Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybářský dort

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katrynka katrynka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 618 kJ /
4 211 kcal
Bílkoviny92,18 g
Tuky203,24 g
Vláknina25,25 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 728 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy491,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Krok 2: Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Krok 3: Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, těsto dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy.

Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Krok 4: Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Krok 5: Rozpustíme čokoládu s tukem, nalejeme ji na plech a rozetřeme, po zatuhnutí nožem nebo škrabkou stíráme větší části - vytvoříme kůru na pařez. Krok 6: Krém: klasický pudingový krém, jen máme dva pudingy, oba si uvaříme, každý z 0,25 l mléka, necháme vychladnout, zapracujeme do másla ušlehaného s cukrem a rumem. Krok 7: Dort rozřízneme na tři díly, promažeme marmeládou, krémem, proložíme banány, rozřezané podélně na silnější plátky (pokud potřeme každý banán mírně citronem, určitě nezhnědne). Krok 8: Když máme hotovo, potřebe krémem i boky a začneme přikládat z čokolády vytvořenou kůru, kořeny vytvoříme tak, že smícháme zbylý krém s odřezky těsta, nebo nadrcenými piškoty, také obložíme čokoládou. Krok 9: Jezírko vytvoříme tak, že si připravíme do misky želatinu, po zatuhnutí vyklopíme a kolem nastříháme zelené gumové hady. Krok 10: Poté vše dozdobíme marcipánovými figurkami, já jsem je vytvářela (rybář se moc nepovedl), můžete koupit.

Povrch tácu, na kterém dort je, je vyložen zeleným jedlým papírem a posypaný zeleným kokosem.

Zveřejněno 9. 10. 2010

Poznámka autorky katrynka

Výzdoba samozřejmě dle fantazie, pokud se do toho pustíte, přeju hodně zdaru :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybářský dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7qY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybářský dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7qY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

petrzelka: tak vidiš, předlohu máš, můžeš začít :-D

Takový dort bych potřebovala pro synka,to je vášnivý rybář;-)Máš to pěkně vymyšlené:yes:

;-):yes:+1:-K

:-8 děkuju!

To sis vyhrála ;-) Dort je moc hezký :yes:

Tak teda koukám, že se dorty dělají opravdu se všema tématama a je to pěkný. Ty máš Katrynko 5.bod:yes:

:yes::yes:+4:yes:Opravdu moc hezký:-K

:-K:yes:

Krásný dortík;-):yes:

Katrynko,ten se Ti povedl,moc hezké;-)+1:yes:

Tématické fráze:
dort s rybářem, dort s hadem, rybarske recepty, dort štika postup, dort jako ryba, dort stika, dort s jedlým papírem recepty, marcipánový dort ryba, márcipánový dort pro rybáře, dorty s rybarem, slaný dort pro rybáře, marcipánový dort rybář, dorty s hadem, dort s jedlým papírem, marcipánový rybář, marcipánové dorty pro rybáře, krem na dort, marcipánový dort rybářský, dort sumec s rybářem, dort s jedlým papírem fotogalerie

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, mléko, pudink banánový, pudink čokoládový, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, rum, marmeláda, banán, čokoláda na vaření, tuk, marcipán, želatina, gumoví hadi

Přidat fotografie receptu