Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 225 kJ /
3 161 kcal
Bílkoviny94,90 g
Tuky146,88 g
Vláknina33,70 g
Cholesterol 223 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,00 g
Sacharidy340,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme omáčku: na másle orestujeme kostičky slaniny a čtvrtky cibule, vyjmeme a uschováme. Výpek zasypeme moukou a umícháme hnědou jíšku. Krok 2: Zalijeme chladným vývarem, vrátíme opečenou cibuli a slaninu, přidáme bylinky, celer a rajský protlak. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší teplotu a necháme asi hodinu lehce probublávat. Poté přecedíme a dochutíme vínem. Krok 3: Uvaříme nudle podle návodu na obalu. V pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm plátky česneku (nesmí zhnědnout). Krok 4: Jakmile se začne zlehka barvit, přisypeme pokrájené fazolky, orestujeme, osolíme, trochu podlijeme a dusíme na skus. Hotové promícháme s horkými těstovinami a omáčkou a ještě prohřejeme. Před podáváním posypeme jemně nastrouhaným sýrem pecorino.

Zveřejněno 24. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nO8W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nO8W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Je to moc dobré, díky za recept;-):yes:
Těstoviny miluji a obzvlášť když je k nim výborná
omáčka....:-p

Ach jo, to je zase krása.. a ta názvy, zauzloval se mi jazyk, ale přilepil se na ten obrázek;-):yes:

Eli :yes::yes::yes: ďakujem za recept :-D;-) + 11

Zajímavá kombinace;-):yes:+

řimanko, k dotazo ohledne bodů - každý může dát bod jsko ocenění (každý registrovaný, neregistrovaní mohou psát jen komentář);-) chat - je tu Pokec úplně o všem - vpravo v menu...a pod Moje vzkazy můžeš komukoli registrovanému můžeš napsat soukromou zprávu jen pro něj nebo přímo takto pod recept...tu pak vidí všichni ;-)

to vypadá nádherně. už jsem po večeři a přesto bych tohle ještě slupla. jak se to tu dělá s těmi body? jde mi tam udělit vždy jen jeden. a existuje tady něco jako chat nebo seznam účastníků? ani nevím, kam mám tyhle svý dotazy napsat:-O

:yes::yes:+8

Krása - název, jídlo, fotka ;-):yes:

A jó :-8, díky Evi, jdu to opravit.

:yes:+5 Eli vypadl asi ml u vývaru:yes:

Právě jsem si googlovala pecorino, abych věděla, co je to za sýr a ona sem dá Špagetka odkaz :-D:-D:-8:-8 Nudle máme rádi a když je tam ještě česnek ... tak to nemá chybu. :yes::yes::yes: Fazolky miluju, jen manžel by asi raději volil hrášek. ;-)

Špagetko, díky. :-K U nás na náměstí jsou teď každou středu farmářské trhy, kromě jiného právě i sýry a za lepší cenu, než naproti v Cheezy, kde ho jinak také kupuju. Také mají kozí, Líza si vždy udělá ochutnávku, vybere si a pak jí ten kus dám s pečivem k večeři - jediný způsob, jak do ní vpravit výrobky z kozího mléka...;-):yes: To Dominik, ten ví, co je dobré a zdravé...;-) (No, až na to kouření, no...:-/ )

Eli parádní :-p:yes::yes:. Jen si dovolím poslat odkaz na pecorino - není to tak úplně obvyklý ovčí sýr - http://en.wikipedia.org/wiki/Pecorino
Jinak :-p:yes::yes:

Díky, Aní, jsem ráda, že se líbí...:-K

Eli;-)ty máš vážně dědečkovy geny:-))Vypadá to nádherně:-p+1:yes::yes:
Kam chodíš na takové názvy:-))

Tématické fráze:
demi-glace, demiglas recept, demiglas, demi-glace recept, demiglace recept, omáčka demi-glace, demi-glas, omacka demiglas, omáčka demi-glas, deniglas, fazole profi recept, demiglas v prášku, testoviny s pecorinem, omacka demi-glace recept, recepty se sýrem pecorino, demiglace, široké nudle s česnekévým pestem, kde koupit demiglas, demigas, pecene demiglas

Suroviny:
nudle vaječné, lusky fazolové, máslo, česnek, pecorino, sůl, máslo, cibule, slanina, mouka hladká, vývar masový, bobkový list, tymián, petrželka, celer, protlak rajčatový, víno červené

Přidat fotografie receptu