Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Homemade hamburger\'s

Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem, zelenina a skvělý domácí dressing. Tak dobrou chuť!

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

messany

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 455 kJ /
1 304 kcal
Bílkoviny108,82 g
Tuky85,17 g
Vláknina10,14 g
Cholesterol 507 mg
Sodík 1,23 g
Sůl2,95 g
Sacharidy21,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme směs na masové placičky. Maso jemně rozděláme v míse, přidáme sůl a mletý pepř a opravdu lehce prohněteme. Chceme dosáhnout toho, aby masová směs byla vzdušná a maso po osmažení šťavnaté. Krok 2: Směs rozdělíme na dvě poloviny a z každé vytvoříme asi 1 cm tlustou placičku. Poté placičky osmažíme v pánvi na oleji, cca 2-3 minuty z každé strany. Během smažení je přeléváme vzniklou šťávou. Krok 3: Po dokončení je dáme do trouby, kterou předehřejeme asi na 60 °C. Na každou masovou placičku položíme plátek sýra a necháme roztavit. Krok 4: Poté si na kousky nasekáme ledový salát, červenou cibuli nakrájíme na kolečka a připravíme dressing.
Majonézu, dressing a hořčici smícháme a dochutíme solí a pepřem. Řádně promícháme a necháme jej cca 15 minut uležet v lednici. Krok 5: Dále rozkrojíme žemle a vnitřní strany opečeme na suché pánvi. Na této pánvi poté osmahneme také slaninu, kterou z každé strany smažíme asi 1 minutu. Jelikož je slanina sama o sobě mastná, nepřidáváme olej (zpočátku musíme hlídat, aby se nepřipekla, ale pak už je to ok). Krok 6: A jdeme do finále. Vršek spodní části žemle namažeme připraveným dressingem, na něj položíme masovou placku s rozteklým sýrem, pak posypeme nasekaným ledovým salátem, přidáme 2 plátky osmahlé slaniny, ozdobíme kroužky červené cibule a přiklopíme vrchní částí žemle, kterou také z vnitřku potřeme dresingem. Krok 7: Můžeme servírovat s hranolky a vychutnat si tak lahodný burger.

TIP: Návod, jak na dokonalé domácí hranolky

Zveřejněno 20. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Homemade hamburger\'s

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Wpj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Homemade hamburger\'s

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Wpj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Hmmmmmmmmm ten vypadá krásně, no a hranolky mám k tomu taky ráda, to je jako řízek bez brambor myslím.

Super...:yes: Já sice nechápu, proč se k hamburgeru ještě podávají smažené hranolky (tedy ne jen tady, ale běžně ve fastfoodech a amerických domácnostech i dvorcích), ale recept se mi líbí a rozhodně si ho ukládám a někdy použiju. Ď.

to vypadá moc dobře ,k nakousnutí :-p

:-p:-p +1:yes::yes:

Messany, omlovam se za to osloveni v zenskem rode, trapas...:-8:-8:-8

Také je dobré houstičky trochu opést a cibulku taky zesklovatět.:-p

Messany, vítám tě v naší Topkové rodině, jíž si se stal dalším členem a posílil si tak řadu našich hošanů;-) Přeju, aby se ti tu mezi námi líbilo:-)
Receptík bezva a dala bych si ho hned:-p Dávám ti 7.bod:yes:

Messany, vazim si toho, ze jste tento recept zverejnila, protoze jste prvni, kdo do hamburgeru necpe zadne prebytecne koreni, ale dela je takove, jake maji byt. Hamburger si ochucuje kazdy sam teprve na taliri. Vazne DIKYYYY:-p:-p:-p:yes: Jeste jsem samozrejme pridala bodik:-):-):-)

pro Daniella O. : Daniello, kdyžtak jsem autor :-K:-D:-D a slanina byla nádherně křupavá i tak, ale díky za doplnění ;-)

Konecne Hamburger, kam nikdo nrpridava majoranku, cesnek apod. Maso ma zustat neochucene, presne, jak autorka pise. Jenom to smazeni na panvi na oleji, to radeji ne. Hamburger se zasadne griluje na venkovnim, ci domacim grilu a slanina je take lepsi z trouby, vypecena do krupava. Je vyborny i s rajcetem, podus. zampiony nebo kdo ma rad, muze pridat palive papricky. Osobne mam rada, kdyz uprostred maso zustane mirne ruzove, ale dcera preferuje hodne propeceny. MNAMMM...Fotka opravdu krasna:-):yes::yes::-p Zemle jsou vyborne, lehce potrene rozpustenym maslem:-K

Hmmm:-p, jen se zakousnout:yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Takto dělává ,,hambáče" můj synovec.Když se sedí venku a griluje se.Já osobně radši kus ryby nebo kuřete,ale ochutnala jsem a výborné.Opravdu.Moc pěkná fotka.:yes::-p:-)

Tématické fráze:
jake maso na hamburger, hamburger recept, hamburger v troubě, jaké hovězí maso na hamburgery, jaké maso na hamburgery, hamburgery v troubě, jaké hovezí maso na hamburgry, dressing na hamburger, jake maso na hamburgery recept, hamburger z trouby, jaké maso na hamburgry, jake hovezi maso na hamburger, výborný hamburger, hamburgry v troube, babicovy dobroty hamburger, masova smes na hamburgery, hamburgery z trouby, nejlepší hamburger recept, home-made.cz., hamburger na panvi

Suroviny:
maso hovězí mleté, sůl, pepř mletý, žemle, sýr ementál, slanina, cibule červená, salát ledový, majonéza, dresink tisíc ostrovů, hořčice, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu