Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sadařovo pečené kuře

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 708 kJ /
408 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky3,92 g
Vláknina18,41 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 354 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy80,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna (uzená i syrová) opepříme, syrová osolíme (uzená solit netřeba) a potřeme marinádou z povidel, rozmíchaných s jablečným moštem. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka dohněda opečeme. Krok 2: Poté ho i s výpekem přendáme do pekáčku, obložíme jablky a hruškami pokrájenými na měsíčky, kolečky pórku a zalijeme dvěma decilitry horké vody, v níž jsme rozpustili kostku masoxu. Maso poklademe plátky másla.
Pečeme asi hodinu až hodinu a půl, až maso začne odpadávat od kosti. Krok 3: Omáčku dosolíme a případně zahustíme jíškou či moukou, rozmíchanou ve vodě a provaříme.

Zveřejněno 9. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sadařovo pečené kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oy0K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sadařovo pečené kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oy0K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

no jo ale ja nevím na kolik stupnu se to peče, zkuste to psát k těm receptum.

Velmi zajímavé, snad bych se popral i s tou nasládlou chutí.;-);-);-)

Krása :-O:-p:yes:

pěkný receptík,ještě jsem nikdy takovou kombinaci nezkoušela,ukládám a vyzkouším +1:yes:;-)

:yes::-p+1:-K

ale aky prijemny recept...:yes:

Nádherná fotka a určo velikánská dobrota:-p:yes::yes:

Všem děkuju za zájem o recept. Maso v této úpravě je lehce nasladko a kůžička má tendenci se přichytávat. Ovšem když se dobře nasolí, je to pochoutka. Díky pórku získá cibulovitou příchuť a masox se postará o slaný podtext. Jablka i hrušky se během pečení zcela rozvaří a důsledkem jejich přítomnosti je kašovitá konzistence omáčky s nasládlým akcentem.
Děkuju za body...:-)

S povidly teď dost experimentuji, takže tato úprava kuřete je výzva:-):-p:yes:

Eli my máme velmi podobné chutě,to bych si dala hned.:-p:-pFoto jako vždy:yes::yes:

Eli:-p:yes:+3

Elí, jablka ano s těmi mám dost zkušeností, ale hrušky + povidla, nevím, jestli bych do toho šla, třeba to ze zvědavosti udělám a pak oboduju;-) Není to moc sladké a moc chutí:-? Možná blbá otázka, ale neumím si jí představit, vzhledem ke 3 druhů ovoce;-)

...hmmm, to je určitě dobrota...jablka mně nenapadla přidat ke kuřeti...k vepřovému ano...určitě ráda vyzkouším...bodík :yes::yes:

Elizo, máš prvního boda, mám ráda kombinaci masa a jablek :-p a kuře jak malované :yes:

Tématické fráze:
pečené kuře, pečené kuře recept, kuře pečené, na kolik stupňů pečeme kuře, na kolik se peče kuře, na kolik stupnu se peče kuře, pečení kuřete, pečené kuře recepty, kuře recepty, na kolik pečeme kuře, kuře s povidly, recepty na kuře, recepty na pečené kuře, pečené kuře na kolik stupnu, recepty kuře, recept na pečené kuře, recept na kuře, pečené kuře s povidly, pečené kuře kolik stupnu, kure nasoli

Suroviny:
stehno kuřecí, stehno kuřecí uzené, jablko, hruška, pórek, povidla švestková, mošt jablečný, masox, máslo, pepř černý, sůl

Přidat fotografie receptu