Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plecko s lečem z trouby

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 092 kJ /
1 217 kcal
Bílkoviny200,68 g
Tuky42,11 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 506 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a zaprášíme granulovaným česnekem, koření do masa důkladně vetřeme. Krok 2: Do pekáčku dáme lečo, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku, lehce osolíme a zalijeme šlehačkou. Na směs rovnoměrně rozložíme kostky masa, pekáč přikryjeme alobalem a v troubě na 200 °C pečeme 30 minut. Krok 3: Poté alobal sundáme, směs promícháme a pečeme dalších 30 minut odkryté. Občas promícháme, opečené kousky masa obrátíme.

Zveřejněno 19. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plecko s lečem z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LlY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plecko s lečem z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LlY

Marie

Komentáře (19)

BILKOVAI: nic se nemá uspěchat :-D

Před dvěma lety jsem napsala komentář a teď teprve se mi podařilo dát bod:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

dexulka: těší mě, že chutnalo, určitě i ta čerstvá zelenina má své chuťové kouzlo ;-):-) děkuji :-K

Neměla jsem lečo,tak jsem dala pod maso nakrájené čerstvé papriky,rajčata a cibuli a také to bylo dobré :-p Jen možná zeleninka pustila až příliš šťávy.Posílám bod i foto ;-)

Lečo mám kupované, místo plecka krkovici a došel česnek :D Ale jinak postup stejný, tak se nechám překvapit :D Právě se peče v troubě :-))

jana73: já jsem ráda, vám chutnalo, děkuji za pochvalu i fotku :-)

isindy:-K děkuji moc za výborný sobotní oběd. Lečo jsem měla kupované a přesto se mě nic nezdrclo a nebylo nic kyselé. Naopak maso i šťávička byla luxusní:-p:-* Dávám bod a dovolila jsem si přidat fotku:yes:

Rozmaryno, to máš pravdu, že by to mohlo být tím lečem :-O...já mám doma http://www.toprecepty.cz/recept/11996-leco---polot..., že by ta kupovaná potvora byla tak agresivní, že by tu šlehačku srazila???? Párkrát jsem lečo i koupila a použila pod maso, ale je fakt, že to jsem dělala s česnekem, protlakem a pod., ne se šlehačkou...http://www.toprecepty.cz/recept/17260-brambory-s-l...
Tak to je mi líto, nenapadlo mě, že kupované lečo bude až taková potvora zákeřná :-(

To lečo máš svoje, které si sama zavařuješ? Já jsem totiž koupila sterilované lečo poprvé, já vždycky jinak používám čerstvou zeleninu. Možná to bylo tím lečem. To jídlo bylo odporně kyselé a ta sražená šlehačka vypadala strašně. Vypadalo to jak už jednou použité jídlo.

rozmaryna, to je mi líto, ale nemám dávat důvod jiné fotky, než jak jídlo opravdu po uvaření vypadalo...lečo v mase bylo a smetana taky, přesně, jak je popsáno v receptu...
plecko mám na mrazáku, smetanu v lednici, lečo ve skříni - tak já to zítra uvařím zase a zase ti to vyfotím, ok ;-)
snad příště narazíš na recept, který se povede a bude ti lépe vyhovovat :-)

;-( Nachytala jsem se na tu fotku. Přesně jsem dodržela technologický postup, ale to jídlo vypadalo úplně jinak než na fotce a hlavně nikomu nechutnalo. Na fotce je hnědá šťáva, takže je vidět, že sterilované lečo v tom mase nebylo, protože to lečo dělá tu šťávu červenou a ta šlehačka se v tom leču sdrcla. :no::-((:-//

;-)dělám podobně, je to moc dobré+:yes:

Zajímavé a taky bych řekla,že to bude mít jinou barvičku se šlehačkou:yes:+5

děvčata, smetana tam je :-D ale tím, že je tam hned od začátku, tak se vypeče a zbyde z ní jen tuk...vzpomeňte si, jak vypadají např. brambory a maso, zapečené se šlehačkou...taky vám to nakonec neplave s bílé omáčce ;-) v tom je rozdíl od zpracování Mirci - maso osmažila, podusila a dávala smetanu až skoro ke konci, takže omáčka je světlá a smetanová na první pohled:-)

suvičko, knedlík byl houskový a bylo to s ním výborné :-p;-)

Plecko mame na peceni hodne radi, mozna by k tomu byl dobry knedlik. 4. bodik je jisty. :yes::-K. Jo a taky si myslim, ze tam ta smetana neni. Predpokladam, ze by to melo jinou barvu. Podle fotek bych ale rekla, ze to vubec nevadi. :-p:-)):-K

Tématické fráze:
vepřové maso s lečem, vepřové s lečem, recepty z vepřového masa do trouby, vepřová plec na leču, plecko na leču, vepřové maso do trouby, recepty s lečem, veprove plecko recepty, vepřové kostky s lečem, plecko recept, zapečené vepřové maso s lečem, veprovy gulas s lecem, vepřové maso se zeleninovým lečem, vepřové plecko na leču, veprove plecko, zapecene plecko, plecko recepty, plecko, veprova plec, recept z plecka - vepřového masa

Suroviny:
plecko vepřové, lečo sterilované, pórek, smetana ke šlehání, česnek, sůl, česnek granulovaný

Přidat fotografie receptu