Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem

Na smažené závitky nemusíte chodit do vietnamského bistra, můžete si je připravit v pohodlí vašeho domova. Rýžové závitky, plněné rýží a zeleninou, chutnají nejlépe, když je namáčíte do sójové omáčky, která je smíchaná se sladkou chilli omáčkou a česnekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny pro 9 kusů

9kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 026 kJ /
1 440 kcal
Bílkoviny102,37 g
Tuky5,54 g
Vláknina8,63 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 2,84 g
Sůl6,77 g
Sacharidy241,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži uvaříme doměkka. Maso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kari, solí a medem a na lžičce oleje restujeme dozlatova. Krok 2: Opečené maso i s výpekem smícháme s uvařenou rýží a necháme částečně vychladnout. Krok 3: Mrkev a okurku nakrájíme na 8 cm dlouhé špalíčky, silné cca 10 x 5 mm). Krok 4: Rýžový papír navlhčíme vlažnou vodou, necháme minutku nasáknout a změknout, na kraj položíme hromádku rýže s masem, na to špalíček okurky a mrkve, papír po stranách přehneme a závitek zarolujeme. Krok 5: Hotové závitky smažíme na oleji dozlatova a podáváme s omáčkou ze sojovky, utřeného česneku a sladké chilli, příp. trošičku zředit vodou, každé sousto do ní namočíme.

TIP: Jak udělat domácí asijské závitky?

Zveřejněno 29. 10. 2010

Poznámka autorky isindy

Ač se to nezdá, ve třech jsme snědli 6 závitků a byli jsme sytí.

Většina zde uváděných závitků je s náplní z mletého masa, toto je odlehčená forma, při vypuštění kuřecích kousků i vegetariánská.

Ještě pro doplnění, lze plnit vlastně čímkoli - krabí tyčky (surimi) a rýže, zelenina, mleté maso...fantazii a chuti se meze nekladou...jedla jsem mleté maso, ale přišlo mi to dost mastné a hutné, ta zelenina není špatná, ale tato rýžová úprava mi vyhovuje asi nejvíc...nebo rýže a zelenina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ1y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ1y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

vcera jsem delala a vyborne! Akorat ten tvar byl hroznej,ale chut mnamozni. Zkusim experimentovat a priste dam ryzove nudle a zeleninku

Blansch: důležité je, že ostatním chutnalo a byli spokojeni :-K, tvar je jen otázka trochy cviku...příště už budou jistě i krásné :yes:

čekali jsme na rychlo návštěvu a já sáhla po uloženém receptu.Super, byla jsem nad míru pochválená. Sice tvarem a velikostí se nepodobali šikulkám tady,ale byly velmi dobré a hlavně rychlé;-):yes:

Já když to dělala úplně poprvé, tak jsem z toho taky měla cáry něčeho:-O:-8, chce to fakt cvik a prostě shánět rady , ale i tak pak procvičit techniku ;-):-D, příště to už bude lepší a ještě příště super!!! :yes::yes:, jinak koukám, že jsem nebodíkovala - mňám :-p:-p

Ako píše Eliza, keď sa závitky pri vkladaní v oleji dotýkajú - zlepia sa a následne pri pohybe trhajú. Podľa mňa je tam príčina. Chce to trochu cviku, určite na to prídeš.

Evina: tak to netuším...snad přílišná manipulace na pánvičce, než se papír zapeče dozlatova, je hodně měkký a snadno se protrhne :-(

Evino, závitky je potřeba smažit krátce, zato v maximálně rozpáleném oleji ve vysoké hladině oleje (olej by se měl jakoby "pohybovat" a lehce odpařovat (můžeš ho vyzkoušet tak, že až se ti bude zdát, že se tak jako "tetelí" - vhodíš do něj kousíček pečiva a ten se do cca pěti vteřin zbarví dozlatava) a následně závitky hlídat, aby se vzájemně nedotýkaly, to by se totiž přilepily a praskly by zaručeně. Chce to trochu cviku, ale jde to, tak vydrž a zkoušej...:yes::-)

tak jsem dnes ty závitky dělala,ale praskaly mi.Nevíte čím to?:-//

pomnenka: nahradit jej asi těžko, sehnat se dá běžně v Billa, Tesco, Hypernova (Albert)...a na tržnicích či večerkách u Vietnamců :-)

rada bych se zeptala kde je k zehnani ten ryzovy papir a nebo jestli se to da necim nahradit dekuji moc

miszo, naopak, jsem ráda, že jsem tě inspirovala, nikde není řečeno, že je potřeba postupy přesně dodržovat ;-) stačí, když "nakopnou" k dalšímu nápadu, o tom přeci vaření je :-)
děkuji - i za rozšíření receptu i za fotečky :yes:

Dnes jsem přemýšlela co uvařit. Ze včerejšího oběda mi zbyly jen 2 porce rizota http://www.toprecepty.cz/recept/10143-rizoto-v-tla.... Co s tím? Tak jsem vyzkoušela rýžové závitky inspirované Isahu;-) Při motání závitků jsem ještě použila zbytky rizota a do něj jsem přidala plátky tvrdého sýru. Osmažila na pánvi a dopekla v troubě. Jako přílohu jsem zvolila http://www.toprecepty.cz/recept/2138-pikantni-zeln.... Oběd stačil v pohodě pro tři lidi.;-) Isahu díky za bezva inspiraci:yes:
Pokud by ti vadily moje fotky, můžu je smazat. Přeci jenom je to rozdílný recept i když inspirovaný tvým nápadem;-) Bodíka jsem dala:-)

Daniello, paráda :yes: surimi plánuji taky a to avokádo může být zajímavé :-p;-)

Zavitky jsou vyborne, dala jsem pouze mrkev, okurku, krabi tycinky a avokado. Namaceli jsme je do ostre sladko-kysele omacky. Super a bodik navic. Recept je skvely v tom , ze jde udelat pokazde jinak, podle chuti a stavu lednice.:yes::-p:-)

Isu, ja som rada, že si ma nakopla...ináč by mi ten papier v špajzi asi mole zožrali...:-D

magdalenko, nádhera :yes: to vypadá moc dobře, jsem ráda, že vám chutnalo :-) tu náplň si samozřejmě každý může přizpůsobit, zkusím to někdy jako ty ;-)

Ivanka, vďaka za receptík, konečne som sa dostala k týmto závitkom, dôkaz=foto prikladám. Urobila som mierne zmeny - mrkvu som nastrúhala a prihodila ku kuraciemu mäsu, plus som na mäso pretlačila cesnak a hojne zakvapla sójovkou aj ustricovou omáčkou. Mali sme k tomu paradajkový šalát a nebola to zlá kombinácia. K tým úskaliam - počas pečenia, kým papier nie je opečený, je dobré aby sa závitky nedotýkali, lebo sa zlepia a potom pri otáčaní trhajú...Inak som to zvládla. Ešte raz vďaka!

phamko, naopak, budu ráda...:-K

já udělám podobné nevadí ?











,

Elizo, zkusím, na sushi bude lepší :yes:

Dokonalá...:-p
Fakt skvělý nápad, jak jsem psala - vím, že se s ní namáčí suši (dělá nám ho občas Domčova Maruška), ale tady by mě to nenapadlo, ani Číňani ji k nim nedávají. Takže :yes::yes:
Zkus někdy použít tu lepkavou rýži (mají ji někteří vietnamští obchodníci - ti s většími krámky), dobře se s ní pracuje a vše drží pěkně pohromadě (abych také něčím přispěla...;-):-) ).

a co ta omáčka? že k tomu byla dobrá ;-)

Manžel snědl čtyři kousky a ještě čtvrt pizzy po Líze...:-O;-) Takže to je opravdu důkaz, že chutnalo i jemu, nejen mně. ;-)

Elizo, děkuji za pochvalu i za super fotečky :yes:, jsem ráda, že jste si pochutnali :-K

Tak Ivanko, na fotkách máš naši dnešní večeři podle tvého báječného receptu. :-p:-K Použila jsem tu lepkavou rýži a z koření kurkumu a koření pěti vůní, jinak stejně. Díky za skvělý recept, opravdu se ti povedl. A posílám zasloužený bod.

:yes::yes::-p:-K

:-p+9:yes::yes:

tak držím palce a dej vědět, jak to dopadlo ;-) a samozřejmě očekávám fotky ;-):yes:

Já jsem se právě rozhodla, že to mimo plán zítra uvařím, tak sonduju, jakou použít rýži. Mám buď úplně obyčejnou v sáčcích, nebo kulatozrnnou na rizoto a nebo tu lepivou. Tak asi použiju lepivou, když říkáš, že by byla lepší. Ona se musí nějak dlouho máčet (sice jsem ji párkrát dělala, byl jí velký pytel, ale už si to nepamatuju), tak to jdu zkouknout. Děkuju za odpověď.

jo, omáčka, to byla fofr improvizace :-8 - říkala jsem si, že to přeci nebudeme jíst suché :-D, a byla k tomu vynikající :yes:

Elizo, taky mě to s tím papírem bavilo, první, co mi po doteku navlhčeného papíru vytanulo na mysli - to je jak medúza :-8:-D. Jinak rýži jsem použila jasmínovou, já jinou nekupuji :-8 Vím, že lepivější by byla asi vhodnější i na sushi, které plánuji, ale musím si vystačit s touto ;-)

Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem nadšená tou omáčkou na namáčení, to mě nikdy nenapadlo...znám jen při konzumaci suši...ale tohle musí být paráda.:-):-p

Rýžové závitky dělám ráda a s rýžovým papírem mě hrozně baví pracovat, je tak rozkošně lepivý, přilnavý a poddajný... Pár receptů jsem sem vkládala, ale mám ten dojem, že s kuřecím jsem ještě nikdy nezkoušela. Takže jde o horkého adepta na zařazení do jídelníčku...:yes:
Papíry mám doma, ostatní vlastně také... Jen se zeptám... Máš na mysli "lepkavou rýži" (Sticky rice), jak ji prodávají Vietnamci? Já myslím, že by byla nejvhodnější, ale ptám se pro jistotu, protože nevím... Díky.

Isahu super;-) :yes:

:-p:yes::yes:

Tak to je potěšující, aspoň něco na těch tržnicích:yes: oproti marketům.

ivulinko, v tržnici stál 25Kč, v Tescu jsem ho viděla asi za 50-65Kč...to samé mořská řasa, 45 v tržnici a asi 80 v Tescu...schválně jsem se na to včera koukala, protože mě ten kluk uvrtal do přípravy sushi :-8, tak jsem si u něj všechno nakoupila a pak v Tescu na nákupu jen čučela, kolik to tam stojí :-O

Ivči, takže jestli tomu chápu, tak ten papír kupuješ na vietnamské tržnici?
A na kolik ti to tam přijde a kolik tedy stojí v Tescu?
Díky za fotky:-K

magdalenko :-D kdoví, co tam dáváš :-D:-D:-D:-D ale hlavně, že ti chutná :-D:yes:
já uznávám to, že cizí kuchyně se má vařit z cizích ingrediencí, pokud to jde....já se těch kluků i vyptávám, jak to dělat, co s tím...občas se docela pobavíme, než se pochopíme...:-D...teda, snad se pochopíme :-8:-O:-D

Pěkný receptík;-)taky jsem nevěděla o rýžovém papíru:-Ovidím to prvně a líbí se mi to moc.;-)+1:yes:

Ja som v čínskej reštaurácii jedla závitky (teda medzi iným), práve preto som si tento papier kúpila. Napr. v Bille u nás je nekresťansky drahý, ale v ázijských potravinách v pohode. Tam si kupujem ryžu, aj Judášovo ucho, glutasol a sójovku aj rybiu omáčku a neviem čo vo fľaštičkách - dochucujem s tým "čínu". Slovenčina im veľmi nejde a čínske nápisy mi nič nehovoria...:-D

tak tam máš i fotku v surovém stavu, těch balení je celá řada, on má toto...a fakt je, že cenově je to někde jinde než třeba v Tescu...počítala jsem, v tom 250g balení je asi 40 papírů ;-)

ivulinko, koupila jsem ho včera na tržnici, mám tam takového usměvavého klučinu, kupuji u něj rýži, chilli omáčku, bambusové výhonky a pod., ale koupíš je dneska i v supermarketech v regálech třeba s thajskou kuchyní. Já ti vyfotím, jak vypadá nenamočený ;-)

Vůbec nevím, co je to rýžový papír a jak se s ním pracuje, Magdalenko, nejsi jediná, kdo neví...
Ale to nemění nic na tom, že se mi to líbí:yes:

magdalenko, nejsi, neboj, to je v pořádku ;-) nechala jsem je trochu oschnout, on ten papír rychle vsákne vlhkost, takže než byl 9. zamotaný, tak ostatní byly skoro suché...takže neprskalo...;-)

No dobre, keď už ťa mám na dráte...hneď si to dávala do oleja, neprskalo to? Alebo to chvíľu oschlo a potom si smažila? (Som asi veľmi spomalená, že?)

magdalenko, já jsem taky začátečník, dělala jsem to poprvé :-D a šlo to v pohodě ;-)

Ivka, teraz si spomínam, niekde som čítala, že začiatočníci to majú baliť do dvoch kusov...:-) ďakujem!

Ivanko moc díky a jdu na věc:yes:

mikino, magdalenko, dělejte to po jednom, já jsem ho jen protáhla pod kohoutkem, položila na pracovní desku, rukama vodu rozetřela a než jsem stihla nabrat na lžíci rýžovou směs, bylo měkké - je to jemné, ale netrhá se...pokud byste chtěli křupavější obal, tak je dobré udělat závitek a pak je;-)j ještě jednou obalit v dalším papíře...při tom jednom obalení je to hodně jemné, vlastně jen taková folie, která drží obsah...ale pracuje se s tím dobře, nemusíte se toho bát

dnes mi zůstala rýže od oběda a už vím co s ní udělám.Doufám jen,že se mi to s tím papírem povede.:-D

Ivanka, už asi 3 mesiace mám kúpený ryžový papier. Stále ale odkladám jeho úpravu, prípravu. Má príprava samotného papiera nejaké úskalia? Napr. ako ho namáčať - po jednom do misky, len na chvíľu a hneď vybrať z vody, alebo naraz viac a pod.? Budem vďačná za každú radu.

Ivo, jak vidím, u vás jsou čínské dny a to já bych si moc pochutnala.:-p:yes:+

Tématické fráze:
rýžové závitky, rýžové závitky recept, kuřecí zavitky s ryži, recepty s rýžovým papírem, smazene vietnamské zavitky, recept na rýžové závitky, kuřecí závitek s rýží, rýžové závitky s kuřecím masem, jak použít rýžový papír, vietnamská rýže, vietnamská smažená rýže, jarní zavitky s kuřecím masem, rýžový závitek, smažené kuřecí závitky, rýžový papir recepty, závitky s rýží, recept řýžové závitky, recepty rýžový papír, smazena ryze, vietnamské rýžové závitky

Suroviny:
rýže, prsa kuřecí, sůl, koření kari, med, okurka salátová, mrkev, papír rýžový, olej, omáčka sojová, česnek, omáčka chilli sladká

Přidat fotografie receptu