Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská hovězí pečeně

Někdo tomuto jídlu říká frankfurtská pečeně, děti ji obvykle shání jako párkovou omáčku. Patří do tradiční kuchyně, kterou máme spojenou s obědy u babičky. Příprava je snadná, zvládne ji i začátečník. Podávat ji můžete s knedlíkem, rýží i těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 350 kJ /
1 040 kcal
Bílkoviny38,12 g
Tuky81,62 g
Vláknina9,93 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 5,18 g
Sůl12,80 g
Sacharidy35,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, poprášíme paprikou, potřeme rozdrceným česnekem a obalíme v hladké mouce.
Cibuli nakrájíme nadrobno.
Párky nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Na pánvi s olejem osmažíme cibuli. Po usmažení ji přendáme do pekáče a na zbytku oleje opečeme plátky masa. Krok 3: Maso obalené mletou paprikou restujeme velmi krátce, aby paprika nezhořkla. Krok 4: Opečené maso i s výpekem přidáme k cibuli spolu s kolečky párků, podlijeme vodou a dusíme v troubě do měkka. Krok 5: Během pečení podléváme vodou a obracíme. Šťávu můžeme dochutit. Krok 6: Ke konci dušení můžeme ještě zahustit šťávu záklechtkou z trošky vody a lžíce mouky. Provaříme asi 15 minut. Krok 7: Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

TIP: Jak připravit staročeskou rýži

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frankfurtská hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frankfurtská hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

vyzkoušela jsem tento recept mě a mojí rodině moc chutnal.:-)

Jiří Bureš 28. 5. 2011 17:12
Klasický "frankfurt", jak jej známe ze závodek. ;-) Když jsme doma listovali babiččinou kuchařkou, tak jsme našli recept na jinou: http://recepty.jiribures.cz/masa/frankfurtska-pece.... Párek je uvnitř závitku spolu s omeletou. Je to jiné, ale taky dobré. :yes:

Dlouho jsem hledala recept na tuto omáčku a mohu všem doporučit.

Na tomhle receptu jsme si všichni mooooc pochutnali,a všichni to chválili.Přidávám bodík:yes::yes::yes:

Hani, máš krásné fotografie. Už se těším, až se mužská část rodiny znormalizuje, přestane dietařit a opět mi povolí vařit takové dobrůtky :-).

Po delší době jsem dělala frankfurtskou pečeni a dělám jí jako v tomto receptu, je moc dobrá, mohu doporučit a přidávám bodík:yes: dovolila jsem si přidat fotky:-)

Tématické fráze:
frankfurtska omacka, franfurská omáčka recept, franfurská pečeně, franfurtska omácka, hovezi pecene, frankfurtska omacka z hovězího masa, franfurtska pecene, frankfurtská vepřová pečeně, frankfurtská omáčka recept, frankfurtská omáčka recept, franfurtská omáčka recept, franfurtská hovězí pečeně, frankfurtská vepřová pečeně recept, franfurtská vepřová pečeně, recept frankfurtska omacka, frankfurská pečeně, frankfurtská omáčka s párkem, recept na frankfurtskou omacku, frankfurská omáčka, franfurktská pečeně

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, sůl, paprika čerstvá červená, česnek, mouka hladká, párky, olej

Přidat fotografie receptu