Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patizon po mexicku

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 051 kJ /
490 kcal
Bílkoviny5,10 g
Tuky42,80 g
Vláknina7,58 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 815 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy18,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme pokličkou, celé zabalíme do alobalu a na plechu pečeme při teplotě 250° zhruba 1 hodinu. Krok 2: Směs: na trošce tuku zpěníme cibuli, česnek, na kousky nakrájené maso z uzeného stehna, na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme fazole i s nálevem a vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme koření (já jsem dala Koření 5 vůní a trošku chilli). Solíme a kořeníme dostatečně, protože dužnina patizonu je vlastně bez chuti a něco pojme do sebe. Servírujeme vcelku a s čerstvým pečivem.

TIP: Jak připravit patizon k jídlu - jednoduchý návod

Zveřejněno 16. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizon po mexicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2W9M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizon po mexicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2W9M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

vařila jsem ve woku ... patizón na kostičky

Mooc zajímavé :yes::yes::-p
Dívala jsem se na Tvé recepty, je škoda, že už se s námi o ty dobrůtky nedělíš ;-(

Dělám patizon jako minutku.Nejlepší je mladý,do 15 cm v průměru.
Nakrájím od středu na plátky cca 1,5 cm silné.Hodím na středně rozpálenou pánev a smažím,až střed začne sklovatět.Otočím,posypu jemně krájenou cibulí a rozhrnu jí tak,aby tvořila hradbu po okraji.Doprostřed OPATRNĚ vyklepnu vajíčko,osolím,okořením a pod pokličkou dělám jen tak dlouho,až je vejce nahniličko.Poleju Cikánkou a podávám s bramborem.
Ti,kterým se to zdá moc dietní,mohou po otočení dát šunku,salám...a postupovat podle receptu.
Jiná varianta:Plátek jenom posypat strouhanou Nivou.
DOBROU CHUŤ !!!:-p

:-O:-O Tý jooo, ukládám :yes:

jeeej..to je pekne...:yes::yes::yes: si to oskusam

Jajine, to je moc pěkný a tak k tobě letí hezkej 10.bod:yes:

Nádhera!

To nemá chybu!:yes:

:-K:yes:

Super nápad ;-);-);-)

Zaslouzeny 5. bodik. Krasne fotky. :yes::-K

mankote, úžasné plněné ufo... mmňam:-p;-):yes::yes:

To je krásná kytička:-)) a chutně naplněná :-p :yes::yes: +;-)

Jéé tak to se mi líbí, hned jak bude manžel zdravý, tak to udělám, to je přesně na jeho gusto.... :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
patizon, patizon recepty, nejlepší recepty z patizonu, patizon nejlepsi recepty, recepty z patizonu, vaříme z patizonu, patyzon, recepty patizon, patizon a zdraví, patizon recept, recept z patizonů, co z patizonu, recept patizon, patizon nejlepší recept, patizon polévka, polévka z patizonu, patizon top recepty, patizon a recepty, varime patizon, patizon recepty polévka

Suroviny:
patizon, slanina anglická, stehno kuřecí uzené, fazole v tomatové omáčce, paprika čerstvá červená, cibule, česnek, sůl, pepř, chilli

Přidat fotografie receptu