Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněná zelenina

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 696 kJ /
644 kcal
Bílkoviny22,90 g
Tuky2,22 g
Vláknina62,91 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 221 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy122,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, mrkev pokrájíme šikmo na slabé plátky a oloupanou cibuli na osminky. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme kousek másla s trochou oleje, přisypeme část drobně pokrájené chilli papričky a česneku a koření Garam Masala. Přisypeme květák, promícháme, a necháme chvíli smažit. Pak přisypeme část pokrájené petržele a květák vyndáme na talíř nebo misku. Krok 3: Znovu rozehřejeme část másla s trochou oleje, přisypeme chilli, česnek a koření a přisypeme mrkev. Tu také rychle osmahneme, ke konci přidáme trochu šťávy z citronu a když se šťáva vyvaří, posypeme pokrájenou petrželku a přesuneme na talíř. Krok 4: Postup s máslem, olejem, chilli, česnekem a kořením zopakujeme a tentokrát přidáme cibuli. Tu necháme zesklovatět a změknout, opět na závěr posypeme petrželí a přesuneme na talíř. Podáváme s chlebem Naan a se zálivkou, kterou uděláme smícháním medu a citronu.

Zveřejněno 1. 10. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Můžeme podávat i se sýrem Halloumi, který osmahneme na té samé pánvi – bez tuku. Máslo mícháme s olejem, protože se pak máslo nepřepaluje.

Inspirace - Prostreno z 28.9.

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněná zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQ7Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněná zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQ7Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dnes som si chcela na obed urobiť nejakú zeleninu a toto sa mi moc páči:yes:Zostali mi zapečené zemiaky od včera a takáto zeleninka bude k nim:-p:yes:Aj s tou zálievkou,mňam:-*

Ja jsem pouzila vlastni med, ktery jsem delala z cerneho bezu a pomerancu, takze to byla takova pomerancovo-citronova zalivka, ale skoro nebyla potreba, protoze zelenina byla uzasna sama o sobe :-)) A misto kvetaku by se urcite dala pouzit treba brokolice ;-)

Mňamka to být musí, ale teď květák nemůžu;-( Ten její med tam byl myslím tymiánový? To by mě docela zajímalo, jak chutná, ale to bych pro něj asi musela do Maroka.:-p:yes:

Mattahaj, v Prostrenu jsem se take inspirovala. Zapomela jsem to jen do poznamky poznamenat, takze jsem uz napravila. Tam si ale delala smes koreni sama. Ja, i kvuli pohodlnosti, jsem pouzila smes Garam Masala :) Nerekla bych, ze zelenina je tak syta, ale ani jsme vsechno nesnedli a funeli jsme cely vecer :-D

Tak tohle vypadá velmi dobře, tohle já můžu :-D
Teď v úterý to vařili v Prostřeno! jako Marocká zeleninová inspirace a vypadalo to výborně.

Tématické fráze:
nakládaný květák, květák recepty, recepty z květáku, jídla ze zeleniny, zelenina, recepty ze zeleniny, korenena petrzel recept, nakládaný květák se zeleninou, kořeněná jídla recepty, inspirace zeleniny, zeleninová jídla recepty, recept na květak se zeleninou, smazena zelenina po indicku, kořeněná dušená zelenina, top recepty marocká zelenina, zelenina-recepty, marocká zeleninová inspirace, recepty květák, zelenina recepty, zelenina masala

Suroviny:
květák, mrkev, cibule červená, chilli paprika čerstvá, česnek, petržel, koření garam masala, máslo, olej, med, citron

Přidat fotografie receptu