Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražský koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bagous

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 895 kJ /
2 843 kcal
Bílkoviny81,97 g
Tuky46,99 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy515,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy, kde jsme smíchali obě mouky. Vmícháme zbylý cukr, smetanu, vejce, sůl a mléko. Zpracujeme těsto a necháme kynout, během kynutí 1x propracujeme (kyne asi 1hodinu). Krok 2: Z vykynutého těsta uděláme 4 koláče (placky) a necháme ještě kynout. Dáme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme 20-25 minut. Krok 3: Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme (do studeného pudinku vmícháme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a tvaroh s vanilkovým cukrem). Povrch koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 13. 10. 2010

Poznámka autorky bagous

Fotku zatím bohužel nemám. Rodina zlikvidovala dříve, než jsem stihla vyfotit...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LP7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Irrena: Irenko, já to šoupla do pečky a těsto bylo docela dobré, neměla jsem s ním problém. Tuk tam asi zastane ta zakysanka... Pravda je, že pražský koláč z obchodu chutná jinak, ale ani tenhle není špatný. ;-)

Pražské koláče máme moc rádi;-);-)Dělala jsem podle jiného receptu, v tomto není opravdu žádný tuk do těsta:-?:-?:-?:-?

Pražský koláč má svojí dlouhou a bohatou historii, ale v žádném případě nepatří do nádivky tvaroh, jen pudink se šlehačkou!

Bibinka-děkuju mockrát;-) a všem děkuji za body:-p:-8

Bagous, vítám tě v naší Topkové rodině, jíž si se stala dalším členem a přeju ti, aby se ti tady s náma líbilo a byla jsi tu spokojená;-)
Koláč vypadá, že bude hodně jedlej, tak ti dávám 5.bod:yes:

:-p:yes::yes:

znám, jen do krému dáváme místo šlehačky máslo...ale je to mňamka to každopádně, vždycky brzo zmizí:-))...+1:yes:

:yes:1.:yes: Myslím, že to je koláč, který se pod tímto názvem prodává - a je vynikající. Často jsem ho kupovala,ale značně podražil.
Dlouho jsem na něj hledala recept - díky za něj. Brzy určitě vyzkouším.

Tématické fráze:
pražský koláč, pražský koláč recept, recept na prazsky kolac, prazske kolace, kynutý koláč 250g hladké mouky 250g polohrubé mouky, recept pražský koláč, pražský moučník, prazsky koláče, recepty pražský koláč, top recepty pražský koláč, pražský koláč historie, prazky kolac, náplň do pražského koláče, pražský koláč náplň, praszky kolac, pražský koláč.cz, pražský koláč, "pražský koláč", prazskky koláč, koláče z ušlehané šlehačky

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí, vejce, vejce, cukr, mléko, smetana kysaná, sůl, šlehačka, ztužovač šlehačky, tvaroh, pudink vanilkový, cukr, mouka polohrubá, cukr, tuk hera, skořice

Přidat fotografie receptu