Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 055 kJ /
252 kcal
Bílkoviny18,54 g
Tuky15,32 g
Vláknina5,04 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy8,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme cibuľu, petržlenovú vňať a necháme úplne vychladnúť. Krok 2: Vo vode namočené žemle vyžmýkame a pridáme s rozklepnutými vajcami a cibuľovo-petržlenovou zmesou do misy. Krok 3: Osolíme, okoreníme, pridáme naškriabanú pečeň /stačí len jedna, aby knedličky neboli horké od pečienky/ a rukami poriadne prepracujeme, podľa potreby zahustíme strúhankou. Krok 4: Zmes necháme asi hodinu odstáť a mokrými rukami formujeme menšie knedličky, lebo varom zväčšia svoj objem. Varíme v menšom množstve vývaru pod pokrievkou 10-12 minút. Vkladáme do horúcej mäsovej polievky.

Zveřejněno 20. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: starý rodinný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R1yz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R1yz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Dle tohoto receptu soudím, že buď máte domácí kuřata nebo skvělé řeznictví. To, co kupuju já (hlavně pro psy a řeznictví si fakt vybírám) moc kuřecí játra nepřipomíná. O žaludcích nemluvě - jak to ty chemické chudinky s částí jater a žaludku vůbec dokážou přežít?

Jasne Betynka, ale práve na toto ma upozorňovala moja mama, a my ich máme radi takto. Ved koľko domácností, toľko chutí a úprav. súhlasím:-))

Je mi líto, nikomu z naší rodiny nepřipadá chuť jater nahořklá, zeptala jsem se i kolegyň v práci a taky nikomu, ale to nic nebrání tomu že knedlíčky moho být výborné, tomu věřím. Jen máme játrové rádi opravdu játrové. Souhlasím ale, že tyhle s převahou housky a vajec mohou být vynikající, ptala jsem se jen pro upřesnění. Každý má jinou chuť a je možné že vám můžou játra připadat nahořklá.

Betynka, áno, tak ako sú suroviny uvedené - to je rozpočet pre 4 osoby. Každá, teda aj kuracia pečeň má prirodzene nahorklú chuť. Ide o to, aby chuť knedličiek neprevážila chuť vývaru, ale naopak, chuť vývaru podčiarkla a doplnila. Máme to desaťročiami odskúšané. Skús to raz takto, a možno Ta to osloví:-))

:-S na tri žemle a dve vajcia JEDNU kuraciu pečeň? Robievam knedličky aj s prevahou kuracej pečene, ale nikdy v živote neboli horké - pečeň je horká, iba keď sa do nej dostane žlč...

Ajá dávám ještě hlávku česneku.:-p

Pripomína mi to moju mladosť, keď sme ešte chovali, pri zabíjačke musali byť v polievke z čerstvej pečene.:yes:+

Tématické fráze:
domácí játrové knedlíčky, játrové knedlíčky, játrové knedlíčky recept, výborné játrové knedlíčky, příprava játrových knedlíčků, jak dlouho vařit játrové knedlíčky, jak dlouho se vaří játrové knedlíčky, hořké játrové knedlíčky, doba vaření játrových knedlíčků, pecenove knedlicky, vaření játrových knedlíčků, játrové knedlíčky hořké, játrové knedličky pečené, jatrový knedlicky, vepřové játrové knedlíčky, vývary recepty, jatrove knedlicky do polievky, jatrove knedlicky bez vajec, recept na jatrove knedlicky do polievky, jatrove knedlicky doba vareni

Suroviny:
houska, vejce, játra kuřecí, cibule, petrželka, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu