Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s podmáslím 2

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Reny2

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 298 kJ /
2 222 kcal
Bílkoviny72,03 g
Tuky25,10 g
Vláknina35,00 g
Cholesterol 16 mg
Sodík 6,60 g
Sůl16,00 g
Sacharidy409,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše vložíme do pekárny postupně v tom pořadí,jak je uvedeno. Nastavíme program 'těsto' a po chvíli koukneme, jestli není třeba dosypat mouku nebo přidat vodu. To záleží na druhu mouky. Krok 2: Když pekárna dá vědět, že je hotovo, tak záleží na našem rozhodnutí, zda chceme pokračovat v pečení přímo v pekárně, nebo těsto vyndáme, ještě trochu prohněteme a dáme vykynout přímo na plech (pečicí papír nebo silikonová podložka). Já nechávám přikryté utěrkou na teplejším místě. Krok 3: Mezitím rozpálím troubu na 200°C a když je dostatečně nakynuto, potřu povrch bílkem a dám péct. Krok 4: Po cca 12-15 minutách troubu stáhnu na 170°C a dopékám pomaleji. Ještě jednou potírám bílkem, ale není to nutné. Že je upečeno,poznám poklepáním na kůrku, musí znít dutě.

Zveřejněno 24. 9. 2010

Poznámka autorky Reny2

Tento recept bohužel není můj,ale našla jsem jej na internetu na stránkách www.domacipekarny.dama.cz a recept je od Světlušky78.Já jej peču už dost dlouho a zatím jsem nenašla lepší...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s podmáslím 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrZ1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s podmáslím 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrZ1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

lecho: určitě to nevadí, škrob jako škrob ;-).... a dejte vědět, jak vám chlebík chutná....:-)

Tak jsem dneska až při zadělání těsta zjistila, že nemám bramborový škrob. Dala jsem tedy kukuřičný škrob a doufám, že to nebude vadit 🙉.

Skvělý chléb, olej jsem nedávala, protože jsem na něj zapomněla, ale vůbec to nevadilo, takže ho nedávám. Pekla jsem v remosce a teď bude z pekárny. Všichni ho chválí, je nesmírně chutný, jemný, určitě budu péct častěji. <3 Přidávám foto. Pekárna byla plná, nádherně nakynul. Opravdu luxusní chléb.

+9 kombinuji mouku, přidávám chlebové koření :yes: výborný recept, díky :-)

Dnes se objevil v náhodných receptech:-K Mám zrovna v pečce kmínový s kefírem od Cathllen:-8 tak příště vyzkouším tvůj:yes:

Použila jsem jen žitnou a hladkou mouku a čerstvé droždí!!!Skvělý a ještě třetí den byl měkkoučký!!

Vypadá krásně,:-p posílám bodík :yes:a zítra jej zkusím.;-)

:-K:yes:

:-p:yes:+3

Reny2 , není důležité, že recept není tvůj, ale že jsi uvedla zdroj a to je správné;-):yes:

Tématické fráze:
chléb z podmáslí, chleba z podmáslí, chleb s podmaslím, domácí chléb z podmáslí, recept domácí chleba z podmáslí, chleba s podmáslím, žitný chleba s podmáslím v pekárně, recepty s podmáslím, domaci chleb s podmaslim, chléb podmáslí, recept na chleba z podmáslí, zitny chleb s podmaslim, chleba zpodmasli, domacipekarny.dama.cz, domácí chleba s podmáslím, chléb z podmasli bez drozdi, pečení chleba s podmáslím, recept na chleb s podmaslim, chleba z podmáslí bez droždí, domácí chleba z podmáslí recept

Suroviny:
voda, podmáslí, olej olivový, škrob bramborový, mouka špaldová hrubá, mouka žitná chlebová, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, cukr, kmín celý, koření chlebové, droždí sušené, kvásek,

Přidat fotografie receptu