Postup přípravy
Krok 1: Na rozpálený olej vložím nakrájenou cibuli a smažím, když je cibule zesklovatělá, přisypu hl. mouku a smažím dál.
Krok 2: Na osmaženou cibuli a mouku přidám mrkev, nové koření 4 kuličky a 6 kuliček celého pepře a kmín a sůl.
Krok 3: Vše smažím a když je osmaženo, tak vleju houby, které jsem si předem namočila v teplé vodě a přidám vodu a majoránku a ostatní koření, co jsem psala na začátku. Vařím, až jsou houby měkké, přidám brambory a vařím. Když jsou brambory měkké, vypnu kamna a vložím do polévky lžíci polévkovou másla a posypu pažitkou. Dobrou chuť:-)
Zveřejněno 22. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka Rouz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2XV
Moje poznámka
Bramboračka Rouz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2XV
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Tématické fráze:
bramboracka,
bramboračka recept,
polévky recepty,
polévky,
bramboračka s cibulí,
recepty bramboračka,
dobra bramboracka,
recept bramboračka,
www recepty cz kuchařka,
gramáž polévky,
červená bramboračka,
bramboračka polévka,
polévka bramboračka,
recepty-bramboračka,
bramboračka ze zbytku,
recept na bramboračku,
bramborová polévka,
bramboračka cibule,
bramboračka bez cibule,
recepty-gramaz
Suroviny:
olej,
cibule,
česnek,
mrkev,
houby sušené,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
pepř celý,
koření nové koření,
majoránka,
pažitka,
brambory,
máslo
Komentáře (13)
Rouz přidala jsem ti fotečku
Ruzenice, děkuji za recept, posílám za něj bod a fotečku
suzanna-děkuji a myslím že bude vynikající
a jinak k děvčatům,jsem zvyklá postavit na plotnu kastrol a začít prostě vařit,tak že u této polévky nenapíšu nic víc,protože je to velmi jednoduché.I Vaše názory jsou ale na místě,já to beru
Ruzenice, polévka vypadá moc pěkně, určitě vyzkouším. Možná už dnes k večeři