Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 4,9 (129×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 207 kJ /
1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek dobře umícháme, pak v míse zakryjeme a necháme 35–45 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme v teplém prostředí dobře nakynout. Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky a uděláme rohlíky (12 menších nebo 8–10 velkých). Krok 4: Na plechu, v teplém a pokud možno vlhkém prostředí (aby neokoraly), je necháme dobře nakynout. Potřené vodou je upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 220–230 °C po dobu 10–13 minut.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 17. 10. 2010

Poznámka autorky cathleen

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (216)

Hanci166: děkuju :-K Jsou obyčejné, ale výborné :-8

Nejlepší rohlíky!!! Za mě topka👍

Migulka, Tonja: dekuju :-*:-*

Nejlepší rohlíky, peču je celkem pravidelně.

Dobrý den, moc děkuji za tento recept :-), teprve se učím péct z kynutého těsta a tyto rohlíky se vážně povedli. Sice ty moje jako rohlíky úplně nevypadají ale byla opravdu luxusní. Diky!

Tonja: děkuji :-) www.pekarnomanie.cz je můj web ;-)

Rohlíky jsou výborné, peču je celkem pravidelně.

Recept i foto jsou shodné s www.pekarnomanie.cz/obycejne-ceske-klasicke-rohliky/

:-8 jsem opravdu moc ráda, že se recept tak osvědčil :-)

Rohliky jako dech, nechala jsem těsto přes noc kynout v lednici a jsou z nich poradny "rohle" :-)

Jedny z nejlepších, peču je pravidelně.

TOP TOP TOP!!! LUXUSNÍ!!! Za hodinu od vytažení z trouby nebyly :-D Receptů už mám pár vyzkoušených, ale tento je zatím NEJ! Ukládám, zůstanu u něj, moc děkuji :-K
Jen pro ty, co méně solí, dejte malinko méně soli, než je uvedeno.. Opravdu lepší jak z obchodu, přitom nejvíce připomíná chuť klasického rohlíku, mňam, mám radost <3

magdalenka: krásně, jsi to napsala:-8. Já sice moc nepeču, ale mám k tomu velkou úctu a vůně čerstvě upečeného chleba patří k nejkrásnějším na světě.:-K

Veronika.Hrozna: mne sa rohlíky nedarí extra formovať, tak som si kúpila plech na bagety...:-8 jednoduché riešenie. Ale obdivujem, že to nevzdávaš a s kysnutým cestom už kamarátiš - spomínam na tvoje pečenie v priamom prenose...:-8 ... Teší ma to a cathleen je rada určite tiež, veď preto sa delí o svoje recepty a skúsenosti.
Ja celý život pečiem, pri veľkej rodine to bola nevyhnutnosť, miesto keksíkov som deťom piekla do školy napr. buchty s tvarohom a pod. Aj chlieb som piekla sporadicky, sviatky bez domáceho chleba u nás neboli. Vtedy som to považovala za potrebné až nevyhnutné. V niektorej svojej knihe Cat popisuje, čo ju vlastne priviedlo k domácemu pečeniu, sme na tom podobne.
Skutočnú lásku k pečeniu, ku chlebu a kysnutému cestu som však nachytala od cathleen! Stále ma to baví, stále sa u nás šíri vôňa pečeného chleba (chlieb kupujem výnimočne, proste obchodný nám nechutí). Je to už vášeň, vyskúšala som desiatky receptov, prešla som kváskovaním atď.
Vždy mám pri vyťahovaní chleba z rúry radosť, ako prvýkrát, keď sa mi vydaril prvý krásny bochník ...(sem tam sa stane, že aj niečo pripálim, cesto mi prekysne a pod., samozrejme). Nevadí mi práca s cestom, nevadí mi zdĺhavé miesenie - baví ma sledovať, ako mi cesto pod rukami ožíva, robot nemám a DP vytiahnem málokedy.
Naozaj - pečenie je radosť.

magdalenka: Dnes jsem pekla znovu, včera taky! Mizí to rychlostí, páry nad hrncem. Konečně se povedly, měla si pravdu, nevzdávat to! Musela jsem, kde co, pročíst, i ten tvůj recept na omládek s fotkami, jak to má vypadat,jinak bych to nesvedla! Musela jsem vyzkoušet pečení v nové troubě, hezky to do křupava vypéct, i ve staré to bylo stejný, muselo se to vychytat. A ty rohlíky, jsou boží!

Veronika.Hrozna: :-K

Vynikající.

Tak a konečně se mi podařily upéct, jak si je představuji já. Koukla jsem i videa pekařského technologa, jak motat rohlíky, že je potřeba začátek rohlíku potřít vodou, dobře utáhnout. Pak jsem koukla do receptu na omládek, jak má ta hmota, proboha vypadat, když je to už nakynulé, né že to přidám k mouce nedokynulé, to bylo od Magdalenky na fotce. Omládek jsem nechala nakynout a pak jsem omylem třískla s nádobkou, s omládkem a ten klesl.:-((
Tak jsem nevěděla, jestli se to dá ještě použít, asi to překynulo, no nevím! Risk je zisk,
stejně jsem ho přidala do mouky zdrclej, nezdrclej a nakynulo to! :-O Udělala jsem malou změnu, místo margarínu, vlahé máslo.
Po nakynutí cca 1,5 hodiny jsem udělala dvanáct kuliček nechala 15 minut oddechnout a pak rozválela potřela spodek těsta vodou a srolovala, ještě dvěma rukama poválela do kýžené délky rohlíku. Jak to dělal ten pekařský technolog. Nechala zakryté folií nakynout /on to také zakryl fólií/ ! Pak po hodině, se to začalo zvedat a krásně nakynuly. Pekla jsem na 240 ,13 minut, musí se to řádně vypéct, aby dostaly chuť. Spodek rohlíku musí být tmavší, až pak jsou do křupava! Podtrženo sečteno recept na rohlíky, je výborný, ale potřebuje opravdu zkušeného pekaře, já to musela vychytat. Mě to prostě ,nevykynulo pořádně, rohlíky byly hrubě umotány a tím, že se dotýkaly, tak se ani dobře nepropekly. Zvojtila jsem to důkladně! :-D Dnes jsem pekla podruhé stejným postupem, jen jsem dala míň soli 1,5 KL bylo moc, asi mám slanější sůl. Jsou perfektní. :-K Už žádné kynuté těsto bez omládku, pořád jsem cítila to droždí, s omládkem ho necítit vůbec. Už všechna jen s omládkem, slaná i sladká. :-K

Skvělý recept, rohlíky z něj jsou senzační, ale veka.... to je naprostá bomba:-Q

cathleen: viem, co je na 100 percent spolahlive a kde ist za receptom. :-8 Niekedy, samozreme, improvizujem, ale niekedy sa to neoplati.:-8

magdalenka: Děkuji, i za foto :-K mám radost, že se k receptu vracíš :-*

Cesto je veľmi tvárne, dnes som ho použila na dva "ždímané" chlebíky...tlačil ma čas a nestíhala som robiť rohlíky. Foto prikladám.

Výborné, konečně nejsou druhý den na strouhanku. Vyzkoušela jsem i s žitnou chlebovou moukou, super. Klobouk dolu a děkuji za recepty.:-K

Děkuji za recept, byly vynikající, lepší než kupované. Rozhodne nedělám naposledy

Tvoje recepty na kynuté pečivo jsou pro mne modla. . . :-) To kvůli nim má v mé kuchyni své místo sladěnka. ))) Děkuji za ně. To není jako recepty nějakého casino, který vše jen kritizuje. :-Q

Vyzkoušel jsem již mnoho receptů na rohlíky, na nejrůznější druhy rohlíků. Z těch, které mají chutnat jako klasické dobré rohlíky, jsem si vybral dva recepty. Dnes jsem zjistil, že oba dva jsou od stejné kuchařky, jenom jsou stažené z různých webů. Děkuji Ti, Cathleen, a skládám Tvému pekařskému umění poklonu.

K tomuto receptu: Jsou to rohlíky opravdu výborné, opravdu mají tu klasickou tradiční rohlíkovou choť i konzistenci, chutnají stejně jako kvalitní rohlíky z nejlepších malých pekáren. Budu je dělat pravidelně a často.

Poznámka na okraj: Rohlíky ani chleba už v obchodech (a v supermarketech zvlášť) nekupujeme. Jen výjimečně v nouzi, když se kvůli nedostatku času nepodařilo upéct. Ale i to už řešíme tak, že máme "železnou zásobu" pečiva zamraženou. Ještě se musím zdokonalit v pečení francouzských baget, ty mi ještě nejdou prvotřídně.

Cathleen, děkuji moc za recept. Strašně moc se mi stýská po českém pečivu a toto je to správné. <3:-):yes:

Rohlíčky k nedělní snídani, s máslem a kávou... Těsto jsem večer dal do lednice, v 6:00 vytvaroval rohlíky a v 8 upekl v remosce. Moc dobré! Děkuji za recept, foto přidáno...

oriental.dancer, magdalenka: mám velkou radost, že se recept osvědčil :-)

Děkuji za opět úžasný recept<3 Recepty od Cathleen mě ještě nikdy nezklamaly;-)

Z cesta som tvorila menšie uzly, sypala hrubou soľou a rascou, tuk som použila bravčovú masť.
Recept je skvelý, ako všetky od tejto autorky, zatiaľ ma ani jeden nesklamal. :-K
Pridávam foto mojej tvorby.

:-K:-Kmoooc dekuji za tento recept !!!..dodrzela jsem vse jak je napsano <3<3<3 a vse se povedlo...nase 1.domaci rohliky vypadaji pekne a chutnaji tuze moc :-D:-Dpulka je pryc dekuji..mdoporucuji vrele :yes:
Pridala jsem foto<3

SilviaD: děkuji :-K

Piekla som tieto fantastické rožky s olejom aj s masťou. Za mňa sú chuťovo o kúsok lepšie zarobené s bravčovou masťou.

zdravím, rohlíky poprve vyzkoušeny jen místo sladenky dala cukr.perfektně se povedly.díky moooc

Vcera poprve a jeste jsme je museli snist teply <3 vyborny :-*

Luxus......:) Zkusím přidat foto. Potřela jsem vodou, místo sladenky med a trochu víc mouky. Jinak vše stejný a paráda. :)

Sladenku jsem nahradil lzickou medu, drozdi jsem mel suche a jako tuk jsem dal maslo. Rohliky se sice povedli vzhledove, ale chut na mile vzdalena klasickemu rohliku, spise to chutnalo jako okraj pizzy, priste radeji jiny recept.

Marian: tak to vám doporučím u toho jiného receptu se držet předepsaných surovin;-)
Pokud pečete pečivo téměř bez chuti, jako jsou tyto klasické rohlíky, je u nich velmi poznat jakékoliv vybočení - s máslem bude těsto malinko pevnější než s olejem a taky výrazně chuťově jinde.
Nebo snad z kupovaných rohlíků máslo cítíte?

Prosim vás môžete mi vysvetliť TEN omladok keď Nemam sladenku?

jan.fertal: omládek je drožďový kvásek s daným poměrem mouky a vody. Místo sladěnky zkuste lžičku medu.;-)

Perfektní těsto, dělám z něj nejen rohlíky, ale i různé jiné pečivo. Dnes tyto bulky, jsou výborné.

Dneska jsem poprvé dělala rohlíky s omládkem a musím jenom chválit :yes::yes::yes:,jsou výborné a práce s těstem byla jedna velká radost..díky za skvělý recept :-K:-K:-K:yes:

Jikotka: děkuji, Jiřinko:-K i za fotku!

Cathleen, jsi neuvěřitelná pekařka!!! :-* Tisíceré díky za Tvůj úžasný recept (nejen) na tyto rohlíky, které naše rodina ohodnotila slovy: "Bomba, v životě jsme nic lepšího nejedli!" :yes::yes::yes::yes::yes:

JAROSLAV JIROUŠEK 24. 5. 2016 15:40
:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-)

Jana Bocksteffelová 5. 5. 2016 13:09
Velmi Vám děkuji za tento recept, lepší rohlíky se mi nikdy nepovedly! Dlouho jsem hledala a zkoušela a nikdy to těmto rohlíkům nesahalo ani po paty :-) Udělala jsem rovnou z dvojité dávky a obávám se, že příště budu muset zadělávat tak ve vaně :-D

Jana Bocksteffelová: to je moc fajn:-D:yes:

Zdravím. Recept tu už dlhšiu dobu sledujem a konečne som sa do toho dal. Po troch neúspechoch sa mi to konečne podarilo. Rožky sú parádne a jedna báseň. Pridám aj foto. Proste, poctivá klasika :yes:

halgik2: po TŘECH neúspěších? :-O Máš můj obdiv za vytrvalost :yes::yes:
A rohlíky máš nádherné, moc pěkně vinuté - díky za všechny fotky :-K

Valery21: díky :-):yes:

ZaSolanem, cathleen: Sádlo nevadí. Já dávám do tohoto receptu jenom sádlo, už od začátku a rohlíky jsou naprosto úžasné.

Aha, dobře, děkuji. Určitě to zkusím znova, věřím, že recept je dobrý. Dneska dělám Vaše špaldové bagetky se sezamem:-).

ZaSolanem: ne, zapařuješ troubu dobře - když se peče celou dobu s párou, pečivo nemá křupavou kůrku.
Myslím, že tady udělalo neplechu to sádlo a také polohrubá mouka. Jestli dáš receptu ještě jednu šanci, zkus to přesně podle něj;-)rohlíky jsou opravdu výborné.

..tak mohu definitivně potvrdit, že se nepovedly..ale podle komentářů tady je mi jasné, že to bude "rukama".. jsou sice docela dobře křupavé, ale střída až moc hutná a "vatová", spíš jak buchta.
Tak ostatním mnoho zdaru!

...mám je v troubě, vypadají hezky, jistě budou dobré, místo Sladěnky mám med a z jiného receptu jsem si půjčila sádlo.. a také jsem zvyklá rohlíky dělat z polohrubé. Co se týče té trouby, doporučuji hodně předehřát, rozpálit, asi jako na chleba, ty moje dnešní jsou už v troubě podezřele dlouho a jsou pořád bledé, což půjde na úkor kvality. Rohlíky mají jít ráz na ráz, obvykle se mi to tak i daří, jen dnes je nějaká krize. A taky podle receptu je hrnek s vodou v troubě celou dobu? Já po chvíli vytáhnu a páru bleskově odvětrám. Je to tak špatně?

Michaela, gabrusa: holky, moc děkuji za krásné zprávy:-K

Michaela 1. 3. 2016 20:51
Nechápu, jak někomu mohly rohlíky vydržet 3 dny:-) Já je včera pekla poprvé, vyšlo mi na 6 pletýnek a hned jsme je ještě za tepla sežrali málem i s plechem. Místo sladěnky jsem dala lžičku medu, ale jinak jsem dodržela gramáž i postup a super. Lepší jsem ještě nepekla. Recept ukládám.

Naprosto úúúúúúúúžasné rohlíky!!! S omládkem jsem pracovala poprvé, ale stálo to za to. Dojídám poslední - 3.den po upečení a pořád je to výborný rohlík. Dnes budu dělat další várku a zkusím část hl. mouky obyčejné nahradit hladkou celozrnnou. Snad se taky povedou.

terouska: děkuji za moc hezkou dokumentární fotku i zprávu!:-)):-K

Tak jsem se do nich dnes pustila, poprvé jsem dělala s omládkem (dělala jsem s medem místo sladěnky a musím říct, že super. :-D Těsto krásné, dobře se s ním pracovalo a rohlíky úžasně nakynuly. Moc děkuji za recept:-K určitě to není naposledy co jsem je pekla, dávám :yes: a přidávám svojí fotku.

Lola: bez popisu práce - netuším.
Nemají být z čeho slanou buchtou. Není v nich ani mléko, ani vejce, máslo...to vše může ze slaného těsta dělat buchtovité.
Vykynulo těsto před tvarováním dobře? Na dvojnásobek své původní velikosti? A rohlíky před pečením - nakynuly pořádně? Jak dlouho probíhalo kynutí? V jakém teple? I příliš veliké teplo může kvasinky zabít...Droždí čerstvé nebo sušené?

Můžu se jen zeptat co jsem udělala špatně když rohlíky byly jak slaná buchta?=/ Velice těžké a strašně syté..=( Prosím o odpověď.. Děkuji..=)

Jana Holubcová::-8:-K

Jana Holubcová 3. 11. 2015 20:20
Moc děkuji za skvělý recept. Rohlíčky jsou vyborný. Pekla jsem je už několikrát a vždy se povedly. Zkoušela jsem spoustu různých receptů na rohlíky, ale nestály za nic. Byly tuhý a chutnaly spíš jako buchta, než jako rohlíky. Váš recept je opravdu úžasný.... Rohlíčky jsou krásně křupavý, nadýchany a jsou to opravdu rohlíky. Takže velké dík za SKVĚLÝ recept :yes:

vybusna: Mili, to jsem moc ráda:-8 Zkus příště před pečením potřít trochou vejce, popř. vejce rozšlehaného s vodou.;-)

Vynikajuce....!!!! fakt vynikajuce....ja ich ale musim nabuduce niecim potriet...v mojej plynovej potretie vodou nefunguje....a ked som zvysila vykon, tak mi odspodu pripalovali...tak som ich jednochu pootacala....naozaj su jednoducho skvele.......

Jaroslava 20. 5. 2015 10:57
Už od přečtení receptu mám dojem, že to budou fakt dobré rohlíky:-):-). Určitě co nejdříve vyzkouším. Momentálně mi kyne universální těsto na buchty, tak to dnes už nestihnu.

:-!Alice: horké topení raději ne - jsem pro přirozené kynutí, někde vedle tepla, ne NA teple. Pak nakyne nejvíc povrch, ale vnitřek to často nestíhá ;-) Já peču asi 15 roků a učim se pořád :-)

Cathleen, měla jsem je na plechu na horkém topení. A příště si počkám delší dobu :-) Peču už 20 let a pořád se mám co učit :-)

Alice: těsto je dobré nechat kynout i 80-90 minut a hotové rohlíky pak klidně půl hodiny i déle - podle okolního tepla ;-)

Výborné těsto! Dlouho jsem hledala recept na rohlíky, ale pokaždé to byla nedobrá slaná buchta. Rohlíky podle tohoto receptu jsou vynikající. Dala jsem část oleje a část sádla, těsto se nelepilo, dobře se s ním pracovalo. I tvarovani jsem dělala podle návodu. Jen jsem je měla docela tenké, spíše rohlíkové tyčky, uvnitř hutnější. Buďto jsem podcenila kynutí nebo jsem je moc uválela, nevím. Omládek jsem nechala kynout 45 minut, těsto 1 hodinu. Rozdělené bochánky 10 minut a hotové rohlíky 15 minut. Zkusím je příště tolik nestlačit. Ale chuťově jsou vynikající! Muž si je pochvaloval, že se dají jíst jen tak, bez ničeho :-) :yes: :yes: :yes:

cathleen: aha, tak překynuly, no to mě mohlo napadnout :-D ... děkuju pěkně, příště rohlíky víc pohlídám :-)

jkralova.ri: :-) to mám radost, možná, že ty recepty, cos předtím zkoušela, byly obohacené o vejce, mléko, víc tuku....:-?

Jackie79: plynová trouba umí být potvora :-)) pokud ale máš po upečení rohlíky zespod placaté, překynuly ti. Nech je před pečením kynout kratší dobu ;-)

Fikina: moc děkuju za fotku :-K zkus při motání udělat rohlíky tenčí, malinko širší než palec. Před pečením pak nakynou. Kynutí v troubě, zahřáté na 40°C moc nedoporučuju, těsto se dost ohřeje a teplé těsto je měkounké a rádo se rozteče ;-)

Těsto výborné. Konečně je to rohlík. Jen jsem podcenila to kynutí ve vlhku, takže mají moc silnou kůrku, ale to doladím.
Dík za recept ;-) :yes:

Vypadají mňamózně. Právě jsem je zadělala a jsem velmi zvědavá na výsledek. Vyzkoušela jsem už tolik receptů.....a vždycky mi z toho vylezla slaná buchta a ne rohlík, prostě dělám někde chybu.
Dám vědět jak dopadly.:-)

Tyto rohlíky jsem dělala už po několikáté, ale nikdy nevypadají tak, jako na hlavní fotce. Chuťově jsou dobré, ale protože jíme i očima, potřebovala bych zjistit, kde je chyba. Z daleka nemají tak pěknou barvu a nedrží tvar. Peču v plynové troubě - tady možná bude zakopaný pes s tou barvou? Ale co tvar? Před kynutím na plechu jsou rolíky pěkné, pak se ale rozlezou a jsou zespod placaté. Pořád nevím, jak je udělat správně..:-S

Tak jsem se dnes pustila do rohliků.Jelikož jsem nikdy nedělala s Omládkem tak jsem nevěděla jak je těsto tuhé.Nevím zda to nebylo moukou,kterou jsem měla poprvé.Takže první chyba,přidala jsem 50ml.vody.Při motání rohliků se těsto trochu lepilo.Druhá chyba dala jsem to kynout do trouby při 40stup.s hrnkem vody,tak to nakynulo že nejsou poznat tvary,ale jinak pečivo nadýchaný a chuťově moc dobrý.Musím vychytat moje chyby a bude to perfektní.Chci se zeptat těsto v DP když se míchá je tuhé?Jestli se to povede přidám foto mého prvního výrobku.

cathleen:Díky za radu,zkusím a dám vědět jak jsem se stím poprala.:-8

Fikina: právě kvůli předehřevu omládek umíchám v misce ručně a když ho přidávám k ostatním surovinám v pekárně (abych zadělala těsto), přidám ho až když pečka začne mísit - tím vynechám i předehřev surovin ;-)

Může mi někdo poradit,chci udělat tyto rohliky jestli mohu udělat omládek v DP a pak dát ostatní suroviny?Pekárna mě suroviny přihřívá.Dělám v pekárně často,ale s omládkem jsem ještě nedělala.Díky za radu.;-(

cathleen: Jeee dekuji urcite v nejblizsi dobe zkusim.. uz mam hroznou slinu na cesky rohlicek :):yes: dekuji

Maja Halifax: můžeš dát lžičku medu nebo nedat nic -už jsem tenhle kvásek zkusila i bez sladu a vykynul stejně dobře ;-)

zda se ze to je to co presne hledam jen musim rict ze nevim kde tady v Anglii sezenu sladenku poradite mi? da se to necim nahradit?

Zdeněk67 16. 12. 2013 16:42
www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ceske-rohl... Milé dámy!
To chce klid! I já jsem,sice bývalý,ale přeci jen pekař!Mějta prosím jen trochu trpělivosti s mužskou ješitností.Ne každý chlap si uvědomí,že když je recept trochu jiný, nežli zná on, neznamená to vždy že je špatný,ale pouze,že je jiný.Myslím,že rozumnému člověku je jasné,že k stejnému cíli vede více cest.
Milé dámy,ženy,slečny,kuchařky a kuchařinky,děkuji Vám za pochopení:-K.
S pozdravem a úctou Zdeněk67

cathleen:;-)

Irrena, JitkaS: ne, číst neumí.....neodbytností a naléhavostí té své jediné správné pravdy mi připomíná inkvizitora (nebo taky nemocného člověka).

pavel:ty neumíš číst? Vždyť tam není sůl ani tuk;-)

pavel: Jelikoz jste profesionalni pekar, tak si zkuste rohliky podle tohoto receptu s vyse uvedenym omladkem upect, myslim, ze by to pro Vas nemel byt problem. Je zbytecne tady dokola opakovat Vas recept na omladek. OK, Vy mate jiny pomer mouky a tekutiny (ten tzv. podle normy) je nam to jasne, nejsme "blbe", staci nam jednou, chapeme! Ale jak sam vidite z komentaru a fotografii, nekdo ho dela jinak nez Vy a myslim, ze s uspechem, jeho rohliky jsou primo uzasne, nebo se Vam snad nezdaji? Proste zkuste je upect, posudte sam a hlavne nemelte porad a furt to same.

zdeněk: nerozumím, komu jste položil svou otázku. Pokud mě, v receptu je psáno hned u Surovin, kolik čeho do omládku dát. ;-)

já bych se chtěl se zeptat kde je napsaný kolik má se dát do omládku mouky a dále vody a v jakém množství a pro zizala je pravda že se toho Pavel nevšiml s tou solí a tukem a snad a na mé otázky snad odpoví Pavel snad to bude brzy :-)

pavel: :-)) Jestli někdo ví, jak se dělá omládek, je to naše Cathleen. A ty se nauč pořádně číst :-//

Však tam taky sůl ani tuk není, čti pořádně! nebo vrať školné :-)

do omládku vůbec nepatří sůl ani tuk :-! :-! :-! sůl zabije kvasinky a tuk je udusí a neudělá to co má :-! :-! :-! zeptej te se pekařů jak se dělá omládek :-! :-! :-!

zizala:....a nádhernou fotku!:-)):yes: Díky! V téhle úpravě - s kmínem a hrubou solí je mám moc ráda.

Tématické fráze:
recept na rohliky, rohlíky recept, výroba rohliku, pravé česke rohlíky, jak upéct rohlíky, prave ceske rohliky recept, kubíkovy rohlíky, omládek, jak vytvorit rohlik, rohlíky jako z obchodu, pavla v troubě rohlíky, rohlíky jako z obchodu recept, rohlíky z omládku, těsto na rohlíky klasické, rohlik recept, co je sladěnka, co je to sladěnka, slané rohlíky, rohliky na omladku, babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny:
voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

Přidat fotografie receptu