Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marocké kuře

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 037 kJ /
2 160 kcal
Bílkoviny218,52 g
Tuky71,92 g
Vláknina6,66 g
Cholesterol 357 mg
Sodík 705 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy157,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Marináda: všetky ingrediencie zmiešame s olejom a citronovou šťavou. Krok 2: Touto marinádou potrieme stehná a necháme 30 minút stáť. Krok 3: Marinované stehná opekáme 20 minút na teflonovej panvici do chrumkava. Krok 4: Polievku privedieme do varu a nasypeme do nej kuskus. Necháme prikryté pokrievkou 5 minút postáť, aby polievka vsiakla do kuskusu. Krok 5: Pridáme maslo, hrozienka, mandle, citronovú kôru a premiešame vidličkou. Krok 6: Na taniere rozdelíme mäso, kuskus a podávame. Ja som podávala s dusenou ryžou.

Zveřejněno 28. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: prevzala som z madarského webu. Toto jedlo bolo hodnotené ako najlepšie jedlo z kuraťa v roku 201O. Kuskus je obilovina, vyrábaná z tvrdej pšenice, tvarovaná do guľôčok. Kura na mojom foto nie je pripálené, fotila som len niekoľko dní a to prvýkrát v živote.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocké kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXO2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocké kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Pro marockou kuchyni je asi nejtypičtějším kořením cumin, česky zvaný římský kmín. Naopak náš středoevropský kmín jsem tam nikde nezaregistroval (a mám v Maroku pár příbuzných a známých, kteří výborně vaří). Myslím, že i v tomto receptu má být správně římský kmín; asi došlo k záměně při několikerém překladu (do maďarštiny, z maďarštiny do slovenštiny).

Kuskus není obilovina, ale těstovina z tvrdé pšenice (semoliny). Kuskus se vyrábí drcením těstovin na velikost hrubší krupice. Drcenou obilovinou je ale bulgur.

Pravdu mas tanika.

pre neregistrovaného: v slovenčine je to obilnina
Zo slovníka:
obilniny - súhrnné označenie obilia a ďalších poľnohospodárskych plodín (kukurice, prosa, ryže ap.)

Obilovina v ceskom jazyku; obylovina v slovenskom jazyku.

toto může býti dobrota;-)+1:yes:

Tématické fráze:
marocké kuře, kuře, kuře recepty, recepty na marocké kuře, marocké recepty, marocké jídlo, marocká marináda, recepty marocke, babicovy dobroty.rijen 201o, kure po marocku, recepty-kuře, kurecí stehna na štavě s ryžou, marocké stehno, kuře na marocký způsob, kuře na marocký způsob, marocké kuřecí horní stehno, kuřata-drubež, marocký salát, recept marocké kuře, drůbeží recepty

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, vývar drůbeží, kmín celý, skořice mletá, koření cayenské, paprika sušená sladká, koření hřebíček, zázvor mletý, koriandr sušený, šafrán, sůl mořská, česnek, šťáva citronová, olej olivový, kuskus, máslo, rozinky, citron, mandle

Přidat fotografie receptu