Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový závitek na smetaně

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 774 kJ /
1 141 kcal
Bílkoviny29,36 g
Tuky91,84 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 349 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,77 g
Sacharidy46,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové plátky naklepeme do široka, osolíme, položíme plátek anglické slaniny a na to po kousku vařeného vejce, okurky, špalíček uzeniny nebo kousek párku, slaninu a trochu propláchnuté syrové rýže - ale ta nemusí být. Krok 2: Maso svineme do závitku, mírně osolíme i na povrchu a sepneme nebo ovážeme režnou nití. Krok 3: 15 g slaniny nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět, přidáme olej a na kostky nakrájenou zeleninu nebo nastrouhanou, pokud použijeme čerstvou. Krok 4: Zeleninu orestujeme, přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Krok 5: Pak shrneme ke kraji a vložíme závitky, které ze všech stran opečeme, ale pozor, aby se nespálila zelenina. Někdo začíná tím, že opeče maso hned na začátku, vyjme ho a teprve restuje zeleninu, i tak je to možné. Krok 6: Základ zastříkneme trochou octa, zalijeme nejraději vývarem a dusíme do měkka. Krok 7: Pak závitky vyjmeme, zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem - nebo pokud ne, tak nakonec musíme omáčku procedit. Krok 8: Šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce a necháme dobře zvolna provařit a to nejméně 20 minut. Nakonec přidáme smetanu a ještě dochutíme podle svých zvyklostí, špetkou cukru, já dávám i špetku tymiánu.

Zveřejněno 21. 10. 2010

Poznámka autorky Merylas

Běžné jídlo v jídelnách a meníčkových restauracích. Podobně je uvedené i v Recepturách teplých pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový závitek na smetaně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D8DA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový závitek na smetaně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D8DA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Eli, tak snad nezalituješ, že jsi ten bod už dopředu dala:-8:-K

Já miluju, když někdo prozradí, jak se vaří v restauracích...:yes:, třeba i klasická jídla. Ale zdá se mi, že tohle jsem ještě neochutnala, tak co nejdřív a ráda připravím. Jsem sice lehce protivná, že plánuju jídelníček...:-D (žert, haha), ale zařadím co nejdříve v příštím týdnu. Ď. za recept, je krásný. Bod klidně dopředu...;-)

Ještě jednou všem děkuji, budu moc ráda, když třeba vyzkoušíte.:-K

:-KKrásná fotka:yes::yes:+

Nádhera:-p Fotky i recept:-*:yes:+15

:-p moc pěkné:yes::yes::-K

Maruško, nádhera:yes: a máš 12, bodík i za ty krásné fotky:yes::yes: +

Merylas, celkem klasika, ovšem dost dobrá a fotky máš jako z reklamy na dobrotu. Recept znám i dělám, tak máš jasného 10.boda:yes:

:yes::yes:

Merylas:-) krása. Znám je, tudíž posílám rovnou boďku č. 8. Máš krásně jedlé fotky:yes:. A taky díky za připomenutí, už dlouho jsem je nedělala:-8.

:yes::yes:
pekne pripravené, pekne nafotené...

Závitky v jakémkoliv podání se mi líbí a u nás jsou oblíbené;-):yes:

Všem děkuji:-8 Je to opravdu klasika;-) Reny, máš pravdu, jen masko na ptáčky - plátky ještě potírám hořčicí, pepřím a dávám dovnitř cibuli;-) Já hovězí maso taky moc nekupuju, jen občas.

Fotka uplne bozskaaa....ted na to koukam,je tesne pred 12hodinou a mne ukrutne kruci v brisku...:-D je to vlastne spanelsky ptacek,akorat z veproveho a smetanova omajda je klasika a s knedlikem ji muzu i samotnou...:-* dam bodik ale rada bych jich dala i vic....hovezi je drazsi a mne po nem byva tezko,takze moc nedelam ale do tehle namky se brzy pustim....:yes::-K:-p

Krásná klasika, já mám taková jídla moc ráda:yes::-p+

:-))Bože, nádhera.....jako v nějaké lepší restauraci.:yes::yes:+

Mery hele, jsem ještě bez oběda :-D:-p:yes:, jinak znám a bodíkuju

Tématické fráze:
vepřové závitky na smetaně, vepřové plátky na smetaně, vepřové ptáčky na smetaně, kuřecí závitky na smetaně, vepřové závitky na smetaně recepty, veprove zavitky se smetanou, vepřové závitky, vepřový závitek, závitky na smetaně, hovězí závitky na smetaně, vepřový plátek na smetaně, závitky z vepřového masa na smetaně, hovězí závitek na smetaně, ptáčky na smetaně, vepřove ptačky nebo zavitky, vepřový na smetaně, krůtí závitky na smetane, vepřové maso recepty, vepřový ptáček na smetaně, veprovy zavitek na smetne

Suroviny:
plátek vepřový, sůl, slanina anglická, vejce, okurky sterilované, uzenina, slanina, rýže, olej, cibule, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, vývar, mléko, smetana, mouka hladká, ocet, cukr, tymián

Přidat fotografie receptu