Segedínský guláš
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 505 kJ / 1 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,89 g |
Tuky | 34,16 g |
Vláknina | 26,74 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 65,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s knedlíkem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 5. 2020 20:16
A není třeba se držet norem a původních receptur. Vše se přece neustále někam posouvá a to se týká i vaření.
7. 5. 2020 18:49
7. 5. 2020 18:45
5. 4. 2020 09:29
20. 1. 2020 14:57
19. 1. 2020 17:35
19. 1. 2020 15:20
24. 3. 2019 13:42
Jj, vím co je "Kološvárské zelí" ale měl jsem na jídlo osobu, která si k segedínu vyprosila rýži...
Nakonec se rýže nedostávalo a knedlíky zbyly na potom...
Nebudu psát že příště pouze rýže a nikdy jinak leč rád občas zopakuji s rýží
No, nakonec je to chutné a navíc pohodlnější, že
28. 6. 2018 20:29
14. 6. 2018 08:52
14. 6. 2018 02:21
Jako bývalý mistr odborného výcviku bych vás vyhodil od plotny!!
Kde je česnek? A proč vaříte zelí bokem od masa??? Zelí se má nadrobno překrájet a ne tam dávat veliké kusance!!!
Jděte plevat zahrádku, jen proboha už nezveřejňujte tyhle vaše paskvily!!!
5. 12. 2017 13:31
9. 5. 2017 20:59
9. 5. 2017 14:42
Vy tady nemůžete přijít záklechtce na jméno, že
No a proto na rozdíl od MOUKY rozmíchané ve VODĚ, zahušťujete MOUKOU rozmíchanou ve SMETANĚ, že
(a Zdendu P. mám taky rád
9. 5. 2017 11:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 6 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 6 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 7 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 8 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 8 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 8 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 9 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš
Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
142 názorů