Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bruschetta s rajčaty

Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude nám chutnat jako výborná a lehká snídaně, večeře nebo svačina.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min bez doby chlazení

10 min (10 min příprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie614 kJ /
147 kcal
Bílkoviny5,28 g
Tuky0,52 g
Vláknina11,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata jemně pokrájíme na drobné kostičky. Krok 2: K rajčatům přidáme najemno nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, olej a smícháme. Krok 3: Necháme vychladit. Krok 4: Pod grilem zapečeme plátky baget do jemného zezlátnutí. Krok 5: Naneseme na ně rajčatovou směs, posypeme je parmezánem a dozdobíme lístečky čerstvé bazalky.

TIP: Jak upéct oblíbené tousty

Zveřejněno 30. 9. 2010

Poznámka autorky srettka

Dělal to na JOJce jeden svalovec, zkusila jsem a je to výborný a svěží, prostě mňam;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bruschetta s rajčaty

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyJ3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bruschetta s rajčaty

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyJ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Petra: :-K:-K:-K

Bruschettu miluju a na tomhle receptu se mi líbí, že už se bagetka nepokápává olejem. V restauracích mi často přijde až moc "nacuclá" olejem.
A opravdu se to vyslovuje brusketa. :-Q

MoniqueLaMutti: Spravne se vyslovuje "BRUSKETA"....

Miluju bruschettu :-K žiju ve Španělsku a tady je rajčat a rajčat, tak to vypadá na dobrý nápad na dnešní večeři ;-) hodím večer foto. A k té výslovnosti - říkáme tomu "BRUSČETA" a melo by to být správně :-)

:-p:yes::yes: Holky, obě dvě máte moc hezké foto, ale o to by ani tak nešlo, vypadá to k sežrání, fakt:-p

Eliza::-D:-D zrovna jsme se o výslovnosti, jak píšeš, fotogenického jídla, bavili v práci: tak prý "brusketa", říkal jeden, který v Itálii nějaký čas žil;-)
no, popravdě.. ta chuť rajčat v tomto období není nic moc, taktéž barva... už se těším na vlastní;-):-)
a máš pravdu v tom, že je to lahoda, která má jistě mnoho verzí a podob, všechny jsou jistě chutné:yes:;-)

Tohle jídlo je obrovsky fotogenické, zvlášť, když nechybí něco zeleného (nejlépe bazalka). Máte to obě krásné, každá jinak, ale krásné.:yes:
Moje dcera už několikrát připravovala bruschettu s rajčaty, tuňákem, mozzarellou a parmazánovou posypkou, ale zatím mi nedovolila to vyfotit. Ovšem je to hrozně moc dobré..:-p Recept tu možná i bude...
Mimochodem, jak se to správně čte...? Já fakt nevím, vždycky jsem to vyslovovala "brusšeta", ale teď v reklamě běží výslovnost "brusketa" (ale tam se jedná o tvrdou topinku s příchutí..) Tak úplně nevím - "ňoky" (gnocchi) jsem si osvojila dávno, ale tady si nejsem jistá:-8

Bahula: děkuju, Evi:-)

rebeka:Super fotky:-K

srettka::-D:-D:-D co bych zdila:-?:-? co jsem zedník:-?:-?:-D:-D:-D:-D byla to dobrota.. už není.. manžel právě hltá poslední;-):-p:yes::yes:

rebeka:ti pěkně děkuju:-//
si mě svými fotkami totálka zazdila:-D krása nesmírná..toto jsem stvořila?? no bůh mi žehnej, jak emerice:-D

heřmánečku, hledala jsem, co k večeři a narazila jsem na tvůj receptík:-) malinko upraveno, spapáno, pochváleno.. přidávám bodíček a obrázky, jestli teda nevadí;-):-) moooc dobré:-p:-p:yes::yes:

Tohle dělá moje dcera ohromnou mísu a je to hned pryč:yes:

:-p:yes:+:yes:

:-D :-D :-D to nema chybu, jeste ze jsem se zeptala :-8 ;-)

popletko - já myslím, že se myslí vychladit - dát do ledničky :-)

jsem trochu nechapava :-8 - no ty rajcata s ostanima surovinama michat na sporaku?-kdyz je dale psano-nechat vychladit. Uz se na to tesim,to muzu :-p:yes: :yes:

:yes:mňam,tohle mám moc ráda:-p+1:yes:

Tématické fráze:
bruschetta s rajčaty, brusketa, bruschetta s rajčaty a mozzarelou, co s rajčaty, bruschetta, brusketa recept, brusketa s rajčaty, brusketa s rajčaty recept, bruščeta, brusceta s rajčaty, rajčatová bruschetta, bruscheta s rajčaty recept, bruschetta recept, bruscetta, brusketa recepty, bruscheta s rajcaty, brusceta recept, bruskety recepty, bruskety, bruschetta výslovnost

Suroviny:
rajče, bazalka čerstvá, sůl mořská, pepř drcený, česnek, olej olivový, parmazán, bageta

Přidat fotografie receptu