Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce "Monte Carlo"

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 osoba

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 818 kJ /
913 kcal
Bílkoviny29,25 g
Tuky65,09 g
Vláknina8,07 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,37 g
Sacharidy41,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Upečieme si paštičky z lístkového cesta. V miske rozmiešame spolu syr s maslom, kečupom a kaviárom. Týmto krémom naplníme upečené paštičky. Krok 2: Na krém položíme polovicu priečne prerezaného vajca, ktoré prelejeme lyžicou majonézovej omáčky a ozdobíme prúžkom kapie. Kto chce, vystrieka na vajce čiapočku z uľahanej šľahačky. Krok 3: Ozdobíme kornútikmi zo šunky a vejárikmi z kyslej uhorky. Podávame ako slávnostné predjedlo. Na 1 osobu pripravíme dve paštičky takto upravené.

Zveřejněno 18. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: pripravila som podľa receptu šéfkuchára Viléma Vrabca.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce "Monte Carlo"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LoZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce "Monte Carlo"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LoZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Iboli, myslím, že to člověk ani nevmímá, neb Velká kuchařka Viléma Vrabce byla určitě pro mnohé z nás vlastně učebnicí vaření, já ji mám v původním vydání tak ošmatanou a rozklíženou, že se to nedá ani vypovědět, ale nevyhodím ji, protože s ní jsem začínala. Máš pravdu, byl to nejen Kuchař, ale hlavně, uměl to jako autor hezky vysvětlit a nafotit a logicky seřadit:yes::yes::yes:, přidám ti fotku své kuchařky, jinak ji smáznu, samozřejmě, pokud ji chtít nebudeš

Dakujem za pekný ohlas a hodnotenie:-K Len ma trošku mrzí, že nikto si nevšimol, že ide o skvelý recept známeho českého šéfkuchára Viléma Vrabca. ...a posunulo sa to v diskusii na výrobu paštičiek z lístkového cesta, ktorú môžem vložiť od toho istého autora.:-))

ukladam:yes:

Paštičky jsem už párkrát dělala, zatím jen se sladkou náplní a zapékala jsem je rovnou s tvarohovou nádivkou jako na koláče a na ni jsem po upečení dala ještě ovoce a šlehačku. Malé zbylé kolečka jsem ještě spojila v těsto a znovu rozválela a vytvořila nové paštičky. Tato nádivka se moc líbí a určitě ji použiju příště.:yes:+4

Ivuška, ok, môže sa juknúť 2x na to isté, ked jej to pripadá zložité. Lepšie 2x, než ani raz, nie?:-D

:-Dtak to pardon, já viděla to, že se Martina ptá a přijde jí to moc složité - když jukne na fotečky, uvidí, že to tak není;-)

Ivuška, ten fotopostup už bol vložený - vid komentár kataríny o 10,36,49:-))

Martino, opravdu to složité není...mrkni na tenhle recept: http://www.toprecepty.cz/recept/2045-pastetky/ je u něj fotopostup.;-)

Martinka, ten postup nie je zložitý, len som ho rozpísala podrobne. Inak išlo by to aj tak, ako Ty chceš, ale chýbalo by tam lístkovanie cesta a tvar, ktorý je práve pre paštičky - paštétky taký typický. Ja som to robila tiež prvýkrát a podarili sa:-))Najlepšie je zvoliť si vykrajovátka podľa veľkosti vajíčka.

Yboli jen mě tak napadlo, protože ten postup na tu paštičku, se mi zdá dost složitý, ale opravdu možná jenom zdá,:-O nešlo by to udělat tak, že bych vzala nějakou větší formičku na košíček a zvenku tu formičku obalila lístkovým těstěm a dala upéct? Teoreticky by tak měl vzniknout košíček, ale nevím:-?Myslíš, že by to šlo?:-O

Iboli,:-Kjsi hodná,že jsi to popsala děkuji moc.;-):-K+1:yes:

Paštičky z lístkového cesta: Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm. Vykrajovátkom o priemere 7 cm vykrojíme 1. párny počet koliesok - teda veľké plné kolieska 2. z veľkých plných koliesok vykrajovátkom o priemere 5 cm vykrojíme znovu kolieska - teda dostaneme veľké vykrojené kolieska a plné malé kolieska. Okraje veľkých plných koliesok potrieme studenou vodou a položíme na ne veľké vykrojené kolieska, ktorých horné kraje potrieme rozšľahaným žltkom a dostaneme paštičky. Paštičky aj malé plné kolieska potreté žltkom dáme na plech s pečiacim papierom a pečieme v trúbe na 220 stupňov/ventilátor/12 minút. Hotové paštičky po vybratí v strede premáčkneme nadol opačným koncom varešky, po vychladnutí použijeme podľa potreby. Malé kolieska môžeme použiť ako poklop paštičiek alebo upotrebíme inak:-))

Maris, napísala som to, ale už mi to nevzalo, že upravovaný komentár nie je najnovší. Napíšem ešte raz.:-))

práve včera som na také trafila.... tu je postup: http://www.toprecepty.cz/recept/2045-pastetky/

Iboli,mohla by jsi popsat jak se dělají ty paštičky z listového těsta?prosím:-!

Martina72 se ale ptala, jak se připravují, ne z jakého jsou těsta.
Já se chci zeptat, co je to majonézová omáčka. Jak a s čím je majonéza upravená.

Martina 72, áno, tie paštičky sú z lístkového cesta. Je to uvedené aj priamo v recepte:-))

Můžu se zeptat, jak se připravují ty "paštičky z listového těsta"?

Tématické fráze:
mail proyecto1.cl loc:cz, mail multimetal.tie.cl loc:cz, předkrmy recepty, mail providencia.tie.cl loc:cz, mail coinpal.tie.cl loc:cz, mail proyectos.tie.cl loc:cz, vilém vrabec recepty, fotofer@tie.cl loc:cz, mail tie.cl loc:cz, falonso@adsl.tie.cl loc:cz, tonini@tie.cl loc:cz, gonart@adsl.tie.cl loc:cz, monte recept, vilém vrabec velká kuchařka, předkrmy, karink@adsl.tie.cl loc:cz, sabrec@adsl.tie.cl loc:cz, adiac@tie.cl loc:cz, profaser@adsl.tie.cl loc:cz, flexico@adsl.tie.cl loc:cz

Suroviny:
těsto listové, vejce, máslo, sýr, kečup sladký, kaviár, koňak, majonéza, kapie, šunka, okurky sterilované, šlehačka

Přidat fotografie receptu