení potěší, zvlášť, když chutná ;-)

Ivi, dělala jsem dnes na večeři...uvařila jsem pangase a použila klasickou Moravanku...byl výýborný...dík za receptík...opravdu bezva nápad....

;-) také dělám,zeleninu si přidávám podle chuti:yes:, je moc dobrý. Někdy nahradím část Majolky® jogurtem:-)

:yes::-pTo by se dalo využít i na "rybí"pepřenky,kde je také více kůže a ploutviček,než masa:-O
Bobík letí a já si ukládám:-p+:yes::yes:

OK, jdu na to. Ale od stolu nikdo nevstane, dokud to nesnědí :-D

Pavlo, to zřejmě ano, každá ta zelenina má jistě trochu jinou chuť - ale i saláty se liší podle výrobců...je jen na vás, jak si dochutíte - dokyselit, dosolit...:-)

Také si saláty dělám raději sama doma. Příště bude podle tebe, ale bodík posílám už teď:-p

Jo, Severinko, to je dobrý nápad, že zbyde ještě na polívku :yes:. Isahu, určitě to je vynikající salát, ale mám dotaz: neudělá teda rozdílnou chuť zelenina, kterou použijeme? Ten Váš čínský salát má určitě jinou chuť, než např. Moravanka... to asi bude salát chutnat vždycky podle použité zeleniny ne? Ale jinak bodíka ;-):yes:

Salátek výbornej - taky dělám, akorát že nevařím v nálevu, ale normálně ve vodě a pak mám ještě polívku. :-O:-O

moc zajímavý recept;-), ukládám na zkoušku:yes:+1:yes:

Díky za info;-)

Jani, dělala jsem kuřecí prsa, maso normálně změklo, navíc je dobré jej krájet pak přes vlákno:-) S tou mrkví je to tak, že pokud není už nakládané zelenině, tak je dobré ji tam dodat, ale pokud již je v té "čalamádě", tak už je zbytečné ji tam dávat, bylo by to moc ;-). Stejně tak si můžeš dodat třeba hrášek - záleží, co je v té nakládané směsi.

Ivo, já miluji rybí saláty, sice si poslední dobou dávám spíš v jogurtu, ale to nemění nic na tom, že bych se po rybách umlátila. Tohle je super varianta, jen se zeptám, to maso se vaří v tom nálevu s octem, změkne to? Asi to máš vyzkoušené, tak asi jo a ještě, proč- "pokud v ní není mrkev", tu mrkev nedávat?

Já rybí salátky můžu, tohle je prima nápad, takže :-p:yes:

Bezva nápad:yes: :yes: :yes: Ryby mám ráda, ale v salátu mi vadí kůže. Brrrrr. O víkendu salátek udělám. Už teď se těším :-p. Isahu, posílám 6 bod.:yes:

Ivi, já se ptám proto, že mi ty ryby, co jsou v salátu opravdu nechutnají a vadí mi, když nevím, co vůbec jím...a o rybí kůži se nebavím už vůbec :-S...ale s tím pangasem to určitě vyzkouším a dám vědět...
(včera jsi mně inspirovala těma rybíma kuličkama a dnes tímto :yes:)

Světlano, to určitě půjde, pak je to pravý, nikoli falešný rybí salátek;-)...a ano, vaří se v tom nálevu, u pangase to bude otázka chviličky ;-)

To vypadá zajímavě i s tím čínským salátem :yes::yes: + ;-)

zajímavý receptík;-):-KSvětluš,já myslím,že se nic nestane,když to zkusíš s pangasem.;-)+1:yes:

:yes::yes::yes:...určitě je vynikající...+bodík...to kuřecí maso se vaří v tom kyselém nálevu, že?...co by se stalo, kdybych v tom nálevu vařila pangase?...:-O...myslíš, že by to ne bylo ončo?...

Tenhle salatek vyzkousim, rybi z obchodu mam rada, tak uvidime. 1. bodik posilam. :yes:;-):-K

Tématické fráze:
rybi salat z kurete, rybí salát z kuřecího masa, kuřecí salát ala rybí, salát z králičího masa, kuřecí rybí salát, králičí salát, rybí pepřenky, rybí salát z králičího masa, rybí salát z králíka, rybí salát z hub, co jsou rybí pepřenky, rybí salát, kuřecí salát ala ryba, falešný rybí salát z králíka, kunjovanka, výroba rybích pepřenek, rybí salat s kuřeciho masa, kureci salat jako rybi, rybí salát pepřenky, rybí salát z kuřecího

Suroviny:
maso kuřecí, majolka, zelenina nakládaná, cibule, mrkev, voda, ocet, bobkový list, koření nové koření, pepř

Přidat fotografie receptu