Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky

Knedlíky lze vařit několika způsoby. Někdo preferuje vaření ve vodě, jiný v páře, někdo je vaří v parním hrnci. Knedlíky patří do české kuchyně a každá kuchařka na ně má svůj vlastní recept. Tento je pro úplné začátečníky.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby kynutí

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 380 kJ /
2 481 kcal
Bílkoviny86,98 g
Tuky20,69 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 4,39 g
Sůl10,72 g
Sacharidy472,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do domácí pekárny v pořadí tak, jak je uvedeno v rozpisu. Zapneme program Těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyndáme, přidáme 3 hrsti nakrájených rohlíků na kostičky a vypracujeme 2 knedlíky. Necháme ještě chvíli přikryté kynout. Krok 3: Vložíme do vařící vody a vaříme od doby varu mírně 20 minut. Uvaření vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z knedlíku musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 4: Uvařené propíchneme na několika místech špejlí, aby vyšla pára knedlíky se nesrazily. Poté krájíme nití nebo kráječem.

TIP: Jak na domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 26. 3. 2008

Poznámka autorky lenka-m

Rohlíky nakrájené na kostičky můžete přidat již do domácí pekárny, nebo je vhodit později, až když kynou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XWk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XWk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Pokud chcete, zkuste k hrubé mouce přidat cca 2 polévkové lžíce hladké mouky. S těstem se lépe pracuje a knedlíky jsou lepší - jemnější. Tak mě to učila babička. Jinak je jedno, zda sušené nebo čerstvé droždí - čerstvé podle pravidla - 1kostka 42g čerstvého droždí na 1 kg mouky. U tohoto receptu tedy použít 1/2 kostky. Jinak recept je přesně podle starých receptur, osvědčený a podle něj dělané knedlíky nikdy nezklamou.:-K

ok

Leni jak dlouho děláš ty knedlíky v parním hrnci a ještě dáváš je nad sebe? Mě se ani po 30 min nechtějí dodělat.:-(

V pekárně jsem zadělávala knedlíky po prvé a úspěch, uleví rukám a jsou výborné, dávám 1 :)

Tak ju, děkuji Iness :) půl jsem dala a povedlo, takže děkuji moc moc .. a majitelce receptu posílám bodíček .. protože jsem sklidila pochvalu, myslím, že odteď už bude doma pouze domácí knedlík, žádný kumovaný humáč za draho. :) :-8:-K

Greneia:
Pokud chceš použít kvasnice v kostce, tak použij na 500g půl kostky ;-). Knedlíky udělej podle tohoto receptu a budeš spokojená. Třeba z poloviční dávky;-) http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...

Tak teď nevím, kolik dát normal. kvasnic, sušený používat nechci, mám otevřený tento recept, kde se dává na 500 g mouky jeden sáček sušených kvasnic a u kila mouky taky, tak teď fakt nevím, kolik jich dát na půl kila? Poradí někdo?:-/

Díky za recept:-K

Lenko dneska je dělám, zatím vypadají moc dobře:yes:

vyborny recept dnes som ho robila akurat bez tych zemli...dakujem za recept...:-D

U nás sa robia knedlíky tiež z kysnutého cesta, ale bez rožkov. Len cesto, sú ľahučké, nadýchané...

Dělám knedlíky stejně, používám čerstvé droždí. Rohlíky zapracuji po ukončení hnětení ručně. Vařím v páře 20 minut, po uvaření ihned propíchám špejlí a povrch potřu olejem.

Tématické fráze:
knedlik, knedliky, domácí bramborové knedlíky, knedlík ze sušených kvasnic, domácí knedlík bez kvasnic, kolik kvasnic na kilo mouky, knedlíky bez kvasnic, domácí pekárna knedlík, knedlik bez kvasnic, houskový knedlík ze sušených kvasnic, kysnutý knedlík, knedliky ze susenych kvasnic, domácí pekárna knedlíky, knedlík domácí pekárna, knedlík v domácí pekárně, knedlík z domácí pekárny, domácí pekárna recepty knedlíky, knedlíky z domácí pekárny, knedlíky v domácí pekárně, knedlíky domácí pekárna

Suroviny:
mléko, vejce, mouka hrubá, cukr, sůl, kvasnice sušené, rohlík

Přidat fotografie receptu