Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi

Tento recept vás zavede do čínské kuchyně s vůní Orientu. Kuřecí prsa Kung Pao doplněná chutnými mandlemi, náležitě okořeněná a s notnou dávkou zeleniny, vám budou nejspíše chutnat s rýží nebo s hranolky.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 500 kJ /
2 510 kcal
Bílkoviny229,36 g
Tuky127,27 g
Vláknina24,10 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 6,09 g
Sůl15,48 g
Sacharidy99,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme. Maso vyjmeme a odložíme stranou. Krok 2: Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme, přidáme omáčky (množství lze upravit podle své chuti), zahustíme trochou solamylu. Krok 3: Do připraveného sosu vložíme orestované maso, mandle, mrkev nakrájenou škrabkou na tenké plátečky a zelí a krátce prohřejeme.

Zveřejněno 28. 10. 2010

Poznámka autorky isindy

Mrkev nakrájíme škrabkou na tenké plátečky (osvědčil se mi i kráječ na sýr), zelí na tenké proužky (lepší je použít konec od kořene, kde je více bílé a dužnaté než křehké zelené části, ty příliš brzy změknou).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8KE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8KE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Super recept. Bál jsem se množství ingrediencí, ale super to dopadlo. Místo mandlí jsem dal arašídy a přidal jsem pórek. Můžu říct že mi na to tajně chodily děti. 👍
Děkuju

Jednoduché a výborné - přesně takový recept na "čínu" jsem už dlouho hledala. Všem doma moc chutnalo.

Marie Švarcová 1. 3. 2017 18:17
:yes::yes::yes: dala bych si také <3

Dělám velmi rada pro přítele který toto jidlo ma rad :) jediné s čím mam problém je ten, ze když do zkaramelizovaneho cukru chci přidat 2dcl horké vody s bujonem začne to hrozne prskat... Je to třeba způsobené množstvím oleje ?

Katyc: Stáhněte plamen(výkon) na chvilku a pak dolijte opatrně pomalu vývar a bude to v pohodě.pak přidejte výkon a míchat.

Zobrazit starší odpověď

musím připojit ještě jeden komentář k tomuhle receptu, od té doby co jsem tohle kungpao vařila, se přítel neustále dožaduje další dávky, tak přepisuju recept do kuchařky a o víkendu jdu na něj, a i já se těším na další verzi. :-p

dovařuji své první kung-pao v životě a vybrala jsem koukám vynikající recept. je opravdu vynikající. jen jsem neměla tu omáčku sweet chilli sauce, ale nějakou ostřejší a je to pěkně pikantní. už se těším na oběd :-)

Michal Dubinec 30. 12. 2013 12:57
Tenhle recept je super:yes:akorát místo čínského zelí tak dejte zelí klasické.Když zelí dáte zelíčko před koncem tak nádherně křupe.

Skvělý recept! Vaříme ho rádi:-) Celé rodině moc chutná, když není zelí a mrkev, jde to i bez a místo mandlí dáváme arašídy.

Trošku jsem si to upravila (maso nevyndavala, cukr vyměnila za tekutý med a jen přidala připravenou omáčku k masu a prohřála), ale příteli velmi chutnalo, už se ptal, kdy to budu vařit znovu :-D Takže děkuji za skvělý recept a inspiraci :yes:

:yes:bylo to výborný ;-)vřele doporučuji:-)

Kratas: spagi má pravdu, taky je zaměňuji podle toho, co zrovna padne do ruky :)

Kratas: Já osobně oba škroby zaměňuju dosti často, pokud zrovna nemám doma oba, nebo ten druhý, než co chci použít a nijak extra rozdíl jsem nepoznala. Toto je citace z webu dr. Oetkera:
"Kukuřičný škrob je na rozdíl od bramborového škrobu jemnější a hodí se proto i na zjemnění koláčů, dortů, přípravu náplní, dezertů a ovocných omáček. Bramborový škrob je zase vhodnější při přípravě specialit asijské kuchyně a do bramborových těst (např. chlupaté a bramborové knedlíky). "

Takže osobně bych ho klidně nahradila ;-);-)

může solamil nahradit kukuřičný škrob ???:-?

Zkusila jsem udělat a výborné, chutnalo celé rodině a určitě udělám brzy zase. :-)

Skvělé.Tento recept už vařim po několikáté a všem moc chutná :yes: :)

Tématické fráze:
kung pao z kuřecího masa, kungpao z kuřecího masa, kung pao, kung pao recept, kuřecí nudličky kung pao, kuřecí maso s mandlemi, kureci s mandlemi, recepty kuřecí maso kung pao, recepty kung pao, kuřecí prsa s mandlemi, recept na kung pao, pravé kung pao, kuřecí kungpao, recept na kuře kung pao pohlreich, kuřecí nudličky s mandlemi, kung pao pohlreich, kureci kungpao s mandlemi, recept kung pao, kureci maso kung pao, kung-pao

Suroviny:
maso kuřecí, solamyl, sůl, olej, cukr krystal, voda, bujon kuřecí, omáčka sojová, omáčka worcesterová, omáčka chilli, mandle, zelí čínské, mrkev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu