Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka od srdce

Hodnocení receptu je 3,9 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie580 kJ /
139 kcal
Bílkoviny5,95 g
Tuky1,11 g
Vláknina18,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 295 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy18,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vařící se vody dáme srdíčko, kuličky pepře, nakrájenou cibuli na kousky a necháme vařit téměř doměkka. V tuto chvíli přidáme celer a petržel, které pokrájíme na malé kousky, česnek, masox, nastrouhanou mrkev, aby byla polévka hezky barevná spolu se šafránem a osolíme. Krok 2: Vaříme dál, až do změknutí všeho. Pak si z vývaru vyndáme měkké srdíčko, to nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do polévky. Vývar je tím pádem hotov, můžeme ještě dosolit a dáme do něho zavařit to, co nám chutná-možností je dost. Krok 3: Já zavářela nudlové drobení (strouhání). Když máme hotovo, ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Zveřejněno 4. 11. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Polévka vznikla nedopatřením, v mrazáku 2 nepopsané sáčky, jeden s hovězím masem na polévku a jeden s polovinou srdce a samozřejmně jsem dala do mikrovlnky rozmrazit to srdce. Polévka je z něj moc dobrá a má jinou chuť, než z hovězího masa. Tak jí sem vkládám začínajícím kuchařinkám, nemohou na ní nic pokazit!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka od srdce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyxY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka od srdce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyxY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Výstižný název! :-D

no opět tvoje úžaná polévka:yes::yes::yes::yes:

:yes: super název!!;-)

Polívečku dobře znám:-)proto bodík posílám+3:yes::yes:
Já k srdíčku ještě přidávám morkovou kost,aby byl vývar silnější:-pale není nutno.Maso pak většinou použiju k libovolné omáčce,pokud ho nezbaštím samostatně a bez ničeho:-8:-))

vypadá moc dobře, posílám bodík:-K:-K:yes:

Tématické fráze:
polévka z vepřového srdce, polévka z hovězího srdce, hovězí srdce polévka, vývar ze srdce, vepřové srdce polevka, polévka vepřové srdce, polevka, recepty pro začátečníky, hovězí srdce do polévky, uzana polevka, vývar z hovězího srdce, polévka hovězí srdce, srdce, cous cous polévka, polevka z mikrovlnky, vepřové srdce v polévce, hovezi srdce, polevka s veproveho srdce, recept na vepřové srdce, polévka z hovězího srdíčka recept

Suroviny:
srdce hovězí, cibule, cibulka lahůdková, mrkev, celer, petrželka kořenová, pepř, masox, sůl, šafrán, česnek, petrželka

Přidat fotografie receptu