Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hanácké halušky

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 574 kJ /
3 961 kcal
Bílkoviny115,71 g
Tuky236,58 g
Vláknina24,60 g
Cholesterol 318 mg
Sodík 6,82 g
Sůl16,93 g
Sacharidy330,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a pečlivě je promícháme s moukou. Krok 2: Pomocí např. gumové stěrky protlačujeme těsto přes speciální síto ("haluškovník"), promícháme a povaříme cca minutu. Halušky scedíme ihned, jakmile vyplavou na hladinu a promícháme se lžící másla. Krok 3: V kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou. Povaříme na omáčku - v případě, že bude příliš hustá, ji povolíme trochou mléka. Krok 4: Přidáme nastrouhanou brynzu, necháme ji rozpustit a promícháme s haluškami. Krok 5: Do horké směsi přidáme na kostičky nakrájené syrečky a promícháme. Krok 6: V suché pánvi osmahneme slaninu dozlatova a dokřupava, přidáme kolečka pórku, necháme je zavadnout a promícháme s haluškami v sýrové omáčce.

Zveřejněno 22. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hanácké halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8QJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hanácké halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8QJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Výborné, dnes byly k večeři :-8

Není lepší přidávat nikoliv Olmoucké syrečky ale Olomoucké (Loštické) tvarůžky ?:-8

Anetko, moc jsi mě potěšila.:-K Jsem ráda, že jste si pošmákli, jen škoda, žes nevyrobila obrázek... ale nevadí, třeba příště. ;-)

Dnes jsem uvařila k večeři a můžu říct, že to nemělo chybu.:-p děkuji za recept je to opravdu příjemná změna halušek,které máme moc rádi:yes::-p:-))

propáníčka, to vypadá luxusně... halušky miluju, nejvíc se zelím a vepřovým masíčkem, ale toto určitě vyzkouším a dopředu uděluji bod:-):yes:

Děkuji za ohlasy a Markétko - můj manžel z nějakého důvodu nemusí halušky (narozdíl ode mě), tak jsem se dnes rozhodla to zlomit...;-) A víš, že to vyšlo...:yes:? (Ale byla jsem zprvu skeptická a jen tiše doufala, že tu hromadu, co jsem uvařila, nebudu muset jíst sama ;-):-8:-D ).

:yes::yes::yes:

miluju takévá jídla:yes::yes::yes:

Halušky se syrečkama - to musím nadhodit doma. To určitě budu vařit.:yes::yes: ;-)

Eli, toto ty nám tady, v tuto večerní hodinu? Umím si to představit (bohužel), tak ti posílám první bodík....:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
halusky, haluškovník, recept halušky, halušky recept, recepty halušky, halušky recepty, brynza na halušky, jak rozpustit brynzu, recepty s haluskami, jak rozpustit syrečky, top recepty halušky, recepty na halušky, halušky sýrové omačce, recepty z varenych brambor z hanacka, halušky se smetanou, hanacke recepty, hanácké jídlo, halušky z bramborami a taveným syreckem, top recepty na halušky, co s hromadou nakrajeneho salamu

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, sůl, máslo, brynza, smetana na vaření, máslo, mouka hladká, mléko, sýr syrečky olomoucké, slanina uzená, pórek

Přidat fotografie receptu