Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky,zelí a uzené maso

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yoghurtt yoghurtt

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 24ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 273 kJ /
1 499 kcal
Bílkoviny55,18 g
Tuky19,74 g
Vláknina29,03 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 295 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy262,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé. Krok 2: Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placičky a osmažíme po obou stranách dozlatova. Krok 3: Zelí mezi smažením bramboráčků, uvaříme do měkka, podle chuti můžeme přidat cukr. Uzené maso, když je vcelku, nakrájíme na malé kostičky. Já kupuji už nakrájenou uzenou rolku (mají ji po balíčkách v Kauflandu). Krok 4: Na kostičky připravené uzené maso osmažíme na pánvi nebo v hrnci. Nemusíme už ani solit, maso je samo o sobě dost slané. Hotové bramboráčky už na talíři může upravit každý jinak. My to máme rádi smíchané.

Zveřejněno 11. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky,zelí a uzené maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j804

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky,zelí a uzené maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j804

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Já taky slévám vodu a přilévám mléko, vždycky to taky tak dělala maminka i babička - ale je to kvůli tomu, aby brambory nezčernaly. / aspoň si to myslím:-) /.

Díky za body.
eliza: Je mi jedno,že tu recept je,já se tu s nikým nepředháním o nejvyšší počet bodů,ale proto,že moc dobře vařit neumím,a recepty,které se mi povedou si sem dám,abych je pro příště nemusela už hledat v kuchařce.Každý je děláme jinak.:-!

Aha, tak to je docela možné, jiný kraj, jiný recept. Děkuji za vysvětlení;-)

Jani, moje maminka dělá cmundu tak, že z brambor vymačká vodu, přilije mléko (docela dost) a pak zahušťuje moukou. Myslím, že je to jihočeský postup, dělali to tak i její rodiče - cmunda je pak taková vláčná, klidně by se dala zarolovat. Ale není to ta křupavá...
Mimochodem, myslím si, že recept tu už je. ;-) Budeme tu za chvíli zahlceni duplicitami.

Moc dobré, jen nechápu, když mám vodu slívat, proč pak přidávat mléko. Vodu neslívám a mléko nepřidávám a těsto je tak akorát;-):yes:

:-)

Tématické fráze:
uzené maso v bramboráku, bramborák s uzeným masem a zelím, aby brambory nezčernaly, jak pripravit uzene maso, jak upravit uzené maso, uzené maso recepty, uzene maso se zelim, doba vaření uzeného masa, uzene maso s bramborakem, jak vařit uzenou rolku, bramboráky ze zelí, uzene maso s bramboraky, uzené maso s bramborem, bramborák ze zelí, bramborák se zelím a uzeným masem, zeli k bramboraku, zelí s bramborákem, uzene maso na zeli, uzené maso na pánvi, uzené s bramborákem

Suroviny:
brambory, vejce, mléko, mouka hladká, majoránka, pepř, česnek, sůl, zelí kysané, maso uzené

Přidat fotografie receptu