Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Torta alla gianduja - nugátový dort

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 069 kJ /
2 407 kcal
Bílkoviny48,01 g
Tuky129,61 g
Vláknina10,75 g
Cholesterol 841 mg
Sodík 235 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy256,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme zabalené ve folii nebo v mikrotenovém sáčku odležet do lednici na půl hodiny. Krok 2: V té době si ve vodní lázni rozpustíme nutellu, čokoládu, mléko a smetanu a dobře promícháme do hladka. Krok 3: Po vychladnutí přidáme jedno celé vejce a dobře promícháme. Krok 4: Formu vymažeme máslem, vyložíme těstem dno a asi 1,5-2 cm vysoké okraje. Krok 5: Náplň nalijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby na 
175°C a pečeme asi 20min. Dort necháme zcela vychladnout.

Zveřejněno 19. 9. 2010

Poznámka autorky Paprika

Zdroj: Emanuel Ridi - v pořadu TV Prima "S Italem v kuchyni"

Na tento recept mně upozornil můj bratr, který tento dort už několikrát sám dělal a moc mu chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Torta alla gianduja - nugátový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Eoj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Torta alla gianduja - nugátový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Eoj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Mňam, tohle znám taky "od Itala", peču při zvláštních příležitostech..formu používám menší, těsta je málo...nebo prostě dvojitou dávku. Náplň je většinou úžasná, ale někdy se stane, že je taková jakoby pudinková, někdy je to nebesky dokonalé a někdy jen dobré, asi záleží i na použité čokoládě (nikdy nedávat tzv"na vaření, ale opravdu hořkou, vysokoprocentní není nutnost, tu ani ráda nemám), oříškovém krému, kupodivu Nutella s velkým N mi chutná míň, levnější krém z Lidlu např. je stejně dobrý, ne-li lepší. Tento dortík má většinou úspěch, jednou jsem ho pekla k narozeninám i jednomu Italovi a vypadal spokojeně:-).

gabriela 6. 4. 2012 13:13
Paprika:No prave me to uplne teklo a to jsem tam mela dva dny v lednici ;-(

Paprika:

gabriela: Náplň se peče společně s korpusem a pak se dort nechá vychladnout. Nikdy to nebude uplně tuhé, ale neteče to (viz. foto) :-)

gabriela 5. 4. 2012 12:53
Ja to nechapu vse podle postupu,ale krem nejak nechce stuhnout:-(...Ani v ledničce

Zkoušela jsem a musím říct, že VÝBORNÉ!a taky jednoduché a rychlé :) - palec nahoru!:yes::yes::yes: :)

Jaajo - jsem napnutá jak kšandy ...

Děkuji, těsto mám hotové, krém taky, tak to jdu dát do formy. Strašně se těší dcera, čokoholik, tak uvidíme, zatím se vše jeví moc dobře.

Forma je kulatá dortová 26 cm. Těsta je celkem málo, takže je ho tam jen tenká vrstva. Dalo to celkem práci ho tam rovnoměrně nahňahňat. ;-)

Jak velká je forma? Děkuji

Mňam, hned bych si dala, asi bych byla schopná sníst půlku toho dortu :yes:

:-O Ježkovy voči...nádhera :-p:-p:yes:

Jani - pravdu máš :-(:-(

Market, takže "masochizmus"?;-):yes:

no mňam:-p a ty fotečky, k nakousnutí:yes: +

Moc hezké Marki, fotky úžasné:yes:

Krasne fotky, jak jsem na ne koukla, hned jsem dostala chut. A to cokoladu moc nejim. Udeleny 6. bodik je samozrejmost.:yes:
Uz se tesim, jak ho doma vyzkousim. Akorat ho budu muset snist sama:-D. Moje rodina cokoladu neji vubec.:-)):-K

Jahodo - není tekutý, jen měkký a to jsem ho neměla v lednici, takže z lednice bude asi tuhý. V krému je také vajíčko, které pečením ztuhne ;-)

Vypadá náramně, Papričko, ptám se, ten krém asi zůstane trochu řidší,že jo? protože jen ta čokoláda to asi neutáhne. Ptám se jen z důvodu, že když potřebuji péct něco dětem s sebou "do světa", abych věděla:-), že tento raději jen na doma:-p;-):yes:

:-p na tento sa uz odhodlavam a ty si ma teraz este viac vyhecovala, mnamky!

Moc pěkné fotky!!

Tématické fráze:
nugatovy dort emanuel ridi, nugátový krém do dortu recept, s italem v kuchyni čokoládový dort, nugátový krém do dortu, čokoládový dort emanuel ridi, nugátový koláč, nugátový dort podle itala, emanuel ridi recepty, emanuel ridi nugatovy dort, mrkvový dort emanuel ridi, emanuel ridi čokoládový dort, manuel ridi, nugátový dort - emanuel ridi, nugátový dort ridi, čokoládový dort s italem v kuchyni, nugatovy dort ital v kuchyni, nugátový dort ital, nugetový dort, dort s nugatem, nugátový krém na dort

Suroviny:
mouka hladká, cukr, máslo, kypřící prášek, kakao, žloutek, olej, sůl, nutella, čokoláda na vaření, smetana, mléko, vejce, máslo

Přidat fotografie receptu