Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné odpalované briošky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 826 kJ /
1 393 kcal
Bílkoviny41,86 g
Tuky90,10 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 981 mg
Sodík 302 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy100,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Briošky: v hrnku svaříme vodu, máslo a sůl. Do vroucího vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání pořádně propaříme, až je z mouky tuhá koule a na dně hrnku se dělá bělavý povlak. Necháme vychladnout. Šlehačem zašleháme postupně jedno vejce po druhém (další přidáme, až je to předchozí pořádně zapracované). Na tukem potřený nebo papírem na pečení vyložený plech tvoříme pomocí dvou lžiček malé bochánky. Krok 2: Pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10 minut, pak snížíme teplotu na 160°C a pečeme dalších 10 minut, troubu neotvíráme, aby pečivo nekleslo. Správně upečené nesmí být uvnitř mokré. Vlažné briošky rozkrojíme, necháme zcela vychladnout, naplníme a podáváme. Krok 3: Náplň A: Nastrouhanou nivu, tavený sýr a změklé máslo našleháme do pěny, zakápneme koňakem, přidáme posekané ořechy, kousky ovoce a promícháme. Naplníme do rozkrojených briošek a dozdobíme jádrem ořechu a kouskem ovoce. Krok 4: Náplň B: Žervé, máslo a strouhaný křen vyšleháme do pěny, naplníme do briošek, vložíme plátek šunky a kuličku vína.

Zveřejněno 10. 10. 2010

Poznámka autorky zizala

Tentokrát jsem dělala jen náplň s hruškami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné odpalované briošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M123

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné odpalované briošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M123

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Eja57: :-K Díky, mám radost, že se Ti recept líbí.

No toto...mooooc pěkné:yes:

Kamilo, já už ručně vařečkou dělám máloco :-8 Šlehačem je to hned a bez námahy ;-) Pokud máš silný šlehač, můžeš použít šlehací metly, jinak alespoň na 1. vejce hnětací háky.
Aničko: odpalované těsto se jen tváří pracně, ale není;-)

No teda pracné to musí být:-Oale výsledný efekt určitě suprový:-KPosílám +5 bodík:yes::yes:Je to moc pěkné:-)

Jůů, to je nádhera! A musí to být pekelně dobré...
Můžu se zeptat, vždycky se píše, že se mají vejce zapracovávat ručně - vařečkou, jde to tedy i šlehačem, jak tady čtu - a lépe těmi hnětačkami na hutnější těsto nebo takovými těmi kvedlačkami, co se s nimi šlehají vejce s cukrem a tak? Moc děkuju za odpověď, jsem tak trochu začátečník...

No a mne už vůbec ne:-O. Z odpalovaného těsta jsem dělala maximálně věnečky a noky. Ty jsou bezva. Tohle je sice docela pracné, ale strašně lákavé a já si jdu asi dát ten cibulový chleba, co jsem včera upekla:-D:-)):yes::yes:

no,to mě teda taky ne:-O:-!vypadá to:yes::yes::-p

:-p Jarko ty jsou super:yes::yes:, vůbec by mě nenapadlo dělat odpalované těsto z celozrné mouky:yes::-K:-K

Tématické fráze:
briošky, odpalované těsto ze špaldové mouky, slané pečivo z odpalovaného těsta, celozrnné odpalované těsto, odpalované těsto celozrnné, briošky recept, celozrnné pečivo, náplně do briošek, odpalovane housky, celozrné pečivo recept, odpalovane těsto z celozrnne mouky, beránek z celozrnné mouky, hruškové briošky, špaldové briošky, celozrné slané pečivo, recepty celozrné pečivo, briošek, celozrnné pečivo recepty, celozrné pečivo recepty, odpalované slané pečivo

Suroviny:
voda, máslo, sůl, mouka celozrnná, vejce, sýr niva, máslo, sýr tavený, koňak, ořechy vlašské, hruška, máslo, křen, šunka, víno hroznové

Přidat fotografie receptu