Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulový chléb

Připravte si doma poctivý a dobrý chleba. Tenhle je navíc ovoněný osmaženou cibulkou, která mu dodá neobvyklou chuť. Příprava je velmi snadná a díky odloženému startu můžete mít teplý chleba hned k snídani.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 854 kJ /
1 877 kcal
Bílkoviny60,58 g
Tuky10,52 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 826 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy375,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi dozlatova. Krok 2: Do pekárny prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, sušené droždí, osmaženou cibulku ocet a vlažnou vodu. Krok 3: Pečeme na základní program.

TIP: Jak upéct chleba v pekárně

Zveřejněno 26. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JBD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JBD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

JanaDorazinova: Ty cibule velké nebo malé? Lepší by bylo napsat dkg.

dobrý den, na jakou gramáž se nastavuje tento chleba v domácí pekárně?

Výborný chlebík Podařil se i ve zdravější verzi 1/2 na 1/2 hladká a celozrnná mouka.Vláčný,voňavý,nadýchaný.

Je SKVĚLÝ :-K:-p jen aspoň celou lžičku soli, ať není chleba planý..ale jinak :yes: LIKE !

Jana Remkova:Zrovna ho peču a už asi tak po desátý, protože je výbornej, a cibuli i s olejem dávám teplou. Hned jak to osmahnu tak to tam lísknu. Jak to je na ten základní program, tak to nemá předehřátí, tak si myslím, že to tomu akorát prospěje. V návodu u pekárny mám napsnáno, že pokud je vršek chleba propadlý a ne vypouklý, tak je to nejčastěji vinnou velkého množství droždí. Tak třeba zkusit dát trošku míň a nebo stejný množství, ale jinou značku. Já dávám takový to s modrým ptákem ;-)

Vynikající :-p:-p:-p:-p

Vynikající :-p:-p:-p:-p

Dnes jsem dělala. Připravila jsem si kvásek ze 3/4 kostky droždí,lžičky cukru a vody. Do pekárny jsem dala mouku,2 lžičky soli,ocet,hotový kvásek a 2 větší osmažené cibule. Zapla jsem program těsto. Po skončení programu jsem udělala bochánek a dala na plech. Nechala jsem ještě 10min a pak dala do vyhřáté trouby na 190´ a pekla asi 45min. Potírala jsem vodou s octem.Dospod jsem dala misku s vodou.
Je výborný!!!:yes:

Mám dotaz, není toho droždí moc? Celý sáček?

Lennniczka 5. 1. 2012 19:14
Tak jsem chleba zkoušela přesně dle receptu mám domácí pekárnuod vánoc tak zkouším různé recepty odsud :-)V pekárně jsem si udělala jen těsto a zbytek jsem dodělala v troubě dala jsem tam tedy jen čtvrt lžičky soli a chléb mi připadal takový nasládlý, chci ho zkusit znovu a doufám, že když dám dvě lžičky soli jak je tu napsáno že chleba bude lepší :-) a taky přidám více cibulky, jinak na pohled vypadal skvěle ;-)

chtěla jsem se zeptat jaká by měla být konzistence těsta...ndělám v pekárně, ale ručně. Děkuji za odpověď

Jaajo, maximalne 10-14 g, melo by to stacit

Kolik čerstvého droždí na tento poměr surovin? Děkuji

Už se peče a tak krásně vooniii, tak jsem zvědavá, ale už teď vypadá k nakousnutí...tohle je má premiéra :-8

Díky za recept, chleba se povedl a moc chutná:yes::yes:

Cathleen, dělala jsem podle trošku jiného receptu z časopisu "Pošli recept" 2 hrnky vl. vody, 800g hl. mouky, 4 lžíce mléka, 2 lžičky soli, 2 lžišky kmínu, 3 cibule, 1 kostka droždí, 1 lžička cukru a potírá se vodou s octem. Těsto jsem si udělala v pekárně a upekla na plechu. Nechtěla jsem, aby tady bylo hodně stejných receptů, tak přidávám tady a dovolila jsem si přidat fotky. Chleba nemá chybu!!:-p:yes:
Jo, ještě ohledně pečení. Těsto tedy v pekárně a pak do hodně vyhřáté trouby na nejvyšší výkon 5 minut. Pak ubereme na 180 a pečeme ještě asi 40-45 min.

maskovalucka - Docela se divím, že to neupečeš v pekárně, když ji máš. Já tedy pekárnu nemám, takže udělám tvar veky nebo bochánku a na plechu nechám ještě tak 10 min. Jinak na horkovzduchu peču 30 min. na 190°C, po této době vypnu teplotu a nechám jen zapnutý ventilátor asi na 10min. dojít. Pak vypnu i ventilátor a nechám v troubě. Jinak zásadně dávám do trouby hrnek s vodou a i potírám chleba slanou vodou, ale končím spotíráním asi 15 min. před dopečením, aby nezůstal mokrý.
A tenhle chlebík je vynikající:-p;-):yes: Jo a jak píše cathleen - já používám jen čerstvé droždí, nebo kvásek

Ahoj, prosím o radu, ještě jsem chleba v troubě nepekla. Když mi udělá pekárna toto těsto, pak je asi třeba ještě vytvarovat na vále a jak je třeba nechat dlouho ještě vykynout na vále?
A ještě nakolik stupňů a jak dlouho se chleba peče v horkovzdušné troubě. Díky za odpověď.

Janka, soli si daj podľa vašej chuti, ja dávam na 1 chlieb 1 zarovnanú kávovú lyžičku. Soľou šetrím, nadbytok soli nie je zdravý.
K tej cibuli : ak si dala droždie na teplú cibuľu a naopak, tak je to možné, ale iba ak si použila čerstvé droždie. Ale ja cibuľu do chleba ( ak robím cibuľový chlieb ) nerestujem na oleji, ale pridám do pekárne narezanú na drobno bez osmahnutia. Chlebík je pekný a chutný.

Holky, jednou jsem zkusila s tou cibulí a spadl mi. Je to tím, že jsem to nevychladila? Myslím, tu cibuli? Asi jo, že:-?

Není té soli málo? Většinou je napsaná lžička a ještě se mi zdá, že je to málo.:-O

jo my taky je výbornej a dostala jsem na něj chut jdu ho udělat.:-*

dělávám často, i na program sprint, někdy dávám osmahnutou cibuli, někdy čerstvou i s natí.

Tématické fráze:
domácí cibulový chléb, cibulový chléb v domácí pekárně, domaci cibulovy chleba, cibulovy chleba z domácí pekárny recepty, cibulový chleb z domácí pekárny, cibulový chléb z domácí pekárny, domácí chleba do trouby cibulovy, cibulovy chleb domaci pekarna, cibulový chleba z domácí pekárny, chléb recepty domácí cibulový, cibulový chleba v domácí pekárně, domácí chléb cibulový, domací pekárna cibulový chléb, recept na cibulový chléb z domácí pekárny, recept na domácí cibulový chleba, recept na chleba v pekarne, cibulový chlieb, cibulivý chleba, domácí chleba cibulovy, cibulový chleba domácí pekárna

Suroviny:
voda, ocet, sůl, cukr, cibule, mouka hladká, droždí sušené

Přidat fotografie receptu