Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bedlový perkelt s noky

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 849 kJ /
681 kcal
Bílkoviny43,26 g
Tuky17,74 g
Vláknina44,04 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 283 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy69,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na tuku zpěníme drobně krájenou cibuli, po chvilce k ní přidáme krájené bedly a ještě chviličku smažíme. Zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme, promíchneme a zalijeme troškou vody. Necháme vařit. Krok 2: Papriky, česnek a rajčata pokrájíme a přidáme k houbovému základu. Krok 3: Zatímco se vaří, nachystáme těsto na noky - rozmícháme všechny suroviny, hrubé mouky dáme tolik, aby se noky daly protlačovat přes haluškovač. Krok 4: Protláčíme je do vřící osolené vody, vaří se chvilku. Krok 5: Hotové scedíme a i s krájenou petrželovou natí vmícháme do houbového perkeltu.

Zveřejněno 20. 9. 2010

Poznámka autorky cathleen

Místo bedel můžeme použít žampiony.

Zdroj: tv Paprika

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedlový perkelt s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZm8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedlový perkelt s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZm8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vynikající! Dneska jsem uvařila a skvěle jsme si pochutnali :-) Jsme masožravci a tak jsem do perkletu přidala na kousky nakrájené vepřové maso, které jsem si naložila s medvědím česnekem... dlouho jsem tak skvělé jídlo nejedla :-) Hned jsem si ho připsala do své kuchařky :yes:

:-p:yes::yes:

:-p+:yes::-K

Jak to tady tak čtu, nejsem sama, kdo má s bedlama "problém". Já je vlastně jen smažím jako řízky. Ale tenhle recept mě zaujal. Vypadá opravdu úžasně. :-O:yes:;-) +6

Cathleen:-) nádhera:-p. Škoda, že jsi nedala recept včera;-(. Řešila jsem problém, co s mísou bedel - no, nakonec z nich byly plněné,škvarečky,... ;-). Ale tohle si uložím a pokud ještě vyrazíme směr les a bedly,tak 100% vyzkouším:-).

No to musí být moc dobré:-*:yes:+5

Ještě najít bedly (ale to musím někam níže) a je to ;-):-p:yes::yes:

Ahojky, tak tě u nás vítám:-K
Já se právě včera bedel takhle elegantně "zbavila"....a večer jsme dostali další:-! Takže je dnes trochu posmažím na cibulce a budu mít v mrazáku základ na tenhle perkelt, opravdu nám moc chutnal a rádi si ho zopákneme.:-p

Zdravim na Top receptech. Jsem tu nova,ale ted jsem neodolala a musim fakt pochvalit :yes:.Nasbirala jsem kvanta bedel,vetsinu rozdala. Hledala nejaky receptik na bedly jinak,nez smazene a skvarky,ale nikde nic..Jeste nejake stale mam v lednici,tak urcite vyzkousim :-)Moc dekuji..

Jari, zkus použít žampióny, ty byly v původním receptu;-)
Dělala jsem z bedel, protože nás jimi zásobují různí známí, roste jich hodně. Bála jsem se, jestli houba nebude jako "hadr", ale mile mě to překvapilo - připomínalo to maso:-p

Tak na bedly moc štěstí nemám, ale recept a fotka jsou :-p:yes:

Tématické fráze:
bedlový guláš, houbový perkelt, noky, maďarské noky, noky z hladké mouky, bedlový guláš recept, perkelt recept, noky z hrubé mouky, perkelt z králíka, perkelt, bedlový řízek, bedly do mrazaku, noky recept, houby recepty, perkelt z bedel, perkelt z hub, gulaš z bedel, guláš z bedly, bedly v lednici, bedlový guláš

Suroviny:
cibule, houba bedla, paprika, rajče, česnek, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř, nať petrželová, vejce, voda, sůl, mouka hladká, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu