Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba tepelné úpravy: 240 min

240 min (240 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 596 kJ /
381 kcal
Bílkoviny16,91 g
Tuky2,62 g
Vláknina44,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 732 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy52,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Krok 2: Varíme pomalým, sotva znateľným varom - voda smie len perliť a zbierame penu. Tento spôsob varenia je dôležitý preto, aby vývar bol číry. Krok 3: V polovici varenia pridáne na hrubo pokrájanú zeleninu a varíme dalšie 2 hodiny. Krok 4: Ked je sliepka polomäkká, vyberieme ju a dalej použijeme. Krok 5: Dovaríme vývar so zeleninou, nesmie sa rozvariť, má zostať mierne na skus. Krok 6: Zeleninu a droby vyberieme do misy a vývar scedíme cez veľmi jemné sito. Ak chceme veľmi silný vývar, zredukujeme ho dalším varením. Krok 7: Na taniere dáme pokrájanú zeleninu, macesové knedličky, zalejeme horúcim vývarom, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a polievku ihned podávame. Je vynikajúca nielen pre zdravých, ale aj deti, slabých a lieči chorých. Preto sa táto polievka často označuje ako "židovský penicilín".

Zveřejněno 17. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: recept mi dal Moshe a dakujem mu nielen za úžasný recept, ale aj za súhlas, že ju môžem uverejniť. Tip: vývar možno dať do chladničky, kde vydrží asi 5-7 dní a používať k príprave daľších jedál a možno ho aj zmraziť a kedykoľvek použiť.Varila som z kosher surovín.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wr6m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wr6m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Asi se mi recept zle zobrazuje, ale jaksi nemohu najít recepturu na knedlíčky. Žel ani fotogalerie mi nepomohla.
Díky předem za odpověď.

:-*:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

popletko, dakujeme s Moshem za bodík, je to skutočne gurmánsky zážitok, ale najmä lieči:-p:-p:-p:-))

tak to musi byt gurmansky zazitek :-p Urcite zkusim, snad se mi povede :-8 Posilam bodika a podekovani za podeleni se o recept :yes: :-K :-K

Dakujem za pekné hodnotenie a body:-K

teda,ta je,posílám bodík:-p:-K+1

Milý Moshe, som naozaj rada, že si spokojný s výsledkom, ved je to tvoj recept a prísne som sa držala Tvojich rád. Polievka je skutočne super:-p:-p:-pa tie knedličky sú úžasné,:yes: iné už robiť nebudem:-))

Simonka, dakujem:-K

Mila Iby presne ako ma byt a pozeram ze aj knedlicky sa ti vydarili. Tak dobru chut a vela zdravia;-);-) +1:yes:

To je teda polévka opravdu grunt:yes:,ukládám na příležitostné vyzkoušení:yes:+1;-)Pamatuji si,že babička dělávala slepičí polévku silnou, vždy když jsme byli nemocní,říkala,aby jsme se zase postavili na nohy.;-):-K

Tématické fráze:
slepičí sádlo, slepičí vývar nachlazení, super slepici polevka, židovský penicilín proti chřipce, slepičí polévka a zdraví, slepíčí polévka, židovský vývar, slepici vyvar proti nachlazeni, slepici vyvar chripka, valašský penicilín, zidovsky penicillin, zdrava slepici polevka, recept na domácí valašský penicilín, slepičí polévka pro nemocné, slepičí vývar proti chřipce, recept na zidovskou slepici polevku, slepičí polévka proti chřipce, silný slepici vývar, slepiči vyvar, sidovska polevka

Suroviny:
slepice, sádlo, droby, mrkev, kořen petržele, pórek, cibule, kedlubna, celer, česnek, paprika čerstvá zelená, rajče, nať celerová, petrželka, petrželka, chilli paprika sušená, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř, voda

Přidat fotografie receptu