Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč - trochu podle mě

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanet3

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 603 kJ /
861 kcal
Bílkoviny122,98 g
Tuky7,99 g
Vláknina25,35 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 592 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy62,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček, pepř a nové koření. Krok 2: Vaříme asi hodinu, podle kvality masa. Krok 3: Mezitím zvlášť uvaříme červenou řepu, oloupeme ji a nakrájíme na drobné kostičky. Krok 4: Brambory, zeleninu a zelí nakrájíme na drobné nudličky. Krok 5: Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle či másle, přidáme mouku a zhotovíme jíšku. Krok 6: Maso vyjmeme z vody a nakrájíme na kostičky. Krok 7: Do vývaru z masa vložíme zeleninu, zelí a brambory. Povaříme, přidáme řepu a maso. Krok 8: Dochutíme rajčatovým protlakem, cukrem, octem a solí. Krok 9: Zahustíme jíškou a krátce povaříme, asi 10 minut. Krok 10: Porce na talíři zjemníme kysanou smetanou a dozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.

TIP: Snadný recept na klasický boršč

Zveřejněno 8. 9. 2010

Poznámka autorky aanet3

Do polévky můžeme ještě dát kostičky šunky nebo párku....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč - trochu podle mě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3w69

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč - trochu podle mě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3w69

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

DOBROTA :yes:

Já bych jen dodal, že skvělé je červenou řepu jen umýt a s vlhkou slupkou dát zapéct do trouby, jakmile schládne, oloupat slupku, nakrájet a přidat do polévky. To mě naučili kamarádi z Odesy...;-) Někdy přidáváme do boršče taky celé drobné žampióny a místo hovězího vepřovou plec. Někdy hrášek a kukuřici (nemusí se pak přislazovat cukrem). Kysaná smetana je povinnost, bez ní to prostě není ono. Dobrou chuť.

Vařila jsem včera boršč po ruském způsobu neměl chybu :-K<3

hemriettas 3. 1. 2016 13:08
Tento recept jsem mimo jiné objevila v Karolínině domácí kuchařce...
Dnes jsem uvařila,je dobrý,přidávám foto.

:-K:yes:

to mě strašně těší:-D a oběd závidím:-D.

dnes byl k obědu,je vynikající...mohu jen doporučit...;-):yes::yes:

boršč máme rádi a docela ho i často dělám,ale tenhle receptík stopro vyzkouším...:yes::yes::yes:+6:yes::yes::yes:

ja boršč přímo miluju, je to vitaminova bomba a doma ho jíme pořád :-K:yes::-*

:-pVypadá opravdu nádherně:-8+:yes::yes:

tak jako ty, to vaří strýc z Ukrajiny:yes:;-)

:-K:yes:+1

Takhle se boršč dělá na ukrajině. Je to takhle vynikající ;-). Já to ale dělám tak, že osmahnu cibuli, nastrouhanou červenou řepu a nastrouhanou mrkev. Zaliju kečupem a takhle to naliju do uvařených brambor a zelí... postup podobný, je to fakt vynikající :-*, kys. smetanu na talíři taky dávám, a v zimě k tomu přikusuju česnek a chleba,dávám bodíka :yes:

Alechandro: Na Ukrajině jsem byl 13 roků a každá rodina dělá boršč svůj néní žádný pravý ukrajinský tak i ruský:-!:-)

Tématické fráze:
boršč z červené řepy, boršč z kysaného zelí, polévka boršč bez masa, recept na boršč bez masa, zeleninová polévka podle mačingové, boršč z červené řepy bez masa, boršč kysané zelí, boršč, boršč bez masa, polévka z červené řepy podle haliny, boršč od mačingové, boršč bez červené řepy, boršč top, boršč dle mačingové, recept na boršč, top recepty boršč, u haliny v kuchyni boršč, vynikající boršč, boršč s červenou řepou bez masa, jak se dela borsc

Suroviny:
maso hovězí, řepa červená, zelí hlávkové, mrkev, petržel, celer, brambory, bobkový list, koření hřebíček, pepř celý, koření nové koření, sádlo, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, sůl, petrželka, cukr, ocet, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu