Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolice

Brokolice je úžasně zdravá a výživná zelenina, ale důvod, proč ji řada lidí, hlavně dětí, příliš nemusí, je, že se snadno rozvaří a pak už není dobrá. S tímto receptem budete mít brokolici vždycky krásně zelenou a křupavou i po tepelné úpravě.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 37 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 12 min

37 min (25 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 695 kJ /
405 kcal
Bílkoviny44,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina41,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno větší, ploché nádoby rozložíme brokolici tak, aby její růžice byly ve středu a stonky na okrajích. Krok 2: Pak brokolici zalijeme vodou a nádobu pevně zakryjeme mikrovlnou fólií nebo vhodnou (skleněnou) poklicí. Při plném výkonu vaříme 12 minut. Krok 3: Z uvařené brokolice opatrně sejmeme fólii (směrem od těl a), zeleninu osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Krok 4: V MT 500W bude doba dohotovení zeleniny delší o 2-3 minuty. Nutno vyzkoušet.

Zveřejněno 27. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BWn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BWn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Zajímavé informace o brokolici nalezneš napr. zde: http://www.elegantnibydleni.cz/brokolice/

http://www.labuznik.cz/ingredience/brokolice/
TADY BY MĚL BÝT NÁVOD, JAK STÁHNOUT ZÁPACH Z BROKOLICE ;-)

Martina Dostálová: áno, varte ju otvorenú, nie zakrytú. Inak brokolica nemá výrazný zápach, aj keď sa pripravuje v mikroténe v mikrovlnke, po otvorení zápach rýchlo vyprchá. ;-)

Martina Dostálová 11. 6. 2014 16:00
Může se nějak stáhnout zápach z brokolice ?

Mohla bych se zeptat, co je to mikrovlnna folie a proc je nutne, abych pouzila ji nebo skleneny poklop? Jsem ve fazi zarizovani bytu a nemam ani jedno, zatimco mam tu brokolici a mikrovlnku... :-) Dekuji za odpoved a dekuji za vsechny toprecepty! Jako zacinajici kucharka si je nemuzu vynachvalit. A dekuji take za vsechny inspirativni komentare! :-K

Tohle je výborný rychlý receptík, který také doma již nějakou dobu praktikuji. Jen na vylepšení na závěr posypu brokolici mandlovými lupínky

Nebo zkus udělat http://www.toprecepty.cz/recept/3054-bramborovo-br... a brambory uvař neosolené

Marcelindo/nereg/,když si přesolila brokolici s tím bohužel už moc nenaděláš.:-((Pokud už ti brokolice zesvětlala,tak s tím již taky nejde nic dělat.To se moc dlouho vařilo.
Myslím,že je to škoda,ale takto by se dala snad použít brokolice,třeba s rýží udělat rizoto, ale rýži už nesolit:-!:-))Ale zase jak se říká kdo nic nedělá,ten nic nezkazí.Příště už to bude určitě lepší.;-)

Marcelinda 13. 11. 2009 13:13
Ještě jsem se chtěla zeptat co mam dělat když ta brokolice neudrží barvu ale zesvetlá.

Marcelinda 13. 11. 2009 13:09
Povedlo se mi přesolit brokolici jak to mam udelat abych ji odsolila??

Tématické fráze:
jak dlouho se vaří brokolice, brokolice, brokolice recepty, vareni brokolice, jak dlouho vařit brokolici, doba vaření brokolice, vaříme z brokolice, brokolice a její příprava, co udělat z brokolice, vařená brokolice, vaříme brokolici, jak vařit brokolici, priprava brokolice, brokolice vareni, varime v mikrovlne troube, vaříme v mikrovlnce recepty, vaření z brokolice, jak udělat brokolici, recepty z brokolice, jak se vaří brokolice

Suroviny:
brokolice, voda, sůl, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu