Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové řezy I.

Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený rodinný recept zaručí, že je zvládnete i úplně napoprvé.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Burda

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min doba přípravy bez chlazení

100 min (50 min příprava + 50 min tepelná úprava, doba přípravy bez chlazení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 647 kJ /
5 652 kcal
Bílkoviny39,61 g
Tuky375,40 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 382 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy525,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečicím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem vyválíme druhé těsto a obojí dáme do trouby péct 10-15 minut na 220 °C. Krok 2: Až se těsto upeče a vychladne, uděláme krém. Krok 3: Škrobovou moučku (Solamyl), trochu mléka a žloutky rozkvedláme. Krok 4: Zbylé mléko, cukr a vanilkový cukr svaříme. Krok 5: Vmícháme škrobovou moučku, krátce povaříme. Krok 6: Hrnec s krémem postavíme do studené vody, občas zamícháme. Krok 7: Až krém úplně vystydne, začneme míchat máslo do pěny, krém k tomu přidáváme po lžičkách. Krok 8: Když máme hotový krém, potřeme jím jedno upečené těsto a druhé na to přiklopíme. Krok 9: Dále uděláme polevu: vezmeme moučkový cukr a smícháme ho s citronovou šťávou. Nesmí to být moc řídké. Krok 10: Povrch řezů potřeme a dáme na 1 hodinu chladit do lednice. Poté můžeme podávat.

TIP: Recepty na klasické zákusky

Zveřejněno 29. 10. 2010

Poznámka autorky Burda

Recept mám od mamky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gWz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gWz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

...dělám podobně...ale to vrchní listové těsto už skládám rozkrájené na krém...líp se to potom řeže...:-)

:-p:-p

Burdo - vynikající krém.:yes::-D Pro Lucku - škrobovou moučku, ale i pudink vařím nejméně 2 minuty - potom již není škrob cítit - zkus to.:-))

Lucie: musela jsi udělat nějakou chybu, jinak nevím :-( nedala jsi tam toho škrobu víc? já už tento recept dělala podruhé a opět se to povedlo. :-)

vše podle postupu a krém je hrozně cítit škrobem a moc másla:-//:-((

Sodovka: Na fotce je to vysoké,protože to je z dvojité dávky,ale jinak se to má opravdu dělat z tohoto množství. Já jsem to prvně zkoušela z dvojité dávky a není moc dobré,protože krému je tam moc. Opravdu to dělejte z této dávky, protože ta dvojitá je moc! :-)

sodovka souhlasím ,kuchař moc velký nejsem ,ale tohle mě příjde divný,to množství atd:-//

Řezy na fotce vypadají nádherně. Chci se zeptat jestli krém je dělaný opravdu ze 1/4 l mléka a 250 g másla? Zdá se mi, že z tohoto množství, by tak vysoký krém nemohl být.;-) Burda, recepty, které jsou uvedené pod tvým receptem jako recepty podobné, dělají krém z 1 l mléka. A přitom krém na jejich fotce je oproti tvému velice nízký a je dělaný z většího množství mléka (aspoň podle uvedených surovin v receptu. Fotka je krásná, žloutkové řezy mám ráda :-p, ale fotka neodpovídá množství ingrediencí, které uvádíš v receptu.:-) ;-)

Děkuji všem :-) zdenicka00: Mě se to těsto při pečení nafouklo, tak když jsem dávala to druhé na ten krém, dávala jsem ho opačnou stranou, aby to bylo ze shora rovné - pokud myslíš toto ;-)

Zajímalo by mě,jak docílit,aby těsto bylo po upečení tak krásně rovné? To se mi nikdy nepodaří.:-(:-(

Právě jsem dodělala jiné, ale tyhle jsou velmi lákavé :-* + bod.

vypadají lákavě, recept ukládám a posílám bodíka :yes::-p

:yes:+2:yes:

vypadá to úžasně, ale asi si na to netroufnu:-((

Tématické fráze:
žloutkové řezy, žloutkové řezy z listového těsta, žloutkové řezy pro začátečníky, recept na žloutkové řezy, žloutkové řezy video, žloutkove řezy video recepty, žloutkové řezy recept, krém do žloutkových řezů, žloutkový řez, krém na žloutkové řezy, žloutkovy řezy, pravé žloutkové řezy, zloutkove rezi, krem ze zloutku, zloudkove rezy, recepty žloutkové řezy, žloutkové kostky, žloutkový řezy z lístového těsta, ten cz zloutkove rezy, žloutkové řezy krém

Suroviny:
těsto listové, solamyl, mléko, žloutek, cukr krystal, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu