Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzové bagety s omládkem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 166 kJ /
1 952 kcal
Bílkoviny67,51 g
Tuky43,07 g
Vláknina18,55 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 7,25 g
Sůl18,22 g
Sacharidy314,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek dobře umícháme a přikryté necháme 35-45 min kynout. Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. V míse, přikryté utěrkou necháme dobře vykynout (asi 1-1,5 hod). Krok 3: Po vykynutí ho vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Krok 4: Z každého umotáme bagetu, kterou svrchu po celé délce několikrát nařízneme nožem nebo nastříhneme nůžkami a necháme na plechu vykynout. Krok 5: Bez potření je dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/25-35min).

Zveřejněno 12. 10. 2010

Poznámka autorky cathleen

Při pečení to nádherně voní brynzou, hotové bagety mají kůrku křupavou a střídu měkounkou, pórovitou a slabounce vonící bryndzou.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové bagety s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6yx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové bagety s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6yx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

rebeka: Nadi, dik za odzkouseni, pochvalu i fotecky! Bagetky mas krasne dirkate :yes: :-)

cathleen:-K:-K:-Kopět tě budu blahořečit:-8bagety jsou výýýborné a přesně,jak píšeš:kůrka křupkavá,uvnitř heby:-8a voníííí a chutnajííí,mňááám;-):-p:yes::yes::yes:
kdyby ti ty mé patvary:-8 příliš hyzdily jinak suprovní recept,písni,smáznu;-):-D:-D
P.S.budeš mě muset naučit dělat ty bagety..mě to nejde tak,jak tobě:-(nebo mi na chvilku půjč ty své zlaté ručičky:-8:-K:yes::yes:

Určitě;-)Jenom - až vykyne omládek, přidej zbytek surovin a těsto vymíchej bez předehřevu - to by byla další doba, po kterou by omládek jen stál a stárnul.

cathleen,tak jsem si na zítra vybrala tyto bagetky,mám taky váženou brynzu;-):yes: jenom dotaz:můžu dělat i v DP:-?

Janatko, jsem moc ráda, že se ti osvědčil aspoň ten medík, když už jsi Sladěnku nesehnala:-)
A díky za fotečku:-K

Tak konečně jsem se k tomu dostala.Jak už jsem psala (Sladěnku)jsem nesehnala.Nemají TO neznají a kvůli jednomu výrobku to nebudou objednávat.Po netu tam to je,ale když objednám jednu skleničku,zaplatím více za poštovné a tak jsem to nahradila medem,jak si mi poradila.Nádherně omládek vyšel,nic podobného jsem nikdy nedělala.Krásně to nakynulo.Pracovalo se s těstem moc dobře a bagety chutné!!:yes:Jen jsem je zapomněla naříznout,ale na chuti to nic nezměnilo:-D:-pPoužila jsem už bryndzu co se dá koupit v lidlu balenou.

Ano, plnou malou lžičku:-K

catheleen:díky za radu,zkusím to a dám vědět,toho medu stejně jako Sladěnky???

Janatko, tak to mě opravdu mrzí...ale říkala mi sousedka, že zkoušela moje pečivo s omládkem a místo Sladěnky dala med - prý bylo výborné. Nechceš to s medem zkusit, než Sladěnku seženeš?;-)

cathleen:tak mám smůlu u nás to vůbec nemají a neví co to je nikdy se s tím ve zdravé výživě nesetkali.:-//Koukala jsem na některé stránky kde to mají a je to za dobrou cenu ,ale zase když si to objednám ,tak poštovné vyjde dráž než samotný výrobek,tak to musím sehnat někde jinde až pojedu dál do vetšího města.:-/

cathleen:pozeptám se a díky za radu!!:-)

Ivet, a zkusila ses jich zeptat, jestli by to do obchodu nemohli dodat? Není to nic vzácného.....Sladěnku nebo Sladovit - to je prakticky totéž, u nás to mají pořád a není to nijak velký obchod.
Jinak ji ještě najdeš na netu, v mnoha obchodech (mrkni třeba sem http://www.bioapetit.cz/potraviny/sladenka-jecm-sl...), ale ta prosba ve vaší prodejně mi přijde jako nejschůdnější....náš zákazník, náš pán, ne?;-) (nenabízela bych tu něco, co je k dostání málokdy...)

Já jsem pořád dokola koukala co je to ta Sladěnka něž jsem se podívala na ty stránky ,to se dá koupit kde???? u nás ve zdravé výživě to nemají !:-/

:-p:-p+1:yes::-K:-K

JJ, dík, Sladovit mám v ledničce pořád, hlavně před Vánocemi, dělám z něj tu burizonovou mozaiku a někdy ho dám místo medu ;-)

:-)díky za zájem:-K....a žížalko, omládek určitě zkus - v lednici ti Sladěnka vydrží do spotřebování, těsto s omládkem je opravdu mnohem více nakynuté, než bez něj....a že to s ním trvá trochu déle? Kamarádky, které si s ním zvykly péct, udělají omládek a z něj těsto večer, bez kynutí ho (zakryté) dají do lednice. Ráno propracují, umotají a plech s pečivem dají na 30min zahřát do vlažné trouby. Dokyne to už venku a pak klasicky upéct.;-)

Cathleen jsi profík na pečení:-O:yes::yes: Na tvé recepty je radost pohledět:-*:yes::yes:

:-O Jůůůůů, to je paráda :-!:yes:+

Cathleen vypadají krásně.:yes::-p

ooooooh:-O:-!to je zase cathleen a její "majstrštik":-!:-8:-K:-*paráda:yes:

Zase ten omládek :yes: Já se na něj chystám, jen až napadne sníh a bude víc času ;-):-8:-))

Tématické fráze:
omladek, sladěnka, bryndzové dukátky, pečení s omládkem, sladovit, kde koupit sladovit, pečivo s bryndzou, sladovit recepty, slané pečivo recepty, jak dělat bageta, kde se dostane sladovit, catheleen, kde koupit sladenku, bryndzové pečivo, na nože 4.díl online, bagety, pečené bagetky, recepty ze sladěnky, francouzké bagety, co je to sladenka

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, brynza, sůl, cukr, olej, mouka žitná chlebová, mouka hladká

Přidat fotografie receptu