Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka Rouz

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzenice ruzenice

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpálený olej vložím nakrájenou cibuli a smažím, když je cibule zesklovatělá, přisypu hl. mouku a smažím dál. Krok 2: Na osmaženou cibuli a mouku přidám mrkev, nové koření 4 kuličky a 6 kuliček celého pepře a kmín a sůl. Krok 3: Vše smažím a když je osmaženo, tak vleju houby, které jsem si předem namočila v teplé vodě a přidám vodu a majoránku a ostatní koření, co jsem psala na začátku. Vařím, až jsou houby měkké, přidám brambory a vařím. Když jsou brambory měkké, vypnu kamna a vložím do polévky lžíci polévkovou másla a posypu pažitkou. Dobrou chuť:-)

Zveřejněno 22. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka Rouz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2XV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka Rouz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2XV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Bramboračka byla moc dobrá:-p dala jsem ještě trochu květáku a zelí kousek,to byly zbytky a potřebovala jsem to upotřebit;-) Přidala jsem trochu červené mleté papriky;-)
Rouz přidala jsem ti fotečku;-):-K

Tak jsem vyzkoušela a je báječná:yes: Použila jsem jednu cibuli, jednu mrkev, jednu a půl lžíce hladké mouky, dvě hrsti mražených hub a tři brambory. Koření nikdy neodměřuji, dávám podle chuti. Oproti receptu jsem přidala i kostku masoxu, jinak vše tak, jak je psáno. Polévka je hustá, sytá a výborná:-p Všem doporučuji.
Ruzenice, děkuji za recept, posílám za něj bod a fotečku:-)

:-OTo je nádherný talíř:-8Ale polévka vypadá taky moc hezky:-p;-)+4:yes::yes:

ruzenice :-), ano, je to věc názoru ;-) věř, že ani pro sebe suroviny nevážím a vařím běžně "od oka"...pokud bych si dělala jen poznámku pro sebe, určitě by vypadala také takto :-8...ale vzhledem k tomu, že toto je veřejný web, kterým nabízím recept k realizaci ostatním, tak i při vaření "od oka" vážím a měřím, kolik mi to oko hodilo ;-)

Jak jen začít:-):-K
suzanna-děkuji a myslím že bude vynikající:-K:-K:-K

a jinak k děvčatům,jsem zvyklá postavit na plotnu kastrol a začít prostě vařit,tak že u této polévky nenapíšu nic víc,protože je to velmi jednoduché.I Vaše názory jsou ale na místě,já to beru;-):-K:-K:-K

Já nejsem zase až tak zkušená kuchařka, ale na polévku dle tohoto receptu bych si klidně troufla. U polévek gramáž nepovažuji za zásadní a myslím, že se na tom nedá nic zkazit;-) Horší jsou např. recepty, u kterých se používá kynuté těsto a chybí tam gramáž......
Ruzenice, polévka vypadá moc pěkně, určitě vyzkouším. Možná už dnes k večeři:-p

Tohle je fakt, Růženko, nechceš to trošku upřesnit? :-K

pro zkušenou kuchařku jistě lehce proveditelný recept, dokážu si představit i chuť a interně oceňuji:-)...ale pro méně zběhlou kuchařinku bohužel asi neproveditelné, není udané množství jednotlivých surovin:-(...krom kuliček koření a pepře...a to je zase závislé na množství vody a ostatních surovin - do 1l dáme asi jiný počet než do 3l, že? ;-) takže po doplnění bych ocenila i bodem, takto nikoli :-(

:-p:yes::yes:

Bramboračka zase trošku jiná,ale může býti dobrá:yes:+1;-)

Tématické fráze:
bramboracka, bramboračka recept, polévky recepty, polévky, bramboračka s cibulí, recepty bramboračka, dobra bramboracka, recept bramboračka, www recepty cz kuchařka, gramáž polévky, červená bramboračka, bramboračka polévka, polévka bramboračka, recepty-bramboračka, bramboračka ze zbytku, recept na bramboračku, bramborová polévka, bramboračka cibule, bramboračka bez cibule, recepty-gramaz

Suroviny:
olej, cibule, česnek, mrkev, houby sušené, kmín celý, sůl, pepř mletý, pepř celý, koření nové koření, majoránka, pažitka, brambory, máslo

Přidat fotografie receptu