Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská mortadella

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 dávka - pre viac osôb

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 922 kJ /
4 044 kcal
Bílkoviny191,32 g
Tuky356,37 g
Vláknina6,70 g
Cholesterol 1,76 g
Sodík 6,44 g
Sůl15,30 g
Sacharidy15,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misy dáme pomletý bôčik a dobre ho premiešame s ostatnými ingredienciami. Zmes odložíme na 12 hodín do chladničky. Krok 2: Mäsovou hmotou naplníme tlačenkový rukáv a konce zviažeme. Varíme 90 minút. Krok 3: Vyberieme na podnos, zaťažíme dostičkou a obraciame, aby mala pekný tvar. Po úplnom vychladnutí vyberieme z tlačenkového rukáva a nakrájame na úhľadné rezy. Krok 4: Kto chce, môže ešte obaliť pred nakrájaním v posekanej čerstvej bazalke. Podávame s chlebom, čerstvým pečivom a sezonnou zeleninou alebo ako súčasť studených mís.

Zveřejněno 3. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: Taliansky recept. Pripravuje sa aj z kuracieho mäsa, ako koreniny miesto olív sa používa na hrubo drvené celé čierne, zelené alebo farebné korenie. Vyrába sa v tvare šunky, jej príprava je dom od domu iná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská mortadella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQ4G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská mortadella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQ4G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Janka Remkovková, dakujem:-))

:yes::yes:

mnam, to muzu ;-) o vikendu vyzkousim,snad se povede i fotka :-D :yes:

Tématické fráze:
salám mortadela, výroba mortadely, domácí mortadela, mleté maso recepty, práva mortadela recept, mlete maso, domácí mortadella, domácí výroba mortadely, mortadela výroba, bůčková mortadela, výroba mortadela, salám mortadela recept, domácí mortadela recept, mortadela salám, tlačenkový rukáv, salám mortadela top recepty, masová mortadela, pravá italská mortadela, bučkova mortadella, bůčková roláda vařená v rukávu

Suroviny:
bůček bez kosti, vejce, česnek, koření černé mleté, sůl mořská, vegeta, paprika sušená sladká, olej olivový, olivy

Přidat fotografie receptu