Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna Cotta

Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté nechat ztuhnout. Panna cottu podáváme ozdobenou ovocem nebo čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 231 kJ /
1 489 kcal
Bílkoviny28,00 g
Tuky110,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy96,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr a cukr krupice a smícháme. Do směsi můžeme přidat také čerstvě vyškrábaná zrnka z vanilkového lusku a vanilkové lusky. Krok 2: Vaříme na velmi mírném ohni za stálého míchání. Směs nesmí vřít, udržujeme teplotu okolo 80 °C. Krok 3: Do 4-5 lžic studené vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minuty, aby nabobtnala, a potom ji vyždímáme. Krok 4: Želatinu přidáme do teplé mléčné směsi a mícháme, dokud se nerozpustí. Naplníme do sklenic. Krok 5: Necháme ztuhnout v ledničce alespoň po dobu 6 minut. Krok 6: Před podáváním ozdobíme ovocem nebo čokoládou.

TIP: Jak připravit panna cottu

Zveřejněno 26. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: taliansky recept. Je viacero variant prípravy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna Cotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R1AY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna Cotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R1AY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

ROZMARÝNOVÁ PANNA COTTA
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)

Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...

Tato je z kucharky S Italem v kuchyni, prave jsem na ni koukala ;-) :yes:

Janka Remková, veľmi pekne dakujem:-))

:-O:yes::yes:

Svetlanka, dakujem za radu. S tým želatinovým stužovačom, ktorý si odporučila, mám aj ja osobne tie najlepšie skúsenosti:-))

...:yes::yes:Panna Cottu dělám a je to výborný dezert...ale používám už rok http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... ... s želatinou nemám dobré zkušenosti a tady s tímto ztužovačem se mi to povedl vždy...je taky vynikající do všech třeba jogurtových krémů...:yes::yes::yes:

Ivuška, neviem ako je to s vôňou, ale chuť je výrazne lepšia, ak do mliečnej zmesi použijem čerstvo vyškriabané zrniečka z vanilkového lusku. Aspoň podľa mojej skúsenosti sa vždy oplatí vanilkový lusk, ak si len trochu môžem vybrať:-))

:-)

Nene...myslela jsem to tak, jestli 3 vanilcukry (s umělým vanilínem) voní méně, než zrníčka (vnitřky) ze čtyř lusků?:-O To už by se pak kupovat lusky nevyplatilo vůbec.

Ivuška, ty máš 1 vanilkový lusk permanentne v cukri, tu sa myslel priemyselne vyrábaný vanilkový cukor. Teda 3PL cukru krupica s 3 baleniami tohto vanilkového cukru. Ak som Tvojej otázke dobre rozumela, áno, podľa mojej skúsenosti čerstvo otvorený vanilkový lusk, presnejšie jeho vyškriabané zrniečka voňajú menej intenzívne, ako samotný lusk. Všimni si, že si do cukru pridala samotný vanilkový lusk a nie jeho vyškriabané zrniečka, ktoré idú do mliečnej zmesi.:-))

:-pvypadá to lákavě, Ibi:yes:...jen mě zarazilo, že píšeš 3 vanilcukry NEBO cukr + 4 vanilkové lusky. :-Ojeden lusk mám permanentně v cukru, ale ještě jsem vanilkový lusk přímo nevařila ....on voní méně než vanilcukr?

Tématické fráze:
panna cotta, panna cotta recept, panna cota, recept panna cotta, recept na panna cotta, pannacota, pana cotta recept, pana cota, pana cotta, panacotta, s italem v kuchyni panacota, pannacotta, recept pana cotta, panna cotta originál recept, panna cota recept, recept panna cota, panacota, panna cotta recepty, s italem v kuchyni recepty, pana cota recept

Suroviny:
smetana sladká, želatina, cukr krupice, cukr vanilkový, lusk vanilkový

Přidat fotografie receptu