Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 851 kJ /
1 159 kcal
Bílkoviny126,44 g
Tuky55,58 g
Vláknina18,56 g
Cholesterol 417 mg
Sodík 329 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy35,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme česnek a vše restujeme do zlatova. Krok 2: Mezitím si nakrájíme plec na hrubší nudličky 2cm (nebo kostky) a ty pak přidáme na zlatou cibulku. Maso ze všech stran orestujeme, přidáme protlak, uzenou papriku, rychle promícháme a podlijeme vroucím vývarem (vodou) - do 2/3 výšky masa. Zlehka opepříme, osolíme, vsypeme tymián a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Krok 3: Zatím si na pánvi z oleje a mouky uděláme zlatou jíšku a necháme ji vychladnout. Krok 4: Skoro měkké maso vyjmeme hrubším cedníkem, do šťávy přidáme jíšku, pečlivě promícháme a necháme asi 20 min provářet. Krok 5: Pak omáčku přecedíme přes jemný cedník, vložíme do ní maso, dle chuti dosolíme (můžeme přidat pár lístků tymiánu na ovonění) a necháme ještě asi 10 - 15 min. mírně provářet, aby maso tzv. došlo a omáčka nám utvořila glanc (pustila tuk). Krok 6: Zahustit lze samozřejmě i moukou smíchanou s vodou a nechat po vyjmutí masa provařit. Podáváme s rýží, hous.knedlíky, bramborami,..

Jídlo má díky uzené paprice a tymiánu příjemnou vůni a chuť.

Zveřejněno 30. 9. 2010

Poznámka autorky mirca75

Mám doma čerstvý tymián a moc jsem chtěla vyzkoušet, jeho kombinaci s vepřovým masem. Jídlo se nejen povedlo, ale málem nebylo i co vyfotit, jak rychle zmizelo v našich bříškách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2VN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2VN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Lemarti:-), děkuju Ti moc za realizaci a jsem ráda, že vám chutnalo:-8. Jen škoda, že není fotečka - ty tvé jsou vždy moc pěkné....;-).

Mirčo tak dnes jsem konečně uvařila oběd podle receptu;-)no co dodat:-8dobrota dobrota dobrota:yes::yes::yes:určitě budu dělat častěji;-)

Tymián jsem ještě nezkoušela:-8ale napravím musím vyzkoušet takže bodík a uloženo:-K

Mirko, taková jídla máme hodně rádi a myslím, že k této se hodí jako příloha snad všechno. Já omáčičky ani šťávy necedím, máme to tam právě rádi i když vím, že to někdo dělá. Fotka taky perfektní-prostě 10.bod jasnej:yes:

:-pUkládám;-)ale omáčku cedit nebudu:-8nám ty kousíčky těch dobrot nevadí:-p+8bodík letí:yes::yes:

S tymiánem samotným jsem ještě nezkoušela,tak to prubnu...:-p:-p:yes:

:-O:-p:yes:

:yes:krásná fotka Mirko:yes::yes:+

:yes: Mirčo to je dobrůtka+1, ;-)

:-p:yes:

ajta krajta :-O, to zas bude dobrůtka :-p ukládám, sice bude jen se sušeným, bylinkám se v truhlíku na okně moc nedaří, ale i tak věřím v úspěch :yes:

Mám tymián ráda, uzenou papriku také, tak jsem si recept uložila a určitě vyzkouším:yes:

Miruš, to věřím, já mám tymián moc ráda :-p:yes:

Tématické fráze:
vepřové na tymiánu, vepřové maso na tymiánu, vepřové nudličky na tymianu, vepřové kousky, vepřová plec na tymiánu, vepřová plec recepty, vepřová plec tymián, vepřové tymián, vepřová plec na paprice, vepřové na timiánu, vepřové nudličky na tymiánu,, vepřová plec recept, vepřové kousky recepty, vepřové maso natymianu, nejlepší recepty z vepřové plece, veprova plec s tymianem, veprove a tymyan, maso ma tymiánu, omáčka na tymianu, vepřové maso na timianu

Suroviny:
plec vepřová, sádlo, cibule, česnek, tymián čerstvý, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, sůl, pepř bílý mletý, mouka hladká, olej, bujón

Přidat fotografie receptu