Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z jablek a ostružin

Marmelády nemusí být nutně jen z jednoho druhu ovoce. Pokud máte možnost, zkuste tuto zajímavou kombinaci, která zaručí netradiční chuť. Jablka a ostružiny se vzájemně doplňují sladkou a kyselkavou chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyšlo 9 menších skleniček o objemu 300 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 853 kJ /
4 028 kcal
Bílkoviny17,50 g
Tuky8,47 g
Vláknina81,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy930,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce vhodného do trouby. V troubě vyhřáté na 180 °C je rozdusíme doměkka a poté rozmixujeme. Krok 2: Ostružiny dáme do hrnce, přidáme vodu a rovněž rozdusíme v troubě, poté propasírujeme přes cedník. Krok 3: Obě směsi smícháme dohromady ve větším hrnci, dáme na sporák a uvedeme do varu. Přidáme kyselinu citrónovou, polovinu cukru a za stálého míchání povaříme asi 4-5 minut. Krok 4: Zbytek cukru smícháme s Pektogelem a přidáme do marmelády. Povaříme 5 minut. Krok 5: Horké plníme do čistých suchých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme asi 10 minut od bodu varu, aby chytlo víčko. Pokud děláme menší množství, tak nemusíme zavařovat.

TIP: Desatero o ostružinách

Zveřejněno 21. 9. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Recept mám hodně let z nějakého časopisu, pravděpodobně Receptáře.

Původní recept:

1 kg ostružin, 0,5 kg jablek, 100 ml vody, 750 g cukru. Postup stejný, sterilování v páře 10 minut na 80 °C. Když mám hodně jablek, tak dám i 2 kg na 1 kg ostružin.

Z 2,5 kg vydušené hmoty před vařením jsem měla 9 skleniček (300 ml) marmelády.

http://www.toprecepty.sk/recept/1755-dzem-z-ciernc...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z jablek a ostružin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k7O6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z jablek a ostružin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k7O6

Marie

Komentáře (10)

Všem díky:-))
Václave,Tvůj recept je bezva:yes:ale já mám pech,na DP mi praskl řemen a zatím nemám nový,snad do příštího roku seženu;-(

Dobrý recept:-pa moc krásná fotka:-K+:yes::yes:

EVI, přesně takovou ostružinovou dělám každý rok. Letos samozřejmě zase i když méně.
Já nejdříve ostružiny proženu 1x programem "marmeláda" v DP a pak propasíruju,aby tam nebyly pocičky.Na množství 1000g výlisu dám 1 sáček(2+1)žilírovacího cukru, 1000g najemno nastrouihaných jablek a bez vody dám ještě 1x do DP na progran Marmeláda.Před koncem vmíchá, 1 sáček "Přípravku proti plísni a kvašení" Dr,Oetkera.
Marmeláda je supr. Ty máš samozřejmě +bodík 12

No, vloni bych to určitě uvítala a měla marmelád asi plný sklep, protože bylo jablek, že jsme nevěděli, so s něma. Tak jsme z nich nechali vypálit kalvádos!:-)):-D a ten teda neměl chybu. letos jablka žádná a ostružiny fakt nevím, ani malin se nám moc neurodilo;-). Každopádně, tohle si uložím na příští rok, snad bude dost na kalvádos, i marmeládu;-):yes:

Ta je nádherná:yes::yes::yes: +

Díky:-))marmeláda je fakt dobrá,dělala jsem i bez pektogelu,podle původního receptu,děcka si jí dávají do jogurtu:-))

:yes::-p těším se,až jí udělám;-)

Bezva recept a hezká fotka:yes:+6

:-)a prima recept:yes::yes:

krásné foto:yes:+1;-)

Tématické fráze:
recepty z ostružin, ostružiny recepty, ostruzinova marmelada s jablky, marmelada z jablek, ostružinová marmeláda, horké ostružiny recept, ostružinová marmeláda recept, ostružiny, recepty z jablek, džem z ostružin a jablek, ostružiny recept, marmeláda ostružinová, recepty ostružiny, povidla z jablek, marmeláda ostružinová s jablky, sterilizováni jablek, recept ostružiny, povidla z ostružin, recept na ostružiny, recepty na ostružiny

Suroviny:
ostružiny, jablko, kyselina citronová, cukr krystal, pektogel

Přidat fotografie receptu