Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto převážně červené

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nina.Angels

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: dle množství surovin

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie82 kJ /
20 kcal
Bílkoviny0,54 g
Tuky0,12 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmahneme cibulku, plátky česneku, na kousky nakrájenou papriku a mrkev. Krok 2: Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme propranou rýži, zalijeme vodou (lepší kuřecím vývarem nebo půl na půl voda s vývarem, jenom voda ale taky jde) a necháme na velmi mírném plameni vařit. Krok 3: Několikrát znovu dolijeme vodou a promícháme. Když rýže změkne, můžeme podávat.

Zveřejněno 3. 10. 2010

Poznámka autorky Nina.Angels

Italské rizoto bývá jakoby mazlavé, proto se voda dolívá několikrát.

Rizoto je celkem fajn se sýrem, nejlepší je s parmazánem, některým ale chvilku trvá, než si na jeho chuť zvyknou, použít tedy můžete jakýkoli sýr na strouhání. (V Albertu prodávají bílý sýr v plastovém obalu s názvem Čerstvý sýr. Dá se skvěle drobit, vlastně drobení je skoro to jediné, co se s ním dá dělat, do tohoto rizota je výborný.)

Pro oživení barvy můžete použít pár hrášků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto převážně červené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZwm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto převážně červené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZwm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Je to dobré, šťavnaté. Přidala jsem trochu parmazánu i dovnitř a posypala už jen symbolicky.:-)

jé rizoto miluju, ale nikdy se mi moc nepovede a červené je nejlepší. Zkusím a uvidím.:yes:

Simono, fotečky nejsou, protože bylo hned snědené O:-) ;)
A ano, masové nudličky se smaží spolu se zeleninou ;)
Děkuju za bodíky a komentáře ;)

Myslím že co nejdřív uvařím :yes::yes:

Taková rizoto neznám:-Orecept se mi líbí:-p+6:yes::yes:
Předpokládám,že společně se zeleninou se osmaží i ty k.nudličky:-)

To se mi líbí :-p:yes:

tak to musí být opravdu červené;-)škoda,že není fotečka;-)+1:yes:

Tématické fráze:
červené rizoto, červené rizoto s kuřecím masem, rizoto, červené rizoto recept, rizoto cervené, recept na cervene rizoto, rizoto červené recept, nejlepší rizoto, červený rizoto, červené rizeto, rizoto z červené rýže, červené ryzoto, recept rizoto, jak udelat cervene rizoto, paprikové rizoto, kureci rizoto cervene, rizoto na červeno, recepty na cervene rizoto, rizoto s kuřecím masem červené, recept na rizoto

Suroviny:
rýže basmati, mrkev, paprika, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín drcený, maso kuřecí, sůl mořská, pepř, olej olivový, tymián, rozmarýn, rajče

Přidat fotografie receptu