Hříšné řezy
Blíží se víkend, nedělní káva a vy máte chuť hřešit? Potom je pro vás tento moučník jako stvořený. Pláty křehkého těsta promazané pudinkovým krémem jsou polité čokoládou s křupavými oříšky. Recept na hříšné řezy není složitý, ale potřebuje čas k odležení.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 49 555 kJ / 11 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,37 g |
Tuky | 692,76 g |
Vláknina | 28,60 g |
Cholesterol | 2,75 g |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 1 237,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto rukou zpracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly - do jednoho přimícháme kakao. Z dílů vyválíme obdélníky o velikosti plechu a upečeme každý zvlášť. Upečené pláty necháme odležet do druhého dne.
Krok 2: Krém: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hladký pudink. Utřeme máslo, žloutky, cukr a rum, přidáme vychlazený pudink - bez škraloupu a našleháme.
Krok 3: Světlý plát potřeme polovinou krému, přiklopíme tmavým plátem, potřeme druhou polovinou krému a přiklopíme druhým světlým plátem.
Krok 4: Připravíme polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem. V mléce rozpustíme Solamyl, přilijeme k čokoládě a necháme přejít varem.
Krok 5: Nakonec řezy polijeme čokoládovou polevou a posypeme ořechy - nastrouhanými, nebo nasekanými nadrobno.
Je dobré nechat řezy odležet.
Je dobré nechat řezy odležet.
Zveřejněno 16. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hříšné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l79J
Moje poznámka
Hříšné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l79J
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Neregistrovaný před 21 minutami
Dobroty z listového těsta
Neregistrovaný před 38 minutami
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pečená kachna v zelí
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pekanová srdíčka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Co dům dal
Neregistrovaný před 1 hodinou
Salámový oběd na pekáč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Levandulová zmrzlina s medem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 2 hodinami
Podzimní jablečník
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
řezy,
top recepty katalog,
top řezy,
řezy recepty,
dobré řezy na plech,
recepty na řezy,
rezy na plech,
recept na řezy,
top recepty rezy,
řezy recept,
nové recepty na řezy,
moučníky a řezy recepty nejnovější,
recept na dobre rezy,
hrisne dobre rezy,
recept řezy,
top recepty,
recepty na řezy a moučníky,
nejnovější recepty,
recepty řezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
tuk hera,
vejce,
med,
mléko,
soda jedlá,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
žloutek,
cukr moučkový,
rum,
čokoláda na vaření,
máslo,
mléko,
solamyl,
ořechy vlašské
Komentáře (17)