Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská cibulačka s tousty

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

whitecat whitecat

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 413 kJ /
338 kcal
Bílkoviny7,21 g
Tuky2,11 g
Vláknina30,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy50,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polévka: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na pánvi, kde jsme rozpustili kousek másla na olivovém oleji. Osmahlou cibuli přesypat do hrnce, zalít vodou, přidat bujón, sůl, pepř a 15 minut vařit. Poté přilít víno a nechat přejít varem. Odstavit z plamene a okořenit provensálskými bylinkami. Krok 2: Tousty: Chleby jsem nejdřív opekla v toustovači a potom jsem ho potřela máslem, posypala sýrem, lehce osolila a dala rozpéct do trouby.

Zveřejněno 7. 11. 2010

Poznámka autorky whitecat

Letos jsme byli na dovolené v Prachaticích, hotel Albatros a tam tuhle polévku měli. Chtěla jsem jí potom udělat doma, ale nikde jsem nenašla recept, který by (té vzpomínce) odpovídal. Začala jsem kombinovat několik dostupných návodů na cibulačku a Voila! Výsledek byl na světě.

Je to skvělá vzpomínka na léto a jih vhodná na chmurné a vlhkem prolezlé listopadové večery:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská cibulačka s tousty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXKn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská cibulačka s tousty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXKn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

casino: na jejich hokusy pokusy jak udržet krutony křupavé ještě na Labužníku se pamatuji:yes::-D

casino: S tou cibuli mate pravdu, neni to cibule pod gulas, zde by se mela jen dusit. A toustovy chleba tezko zustane krupavy, chce to pekne silne platky bagety.
S korenim lepe setrit, staci spetka tymianu a kousek bobkoveho listu.

Rcp OK
Ale ta fotečka, ale ta fotečka...:-(
Kdysi mě poučili "Frantíci", že jejich cibulačka jest barvy bledé...

whitecat:
Stran toustů (konkrétně krutonků) v polévce:
Roky (s přestávkami;-) jsem hledal způsob jak na krutony, že aby v polévce vydržely min. dvě minuty KŘUPAVÉ.
Této metě jsem se přiblížil restováním pečiva v přebytku tuku (máslo + řepkový olej) :yes:
No, ne každý ale má žlučník v richtiku, že ;-)

Moc dobra polevka, delam taky tak, ale pridavam tymian - bez nej to neni ono.

Já taky nefrancouzsky radši přikusuju, rozmočené toustíky mně taky moc nechutnají;-):-)

Já osobně přikusuji. Dokonce i osmaženou žemli nebo chleba si sypu do polévky postupně, pravě proto, aby to nebylo příliš nacucané. Tousty podávám na talíři uprostřed stolu, a tak je u nás doma nucen přikusovat každý:-))))

Eli -u nás ty tousty jí muž přesně jak Lízinka :-D:-D:-D a já asi dle tradice ;-):-p

Terezko, fakt je, že se polévkou nacucají tak jako tak...:-) Dcera to nesnáší, takže přikusuje asi ne-francouzsky...;-)
Ale máš samozřejmě pravdu.:yes:

Eli, tie tousty posypané syrom patria na polievku a tak sa to vkladá do rúry rozpiecť ( každá porcia zvlášť ). Nie mimo. Vtedy tousty nasiaknu polievkou a sú mäkké, odrojíš ich lyžicou.

Cibulačku vařím docela často, tak dnes byla podle tohoto receptu...:-p
Já akorát nikdy nevím, jak ty tousty jíst...:-8:-))

Dneska zkusím, ale už teďka Ti letí bodík;-)

velmi zajímavá cibulačka;-)+1 whitecat,vítej na topkách;-)

Tématické fráze:
francouzska cibulacka, francouzská cibulačka recept, cibulačka polévka recept, recept na francouzskou cibulačku, cibulacka recept, cibulačka, polevka cibulacka, francouzský cibulačka, recept na cibulačku, polévka cibulová se sýrem a žemlí, polévka francouzská cibulačka, polévky, čibulačka polevka, cibulačka s toustem, polévka cibulačka francouzská, polévky recepty, francouzka.cibulacka jednoduchy recept, cibulačka francouzská, recept na francouzkou cibulačku, provensálská cibulačka

Suroviny:
cibule, voda, bujón zeleninový, víno bílé, olej olivový, máslo, sůl, pepř, koření provensálské, chléb toustový tmavý, sýr strouhaný, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu