Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí nákyp

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Středně náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie871 kJ /
208 kcal
Bílkoviny4,95 g
Tuky8,96 g
Vláknina10,03 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky podélně nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, rozložíme a osolíme, necháme cca 30 min odpočinout, než pustí přebytečnou vodu. Krok 2: Mezitím nakrájíme na kolečka cuketu, rajče a na proužky papriku. Dále v misce smícháme olivový olej s rozetřeným česnekem, rybí filet posypeme bylinkami nebo kořením na ryby. Krok 3: Lilek opláchneme od přebytečné soli pod tekoucí vodou a zlehka osušíme papírovou utěrkou. Krok 4: Zapékací misku nebo předem namočený římský hrnec zlehka vytřeme troškou oleje a dno a stěny misky vyložíme asi 2/3 plátků lilku, na které průběžně roztíráme směs česneku a olivového oleje (trochu si necháme i na závěrečnou vrstvu). Krok 5: Na lilky položíme okořeněný rybí filet (můžeme pokapat citronem), rybu poklademe plátky rajčat a papriky, posypeme bylinkami (bazalka, oregano..). Na ně položíme plátky cukety a dorovnáme. Jako poslední vše uzavře opět vrstva lilků potřených česnekem s olejem. Krok 6: Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme zapékat. V průběhu pečení je možné slít část přebytečné tekutiny, která se uvolní ze zeleniny, aby nákyp zůstal kompaktní i při servírování. Vhodné jako oběd nebo večeře při hubnutí i udržování váhy. V udržovacím režimu podáváme např. s rýží nebo s jinou přílohou.

Zveřejněno 24. 10. 2010

Poznámka autora Institut…

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci):

Energetická hodnota: 1431 kJ

Bílkoviny: 38 g

Sacharidy: 29 g

Tuky: 7 g

Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQo2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQo2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rybi nakyp, rybí nákyp recept, nákyp z rybího filé, dietní recepty, ryby nakyp, recept na rybí nákyp, nákyp z filé, rybí nákyp, recepty -ryžovy nákyp, rybí filé nákyp-recept, nakyp z ryby, recept rybí nákyp, nákyp z rybího masa, rybí nákyp se zeleninou, nákyp z ryb, nákyp s rybím file, recept nákyp pangas, nákyp rybí, rybí rýžový nákyp, květákový nákyp s file

Suroviny:
ryba, cuketa, lilek, rajče, paprika čerstvá červená, česnek, olej rostlinný, šťáva citronová, bazalka čerstvá, koření oregáno, estragon, koření na ryby, koření provensálské

Přidat fotografie receptu