Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý podzimní jablkový koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 315 kJ /
2 226 kcal
Bílkoviny55,46 g
Tuky64,24 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 233 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy340,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, cukr a sůl promícháme s Pomocníkem na kynutí, vmícháme vodu, olej, 1 vejce a vypracujeme těsto. Krok 2: Toto rozložíme na plech s pečicím papírem (je třeba trochu rozňahňat), potřeme rozšlehaným vajíčkem a poklademe oloupanými půlkami jablek, do kterých jsme nožem udělali zářezy a lžičkou odstranili jadřinec. Krok 3: Vše bohatě posypeme skořicovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30 min. Krok 4: Po upečení potřeme ještě horké marmeládou rozmíchanou s trochou vody, aby byla řidší.

Zveřejněno 28. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý podzimní jablkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyX3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý podzimní jablkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyX3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Irrenko, je to taková příjemná rychlovka a díky těm celým půlkám jablek dost vláčná:-p. Práce s těstem je sice trochu jiná než s klasickým kynutým, které se mi nelepí vůbec, toto jsem musela trochu rozpatlat na plech, ale výsledné chuti to vůbec neškodí :-)...jen asi třeba koláče nebo buchty a pod. bych z toho nedělala, na to ta konzistence těsta není moc šťastná...:-)

Toho pomocníka jsem jednou koupila a pořád odkládám vyzkoušení, ale tenhle koláč vypadá suprově, takže přijde na řadu:yes:

:-p+:yes:;-)

taky lahvičku koupím, už jsem o tom přemýšlela...zatím mám různé tresti, i rumovou...ono to treochu vychází z dávné minulosti, alkohol jsem domů ze zásady nekupovala...:-//:-8...ale teď už je jiná přítomnost a tak by tu lahvinka mohla být ;-)

Ivi, díky. :yes: U nás jedu v rumu, tedy pouze na pečení, ale dávám ho do všech těst, krémů, náplní, snad kromě šlehačky, pak do kávy, do beznikového likéru a rozinky v rumu, těch mám vždy v zásobě celou sklenici. ;-):-)

Krása na pohled a určitě i na chuť. :yes: Jsem pro rum.:-D

Jani, opisuji složení:
kukuřičný škrob, kypřící látky (glukono-delta-lakton, hydrogenuhličitan sodný), přírodní identické aroma, protihrudkující látka (trikalciumfosfát) :-O teda to je chemie, matně se mi vybavují názvy ;-)
v každém případě - funguje to ;-), mám doma v zásobě pro případ časové či surovinové nouze..a dnes jsem droždí zapomněla koupit...tak jsem sáhla do útrob skříně :-)
no a k tomu rumu - to by určitě bylo vývorné - u nás je ale jen malá placatka na vánoce do cukroví, u nás "jede" spíš víno než tvrdý ;-)

Ivi, koláček vypadá velmi dobře, o fotografiích nemluvě, doslova podzimní scenérie :yes::-p Můžu se zeptat, co obnáší ten pomocník na kynutí? Předpokládám, že obsahuje sušené droždí a je v tom ještě něco navíc? Já se vždy jen spoléhám na klasické nebo sušené kvasnice, ani nevím, že něco takového existuje. + 2:yes: Marmeládku bych ředila rumem :-p;-)

Ten se mi líbí, jdu na něj.

Tématické fráze:
jablkový koláč, rychly jablkovy kolač, koláč s půlkami jablek, podzimní buchta s jablky, podzimní koláč, podzimní koláče, rychlí koláč z jablek, rychlí jablkový koláč, jablkoví koláč, rychlý koláč, zimní koláč, sušená jablka koláč, kolač ze sušených kvasnic, jablkový, nejlepší jablkové koláče, rychly koláč s jablky, zdravý jablkový koláč, recept na rychlý koláč, jablkový rychlý koláč, jablkové moučníky

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, sůl, voda, olej, vejce, pomocník na kynuté těsto, cukr skořice, jablko, marmeláda broskvová

Přidat fotografie receptu