Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený vývar s knedlíčky z uzeného jazyka

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 009 kJ /
480 kcal
Bílkoviny40,68 g
Tuky34,96 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 497 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do 2 litrů silného vývaru z uzeného jazyku nakrájíme na drobné kostky 2 menší brambory, jeden malý kořen petržele a necháme provařit tak, aby se brambory uvařili do měkka. Krok 2: 20 dkg sloupnutého uvařeného hovězího jazyku nasekáme na drobno a rozmačkáme společně s jedním celým syrovým vejcem a posekaným libečkem, petrželovou natí. Když je hmota pěkně rozmíchaná, tak přidáváme strouhanku tak dlouho, dokud nejdou dělat knedlíčky. Krok 3: Knedlíčky následně vhodíme do vařící polévky a vaříme, dokud nevyplavou – netrvá to dlouho, jelikož jsou velmi jemné a lehké. Polévku můžeme případně ještě dochutit solí, pepřem, libečkem.

Zveřejněno 16. 10. 2010

Poznámka autora Colombo65

Pokud se ptáte, kde je zbytek uvařeného jazyku, tak ten "padl za vlast" s křenem a čerstvým chlebem. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený vývar s knedlíčky z uzeného jazyka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y599

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený vývar s knedlíčky z uzeného jazyka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y599

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

casino::-O:-D:yes:

"Do 2:-! litrů silného:-! vývaru z uzeného jazyku"
Možná použít plurál;-)
No, leda by to byl jazyk jako kráva...:-*
***
Včera uvařil jeden jazyk (1kg) a dnes bylo "Jazykové menu" pro čtyři mlsné jazyky dvou různých mateřských jazyků:
Předkrm podle poznámky pod rcp:yes:
Polévka s knedlíčky podle rcp:yes:
Jazyk s povidlovou https://www.toprecepty.cz/recept/6023-povidlova-om... a knedlíkem PUPP:yes:

:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8

lenca, Otto Plášek nemá zapotřebí krást někomu fotky, je to jeden z nejlepších fotografů našich stránek;-) I Blesk se někdy utne, když napíše 4 kotlety, ale 2 porce, no, je to třeba brát s rezervou;-)

Omyl Blesku - reklamoval jsem to a byla od nich zaslána omluva. Já recepty nekradu ;-);-);-)

jestli nejsi Henrieta Sedlčková z přerova tak nevím jakto že bleskkových receptech z konce roku je i ta samá fotka
Krom tvé poznámky zcela totožný text

:yes::yes::yes::-*

Ukládám :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

aaach..zase nieco krasne pre oko a bezpochyby aj pre chut

Tématické fráze:
uzený vývar, polévka z uzeného jazyka, uzený vývar recept, polévka z uzeného jazyku, jak dlouho vařit uzený jazyk, uzene jazyky, jak dlouho se vaří hovězí uzený jazyk, uzený hovězí jazyk, nejlepší uzený hovězí jazyk, jak dlouho se vaří uzený jazyk, uzený jazyk, jak se vaří uzený vývar, knedlíčky z uzeného masa, silný uzený vývar, polévka uzený vývar, recepty uzený vývar, uzený jazyk polévka, uzený vávar, jak dlouho varit uzeny hovezi jazyk, hovězí jazyk vývar

Suroviny:
jazyk hovězí uzený, vejce, brambory, nať petrželová, libeček, strouhanka, vývar s uzeného jazyka, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu