Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moji utopenci

Tenhle pokrm je tak trochu ''svéráz", pro svou chuť je milovaný i nenáviděný. Pokud patříte do první zmíněné kategorie a nedokážete si ho odříct s pěkně vychlazeným půllitrem piva, pak rozhodně vyzkoušejte dnešní recept na tyhle vyladěné utopence.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + 5 denní odležení v chladničce

60 min (60 min příprava, + 5 denní odležení v chladničce)

Suroviny pro 1

hodně

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie167 kJ /
40 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lák svaříme vodu s octem, přidáme sáček Deka, necháme 5 minut vařit, potom přidáme 22 kuliček sacharinu. Kdo chce kyselejší přidá víc octa. Necháme vychladnout. Krok 2: Na spodek sklínky dáme nakrájenou cibuli na kolečka, na to bobkový list, nové koření, pepř celý od každého asi tak 2-4 ks. Krok 3: Na to naskládáme oloupané rozkrojené naplněné špekáčky s cibulí. A znova cibuli, koření, špekáčky a pořád skládáme až nahoru, zalijeme vychladlým lákem. Krok 4: Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 5 dní.

TIP: Utopenci a další naložené dobroty. Co všechno můžeme naložit?

Zveřejněno 27. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moji utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9DL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moji utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9DL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

linkstrem 23. 9. 2015 14:07
Dotaz - pomoc:Mají je v Rakousku v síti prodejen Lagerhaus.Něco jako dřív Jednota v Československu.Jedna sklenice stojí cca 6 euro a má také zavírací skleněné víčko na drátěný mechanismus i s gumičkou.To zn.hermetický uzávěr.

BlankaZ: No právě! Pro mě má sacharin šílenou pachuť:-((, a to jsem diabetik! Fakt je, že před pár léty byla móda zavařovat třeba okurky se sacharinem.

BlankaZ: Blanička, cukor síce zdravý veľmi nie je, ale rozhodne zdravší ako sacharin.
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E954

No,on cukr není o moc zdravější.Jinak se sacharinem nálevy chutnají jinak;-)

Je to dobrý recept. Jen nechápu proč 22 tablet sacharinu? Cukr to nezvládne? A nebo jste tak silně závislí na chemii? Umělá sladidla jsou pěkná sra...

Dotaz - pomoc:
Jakákoli velká kuchyně - zkus školní jídelny, domovy důchodců, hospody, závodní kuchyně, menzy apod.

Dotaz - pomoc 1. 12. 2011 17:00
Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky.

:yes::-p

Papaja, já bych si je dala znova.Byli suprové jen se po nich zaprášilo.:-K

Zdeni, moc pěkné! Sbíhají se mi sliny, hned bych si dala. . . :-p:yes: +2

Tématické fráze:
utopenci jako z hospody, lák na utopence, utopenci z deka, lák na utopence recept, nálev na utopence z deka, utopenci deko, utopenci recept, utopenci recept deko, utopenci v deku, utopenci lák, recep na utopence, recept na lák na utopence, recept na utopence, utopenci, nálev na utopence, recepty lak na utopence, utopenci cena, recept utopenci, deko, lák na utopence z deka

Suroviny:
voda, ocet, sacharin, deko, cibule, špekáček, bobkový list, koření nové koření, pepř černý

Přidat fotografie receptu