Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské vdolečky

Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou jako doma. S povidly a tvarohem tvoří sladkou vzpomínku na dětská léta a ušpiněný nos. Nejlepší jsou ještě čerstvé, těsně před vychladnutím.

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iwakk Iwakk

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí

85 min (80 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme na teplém místě vykynout. Krok 2: Do mouky přidáme lžičku soli, promícháme a přidáme kvásek, případně ještě trochu mléka. Dále přidáme žloutek a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto tak, aby se nám nelepilo na vařečku. Těsto ještě necháme v míse pod utěrkou kynout asi hodinu. Krok 3: Poté těsto rozválíme na tloušťku 1–1,5 cm, vykrajujeme kolečka (např. skleničkou o průměru 6,5 cm), necháme je ještě asi 10 minut kynout. Krok 4: Pak opatrně uděláme v těstě důlek a touto stranou vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme na oleji po obou stranách. Použijeme hrnec, do kterého nalijeme více oleje. Při smažení je hrnec uzavřený pokličkou. Lze použít i fritézu. Krok 5: Smažíme několik minut dozlatova a odkádáme na talíř s papírovou utěrkou. Krok 6: Před podáváním vdolečky naplníme.

TIP: Příprava vdolků a nejlepší recepty

Zveřejněno 28. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXkP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXkP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Nevím kde je chyba ale tohle fakt nepovedené... První den vdolky ok ale druhéj den děsný jako beton
Takže již nikdy, zůstanu u osvedcenych receptu

Jsou výborné, z dvojité dávky jich mám vždy cca 40 <3

satelit: Tady se na položenou otázku najde odpověď. :-K

Někde se píše smažit pod pokličkou , jinde ne. Jak je to správně??? Děkuji

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné foto :-K

<3 krása takové vdolečky

Tak dneska jsem poprvé dělala a veliký úspěch doma , že prý příště dvojí dávku že bylo málo. Moc děkuji za super recept ;-)

hospodyne: Ja dělala větší skleničkou výkroj na vdolek a menší jsem vytiskla důlek ;-)

Tonja: Hospodyně radí dobře, já ještě připodotknu, že je třeba vložit do rozehřátého oleje vdolečky nejprve tou stranou s vytvořeným důlkem. :-K

:-KTonja: nestačí udělat důlek, je potřeba těsto od středu vytáhnout do stran. Když beru vykynuté vdolečky před smažením do rukou, oběma rukama prostředníčky a palci vytáhnu těsto do stran tak, aby střed byl úplně tenký. Prohlubeň je potřeba dělat větší, jinak se při smažení zatáhne. Já vím, skoro každá kuchařka to zná, ale třeba se někomu návod bude hodit.

Udělal jsem podle receptu, ale při smažení se mi vdolečky nafoukly téměř dokulata, takže byly spíše jako koblížky a nešlo dát povidla navrch. Teď vidím na fotkách, že je ve vdolečcích už při smažení vytvořen důlek; ten ale v popisu výroby (ani ve videu) zmíněn vůbec není. Ve videu jsou dokonce vdolečky ještě placatější.
Takže nezbude nic jiného, než dělat pokusy a učit se vlastními chybami a nedostatky. Je škoda, že není možné se řídit uvedeným postupem "doslova"; začínajícím kuchařům tak vznikají problémy a nedůvěra v kvalitu receptů.

Po shlédnutí videa jsem byla trochu skeptická, ale komentáře tu mě uklidnily. ???? Chystala jsem se na vdolečky poprvé a šlo to super. Těsto je jednoduché a parádně se s ním pracuje. Snažila jsem se nevyvalovat moc na tenko, ať jsou radši vyšší a nadýchanější. Várka sice dala jen na 16 kusů, za to jsme snědli každý 3 a jsme po večeři. ????:yes:

Musim poznamenat, že vařím nejraději podle receptů z těchto stránek Toprecepty.cz. Tady jsou opravdu ty nejlepší a přitom kolikrát jednoduché recepty. Ani tento mě nezklamal. Dělala jsem podle tohoto receptu Bavorské vdolky poprvé a hned se povedly a byly výborné. I ma drahá polovička, která sladke večeře úplně nemusí, se pěkně napucla a přidala si. Místo jednoho plánovaného vdolku jich snědla asi šest. Takže moc děkuji za recept. Hezky si ho vytisknu a přidám je svým oblíbeným.:yes:

Dělala jsem přesně podle návodu, míchala v pekárně .... Ozdobila povidly, kysanou smetanou, pocukrované.....mohu za sebe říci, BOŽÍ ! Jiné již dělat nebudu. Děkuji.:-D

Delam jeste uprostred dulek nez je dam do oleje, dulkem dolu. Moc dobre!

Tématické fráze:
bavorské vdolečky, bavorské vdolky jednoduché, bavorské vdolečky recept, bavorské vdolečky maminčiny recepty, bavorské vdolky, recept na bavorske vdolecky, české vdolky recept, bavorské vdolky recept, recept na bavorské vdolky, bavorské vdolky z kynutého těsta, vdolečky, recept na jednoduche bavorske vdolecky, bavorské vdolky smažené, rychle bavorske vdolecky, rychlé vdolečky, vdolečky recept, smažené vdolečky, recept bavorske vdolecky, recept na vdolečky, recepty bavorské vdolečky

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí čerstvé, máslo, cukr, žloutek, mléko, sůl, tvaroh, povidla švestková, olej

Přidat fotografie receptu