Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z jater a bůčku

Výtečná zavařená paštika z jater a bůčku jistě potěší všechny milovníky masových lahůdek a překvapí vás svojí jednoduchou a rychlou přípravou. Její chuť nejlépe vynikne na čerstvém, křupavém pečivu a podávat ji můžete s brusinkami.

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

holky05

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min bez doby mezi dvojitým zavařením

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava, bez doby mezi dvojitým zavařením)

Suroviny pro 1 dávka

8-10 skleniček od přesnídávky

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 267 kJ /
3 171 kcal
Bílkoviny296,88 g
Tuky201,96 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 4,22 g
Sodík 5,62 g
Sůl13,74 g
Sacharidy41,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra a bůček umeleme, přidáme ostatní přísady a promícháme. Krok 2: Dobře umyté sklenice naplníme masovou směsí, otřeme hrdla, zavíčkujeme čistými a nepoškozenými víčky. Krok 3: Sterilujeme při teplotě 100 °C po dobu 1,5 hodiny. Krok 4: Po uplynutí 24 hodin znovu sterilujeme při teplotě 100 °C po dobu 1,5 hodiny. Krok 5: Hotovou paštiku uchováváme v lednici.

TIP: Jak na rychlou domácí paštiku

Zveřejněno 31. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z jater a bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j834

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z jater a bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j834

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Recept ještě nebyl hodnocen 3,0

Dá sa

Paštika,protože se steriluje,vydrží dlouho.Přesně nevím,sníme jí za pár týdnů.
A určitě je lepší mít jí v chladnějším prostředí.

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak dlouho paštika vydrží, když obsahuje vejce? A je potřeba ji mít v ledničce nebo stačí ve sklepě jako marmelády a pod.? Děkuji předem za odpověď :-)

Dobrý den Vám přeji Všem. Mám dotaz. Jaká je teplota při sterilování? A zda se tak dá sterilovat Tohle? Kachní paštika z kachního masa kachních jater sádla a koření? Děkuji za odpověď. Petr.

Pro Cathleen:A proč ne?Ty se při sterilování také dotáhnou;-)

No, s tou dobou zavaření, nevím....maso se má zavařovat dvě hodiny (najdete to v každé "zavařovací" knížce), ale hlavně bych ho nedávala do sklínek se šroubovacími víčky. :-)Pokud není paštika určena k rychlé spotřebě. ;-)

:-p:yes:

Dělám ji přesně podle receptu.Nezkoušela jsem dát žádné koření.1a1/2hod. na zavaření stačí.

Vypadá to zajímavě.Žádné koření se tam jinak nedává:-?.To zkusím při nejbližší příležitosti:-p.Doba sterilace je dostačující:-?.Dík:yes:

Moc se mi to líbí i z drůbežích. Stále se chystám, ale nějak se na to nedostávám . Tobě ale +bodík 2

Tématické fráze:
pastika z veprovych jater, domácí paštika z bučku a jater, zaváření paštiky, sterilování paštiky, paštika z kuřecích jater a bučku, domácí paštika z bůčku, domaci pastika z veprovych jater a bucku, paštika z vepřových jater na zavaření, recept na paštiku z vepřových jater, jak sterilovat paštiku, jak dlouho zavarovat pastiku, paštika z pečeného bůčku, paštika z jater a vepřového masa, paštika z jater, domácí paštika z jater a bůčku, domácí paštika z vepřových jater sterilovaná, sterilovaná paštika, vepřová domácí paštika recepty, jak dlouho sterilovat paštiku, recept pastika z veprovych jater

Suroviny:
játra vepřová, bůček uzený, vejce, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu