Frankfurtská hovězí pečeně
Někdo tomuto jídlu říká frankfurtská pečeně, děti ji obvykle shání jako párkovou omáčku. Patří do tradiční kuchyně, kterou máme spojenou s obědy u babičky. Příprava je snadná, zvládne ji i začátečník. Podávat ji můžete s knedlíkem, rýží i těstovinami.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 350 kJ / 1 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,12 g |
Tuky | 81,62 g |
Vláknina | 9,93 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 5,18 g |
Sůl | 12,80 g |
Sacharidy | 35,95 g |
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno.
Párky nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Na pánvi s olejem osmažíme cibuli. Po usmažení ji přendáme do pekáče a na zbytku oleje opečeme plátky masa. Krok 3: Maso obalené mletou paprikou restujeme velmi krátce, aby paprika nezhořkla. Krok 4: Opečené maso i s výpekem přidáme k cibuli spolu s kolečky párků, podlijeme vodou a dusíme v troubě do měkka. Krok 5: Během pečení podléváme vodou a obracíme. Šťávu můžeme dochutit. Krok 6: Ke konci dušení můžeme ještě zahustit šťávu záklechtkou z trošky vody a lžíce mouky. Provaříme asi 15 minut. Krok 7: Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Zveřejněno 25. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frankfurtská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AkB
Moje poznámka
Frankfurtská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AkB
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
frankfurtska omacka,
franfurská omáčka recept,
franfurská pečeně,
franfurtska omácka,
hovezi pecene,
frankfurtska omacka z hovězího masa,
franfurtska pecene,
frankfurtská vepřová pečeně,
frankfurtská omáčka recept,
frankfurtská omáčka recept,
franfurtská omáčka recept,
franfurtská hovězí pečeně,
frankfurtská vepřová pečeně recept,
franfurtská vepřová pečeně,
recept frankfurtska omacka,
frankfurská pečeně,
frankfurtská omáčka s párkem,
recept na frankfurtskou omacku,
frankfurská omáčka,
franfurktská pečeně
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
sůl,
paprika čerstvá červená,
česnek,
mouka hladká,
párky,
olej
Komentáře (6)