Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z kuřecích krků s nočky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Snadný

Suroviny

Porce: 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 132 kJ /
749 kcal
Bílkoviny28,64 g
Tuky11,30 g
Vláknina12,84 g
Cholesterol 266 mg
Sodík 214 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy128,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu dáme vařit vodu, postupně přidáváme ještě do studené vody kuřecí krky, oloupanou mrkev, celer, petržel, celou oloupanou cibuli, celé oloupané stroužky česneku, pepř, nové koření, hrášek. Vše vaříme do měkka. Krok 2: Z krků obereme maso, které vrátíme do polévky, zeleninu nakrájíme (pouze tu, kterou v polévce chceme - cibuli, petržel, celer a česnek vyhazuji), koření můžeme také vyndat. Krok 3: Přidáme nakrájený pórek, který necháme chvilku povařit s nočky. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou. Krok 4: Nočky: Povolené máslo smícháme s vajíčkem a solí, pak přidáme mouku a mléko, nakonec dodáme petrželku. Krok 5: Vznikne hustší těsto, které v malém množství nabíráme malou lžičkou (před nabráním těsta omočíme v polévce nebo horké vodě, aby se těsto nelepilo) a pomocí druhé lžičky tvarujeme nočky tak, že otíráme těsto z jedné lžičky na druhou. Vytvarované nočky dáváme rovnou do polévky a vaříme. Krok 6: Hotové nočky vyplavou na povrch. POZOR: Zkuste první nok, pokud se nerozpadne, můžete vařit všechny (pokud se rozpadá, dodejte mouku).

Zveřejněno 7. 9. 2010

Poznámka autorky Veroly

Zeleninu je možno i nastrouhat před vařením a uvařenou nechat v polévce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kuřecích krků s nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQ72

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kuřecích krků s nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQ72

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:yes: Až na tu kostku , když davam maso, tak jen to. :-) ale jinak to dělam stejně:yes:

:-pTaké tak dělávám,jen na trošce másla orestuji nastrouhanou mrkev pro hezké zabarvení a pak postup stejný:-)+:yes:

Veroly,já to taky tak dělám, do hrnce napustím studenou vodu a dám na sporák většinou už s omytým masem, pak tam vše postupně přidávám.:yes:+1:yes:

Tak snad už je to v pořádku :-), opravila jsem jak bujón, tak to, že krky a zelenina se dává do studené vody. Já to myslela tak, že vodu dám na oheň a šupnu do toho všechno než se to začne vařit. Je mi naprosto jasný, že máte spoustu zkušeností a tahle polívka není nic extra těžkýho :-) Popravdě dělám kuřecí polívku podle toho, co mám zrovna doma a teď z toho vyšlo tohle :-) Jinak díky za připomínky, zkušenosti jiných se vždy hodí.

Souhlasím s Paprikou. Ale fotka pěkná a polívka chutná;-):yes:

Ani já pokud dělám polévku z masa jako vývar už nedávám žádný bujon ani bio.;-):-K

Já dávám maso raději do studené vody a nedávám už kostku. Tu dávám jen do vody, když pospíchám a nechci se "táhnout" s vývarem. Oboje najednou mi přijde zbytečné.
Ale pokud to někomu vyhovuje, tak proč ne.;-)

Dělám také polévku z krků,poslední dobou,ale z krůtího.:-pJe tam hodně masa,zeleninu nikdy nevyhazuji,nakrájím na drobno a nebo propasíruji přes cedník,hrášek nedávám.;-)

Tématické fráze:
polévka z kuřecích krků, kureci vyvar z krku, kuřeci polivka.cz, polévka s kuřecími krky, polévka s kuřecími krky, kuřecí krky polévka, polévka kuřecí krky, polivka vyvar, polivka, polevka s kurecich krku, kureci krky vyvar, kuřecí polévka z krků, vývar kuřecí krky, polévka z krků, kuřecí vývar krky, polívka z krkama, kuřecí krky na vývar, kureci vyvar s krku, petrzel do polivky, kuřecí krk

Suroviny:
krk kuřecí, cibule, mrkev, petržel, celer, hrášek mražený, česnek, koření nové koření, pepř celý, sůl, pórek, petrželka, voda, máslo, vejce, mléko, mouka hrubá, petrželka, sůl

Přidat fotografie receptu